Testat livet som pank

Publicerat 2011-11-30 kl 21:03:31 Allmänt Kommentarer 1 st
På något vänster så har pengarna denna månaden läckt i från mitt konto delvis för att kassörskan på coop gav mig 20 euro för lite i växel!!! Men jag märkte inte detta förens jag var iväg för at handla för 5 dagar sedan, alltså fredags. Skulle ta ut pengar men det fanns visst inte ett öre, öppnar mitt kära plånbok och hoppas på ett under men där ligger bara en 10 eruro sedel och jag måste ha mat så jag handlar det allra viktigaste för att jag ska överleva. På vägen hem börjar självklart bilen pipa för att den också vill ha mat. Perfekt tajming. Eftersom jag inte har några pengar på mobilen så mejlar jag pappa när jag kommer hem och hjälp. Han ställer upp men påminner om at det ju är helg så bankerna öppnar tar inte emot överföringen förens på måndag sen tar det ju 2 dagar till eftersom jag har italienskt konto. Jippikayey!! Jag ser framför mig hur jag kommer få soppatorsk längst vägen, och hur jag kommer vara tvungen att cykla fram och tillbaka till stallet. MEN så kommer jag på den briljanta idéen om att leta i alla mina jackfickor och jag hittar 20 euro. LYCKA. Denna 20 har jag disponerat mycet väl kan jag meddela hälften till mig och hälften till bilen, rättvist. Har iofs ätit flingor med mjölk i 4 måltider irad. Men idag vackra underbara tisdag så kom pengarna fram och nu är mitt kylskåp fyllt till breden och imorgon ska min kära bil få smaka på bensin i mängder, det är fest.
ungefär så här glad blev jag när jag hittade 20 sedeln i en ficka
Kommentera här


Miniatyr hästar

Publicerat 2011-11-30 kl 19:20:02 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Kommentera här


Grattis Ivan

Publicerat 2011-11-29 kl 18:46:25 Allmänt Kommentarer 0 st
Hemma i Sverige tränar jag ju för Sylve Söderstrand, hans man Ivan var med i förra veckans Halv 8 hos mig och VANN!! Ivans mat är verkligen bland de godaste jag ätit, han är mästerkocken själv!
Kommentera här


Fiskfläta

Publicerat 2011-11-29 kl 10:55:48 Lediga dagar Kommentarer 0 st
eftersom jag drar mig för att börja städa lägenheten så har jag fördrivit tiden med att lära mig gör en fiskfläta. trodde att det var jättesvårt men kolla videon, det är super enkelt.
Kommentera här


Parmesan med tortellini

Publicerat 2011-11-28 kl 13:55:49 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
här sitter jag med en tallrik tortellini dränkt med parmesan och olja. Har ridit 4 hästar innan lunch, bla Lauis som har vilat i 2 månader och haft semester i hagen. Vi började med honom igen förra veckan och han hals har blivit så otroligt biffig!! Tror det gjorde honom mycket gott att ha semester. Tror faktiskt alla hästar behöver det lite ibland, det gör mer nytta än onytta att låta dem gå ute i en hage och bara va häst.
Med Tompa idag så lekte vi i floden. Gick runt i ca 20 min och han drack flera liter och plaska och hade sig.
Snart ska jag tillbaka till stallet och rykta 2 hästar, puttsa allt och ge kvällsmat. Imorgon är jag ledig.
Kommentera här


Feel youre magic touch, it's unbelievable

Publicerat 2011-11-27 kl 19:50:12 Allmänt Kommentarer 0 st

Kommentera här


Vad tycks?

Publicerat 2011-11-27 kl 19:15:14 Allmänt Kommentarer 0 st
Nu ser bloggen lite bättre ut än innan tycker jag, är super nöjd!
Kommentera här


ny design

Publicerat 2011-11-27 kl 17:47:44 Allmänt Kommentarer 0 st
Ikväll ska jag sätta in min nya design som en supersnäll tjej har hjälpt mig med!
Kommentera här


Roffe levererar igen

Publicerat 2011-11-26 kl 20:24:10 Allmänt Kommentarer 0 st
Grattis till Sveriges stolthet R-G Bengtsson och Casall la Silla!! En fin 4e plats belv det i GTC final i Abu Dhabi
Se resultaten och alla videor HÄR
Kommentera här


Min finaste Tompa i hagen

Publicerat 2011-11-24 kl 19:38:13 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Kommentera här


Hialoubet, Tompa och Chanel

Publicerat 2011-11-24 kl 18:55:46 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag började jag med att rida igenom Hialoubet ordentligt. Han var hur pigg som helst, när han blir det så blir han även väldigt stark. Efter att han sprallat av sig lite så travade vi över några cavalletti för han han skulle få någon mer konkret att koncentrera sig på och han blev mer och mer avslappnad. I galoppen red jag mest i lättsits, just för att han har en sådan otrolig rörelse i galoppen och ett av mina problem är att när jag sitter i galoppen så trycker jag på för mycket med sätet och glömmer benen, vilket leder till att hästarna går fram för min sits istället för benen. Så nu rider jag mest i lätt sits för att få till trampen och mina ben på plats. när Jalle är så här pigg så är det inget att reomendera att jag ska sitta ner i galoppen som om jag satt på en gunghäst, då blir han bara spänd, kör upp huvidet och släpper ryggen totalt. Men i lätt sits så söker han sig mycket bra framåt neråt och får en alldeles perfekt galopp.
Därefter red jag Tompa och fick lektion av Emilio. Vi gjorde en ny övning (lägger upp skiss och förklaring senare). Tompa var väldigt avslappnad och hoppade igenom sprången mycket väl, var en ganska svårt övning för honom med korta avstånd. Hade gramanen på honom vilket hjälper mig mycket och även påminner honom precis innan sprången att han måste trampa igenom det sista galoppsprånget innan hindret utan att köra upp huvudet och hoppa utan rygg. Med gramanen blir han lite starkare för mig men den hjälper honom att hoppa igenom sprången korrekt.
Gjorde sedan samma övning med Chanel, och hon har verkligen utvecklast så mycket. När hon kom så rusa hon som en galning fram till hindren. Nu väntar hon och är mycket lättare att reglera. Hon är fortfarande väldigt svår ibland vad det gäller avstånd just för att hon ändrar sin egen balans på en sekund. När man ser ett avstånd i svängen mot ett hinder så kan hon helt plötsligt passera bakom skänkel och sen fram igen och vipps så är distansen helt annorlunda. Men som sagt hon gör framsteg.
Chanel i Arezzo i Oktober, hon hoppade 5 åringsklasserna den helgen och var nolla alla dagar. (Emilio rider i jacka bara för att det var "kallt").
Kommentera här


Mot Coop

Publicerat 2011-11-23 kl 18:26:38 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Mitt kylskåp (råkade skriva kylskåt haha) gapar tomt så ska iväg och handla. Papi och jag har varit ensamma i stallet idag igen för emilio och Stefano var i Grosseto någonstans och red en vild Maremmano hingst. Vet egentligen inte varför...
Skrittade ut med Hialoubet imorse och red sedan Tompa och Favolante på banan. Tompa var väldigt mjuk och fin, jobbade mest med övergångar trav-galopp-trav för att träna på att han ska vara i samma form utan att köra upp huvudet och släppa ryggen totalt och det gick förvånandsvärt bra! favolante är brunstig som en sur kärring, så fick vara lite smart i början med henne idag så att hon inte skulle tjura ihop. men jag fick henne ganska lätt på min sida och i slutet jobbade hon riktigt fint i galoppen, trännade på att länga och samla galoppsprången.
Därefter red jag ut med Istrione längst med floden, trav åt ena hållet och galopp åt andra.
Kommentera här


han, hon, den, det, Ni

Publicerat 2011-11-23 kl 18:10:27 Allmänt Kommentarer 0 st
Kom just hem och i hissen fick jag sällskap av en farbror. Jag tänkte att nu ska jag briljera med min italienska och vara trevlig, så jag frågade honom vilken våning han skulle till. När han gott ur hissen och känner mig så där nöjd så ba, va fan sa ja? Jo jag sa typ; DU, vilken våning ska NI (artigt) till? Jaja skitsamma gubben fattade ju och log så vänligt. Han och frugan har något att skratta åt vid middagsbordet iaf. Det var ju inte värsta tabben, har sagt värre saker. Men jag måste ju öva och jag bjuder på att andra får sig ett/flera goda skratt på vägen.
Kommentera här


Dagens

Publicerat 2011-11-22 kl 18:50:55 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Morgonen började med att jag och Stefano red ut med Olea och Istrione, vi red ut den långa rundan genom floden och runt bland olivlundarna. Därefter red jag Hialoubet ett lättare pass och sedan Favolante som var taggad till tusen. Igår hade Stefano hoppat studs med henne och hon hade tydligen blivit väldigt upprörd över att hon inte fick rusa som en stucken gris. Ska rida henne imorgon igen, tänkte börja med en lång skrittur innan så hon blir lite chill i huvudet. Innan lunchpause hann jag även skritta ut med Chanel. På eftermiddagen red jag ut med Tompa längst med floden och han var piggelin.
Nu sitter jag här och målar mina skitiga naglar röda för att smutsen inte ska synas. Därefter blir det frukost till middag för jag kan inte vänta tills imorgonbitti, ska kolla på senaste avsnittet av AnaGinas program, den bruden är så skön!
En gammal bild från -08 i Hammarö på Tompis
Kommentera här


Var ligger Skåne?

Publicerat 2011-11-22 kl 18:36:59 Allmänt Kommentarer 0 st
Alltså jag kissar på mig av garv. Bästa förklaringen har ena tjejen i slutet iaf "om Emil pratade skånska, då hade Malmö legat i Småland"

Kommentera här


strandpromenad, pastagratäng och Jessie J

Publicerat 2011-11-21 kl 19:31:56 Lediga dagar Kommentarer 0 st
idag har jag varit ledig som sagt, och jag har vàldigt svårt med att inte göra någonting, men jag lyckades ganska bra idag faktiskt. Gick upp vid 8 och flyttade bilen till en gratisparkering som jag hittat, bara det känns som om jag sparat miljoner på idag. Tog en kortis promenad innan jag lunka hem och åt en lååång frukost. Därefter gjorde jag ingenting, satt nästan och stirra i taket. På eftermiddagen så gick jag 1 timmes promenad på stranden, att vara ensam och bara höra vågornas brus, kan bara beskrivas som underbart. Har just gjort en pastagratäng med massa grönsaker och ost. Sitter och lyssnar på Jessie J som just nu är min favvoartist. Imorn ska det bli skönt att få rida, sådanna här dagar kan jag inte ha mer än 1 gång i månad annars kommer blir jag galen.
Sov gott.
Kommentera här


Helgen som varit

Publicerat 2011-11-20 kl 21:34:08 Allmänt Kommentarer 0 st
Den här helgen så har Emilio och Stefano varit i Rom och tävlat. Det var Militär mästerskapen + vanliga nationella tävlingar. Emilio rider ju för flygvapnet så han deltog och vann idag med Hialoubet.
Jag och Papi har alltså varit ensamma hemma med de andra hästarna och det har varit hur skönt som helst. Så avslappnat och lugnt! Jag har bla ridit den nya hästen Favolante. Gulligt sto, liten (163), pigg och hoppar som en gummiboll. Hon är väldigt rolig att rida, lite som Hialoubet faktiskt, så absolut i min smak!
Imorgon är jag ledig och då ska jag tillåta mig själv att inte göra så mycket alls. Ska dricka ett antal capuccinos på olika fik längst med strandpromenaden. Har bett Stefano släppa ut Tompa imorgon så han klarar sig.
jag och Hialoubet för någon vecka sedan
Kommentera här


Chicken Tikka Masala

Publicerat 2011-11-20 kl 20:59:14 Allmänt Kommentarer 1 st
Det är nog en av mina favvo-rätter! Hur enkelt som helst och hur gott som helst.
Kommentera här


Min nya idol - Mia Skäringer

Publicerat 2011-11-19 kl 20:31:02 Allmänt Kommentarer 1 st
Läste just ut Mia Skäringers bok Dyngkåt och hur helig som helst. Boken riktar sig väl mest till mammor, men den är verkligen värd att läsa ändå, den innehåller krönikor och blogginlägg som hon skrivit och jag känner igen mig så otrligt mycket i så många saker. hur hon sätter ord på vardagliga ting, känslor, allt. Vilken inspirerande människa!! Så ärlig, så naket, så mycket verklighet!
Kommentera här


guds gåva till mig

Publicerat 2011-11-19 kl 19:29:02 Allmänt Kommentarer 1 st
Eftersom jag är allergiska mot de mesta som är gott vad det gäller godis, eller som ni (icke-allerkiger säger är gott iaf) så har jag ju aldrig smakat nutella. men detta år måste jag har varit väldigt snäll för Gud skänkte choklad Philiadelphia till mitt land. Tack. Finns inget annat i matväg som kan rena själen så mycket som detta.
milka-philadelphia1.jpeg
(på den italienska TV-reklamen så är det ungar som har detta på mackan men jag äter rakt av, med en sked och bara slickar i mig)
Kommentera här


Var finns en italiensk bilförares naturliga vett?

Publicerat 2011-11-18 kl 21:13:10 Allmänt Kommentarer 0 st
Grattis till mitt körkort som igår fyllde 2 år. Betyder det att jag kan köra hur fort jag vill nu utan att kunna bli av med körkortet?
På tal om körkort, många i detta land borde inte ha rätten till att ha körkort. Idag blev jag omkörd på högersidan på en enfilig 70 sträcka precis innan en kurva. Jag såg honom inte alls, hade jag kört ut lite till höger så hade jag mejjat ner honom i diket. Idiot. Sen kan de heller inte köra i rondeller, de suger. Ska man svänga till höger håller man sig till höger, det tillhör allmänt vett. Men nej inte här. Här kör man in i rondellen i mitten som om du inte har bestämt eller vet vart du ska sen när din avfart kommer så svänger du ut där utan att blinka eller förvarna.
Helstreckade linjer har jag funderat på om de har samma innebörd som hemma, att man inte får köra om. De skiter folk fullständigt i. Alla är omkörningskåta till tusen. Det är som att varje omkörning är en vinst, du blir ett snäpp bättre bilförare för varje omkörning. Att köra om 50 meter innan en rondell ger 5 pluspoäng och att köra om i skymd sväng när det bara finns en fil där mötande trafik har 2 filer var av en är för de som ska svänga till vänster, klarar du denna omkörning har du 10 pluspoäng så länge du inte kör på den mötande bilen som ska svänga till vänster, då förlorar du ett liv. Men en italienare har ju 3 liv så det är 2 liv kvar innan det är game over.
Kommentera här


2 olika korta banor

Publicerat 2011-11-18 kl 20:50:39 Övningar Kommentarer 0 st
Denna lilla bana var det som Philliphearts hoppade när han var här och provred Chicago och Graffio. En bra kort bana, distansen mellan hinder de två räckena är 7 språng lite rulla på, kan även altineras med 8 språng, men då bör man hålla ut bågen en aning.
Bana nr. 2
här har vi egentligen bara dragit ut kombinatinen från skissen oven så att det är 4 korta språng och sedan byggnd kombinationen som hinder 3, distansen är densamma till räcken efter kombination, men eftersom man nu kommer ut ur en kombination så blir distansen som innan var 7 språn aningen lång, blir nu kort/normalt. För mig blev det kort just för att ur en kombination kommer man med lite mer galopp, så för mig gällde det att hålla ut bågen, för hjälp så kan man lägga ut en bom eller ställa ut en kon som hjälper en att hålla bågen.
Kommentera här


Sarahs nyckel - Tatiana De Rosnay

Publicerat 2011-11-18 kl 07:00:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Under dessa dagar jag inte haft internet så har jag gått och lagt mig senast 8 på kvällarna och läst en underbarbok som jag läste ut idag. Boken heter Sarahs nyckel och handlar om Vel d'Hiv-razzian i Paris den 16 juli 1942. När den franska polisen rensade Paris på judar. En otroligt hemsk och sorglig berättelse som verkligen är värd att läsa. Jag lärde mig mycket, inte bara om Frankrike under andra världskriget utan också hur viktigt det är att komma ihåg det som varit, det som hände. Att inte glömma till minne av de utsatta. Läs boken!
Kommentera här


Nu har jag äntligen internet igen

Publicerat 2011-11-17 kl 21:28:35 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Imorgon kommer jag lägga upp banskisser osv som jag lovade senast. Tills dess får ni kolla på dessa fina filmer på Hialoubet som jag rider i princip varje dag. Första filmen är från de första tävlingarna i februari iår här i Follonica där jag bor, anläggningen ligger bara 5 min från stallet. Den andra filmen är från senaste tävlingen i Arezzo.
Kommentera här


Fredag

Publicerat 2011-11-12 kl 14:28:04 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Är hemma på lunch och ska snart tillbaka till stallet. Imorse så hoppade jag Tompa för Emilio, en liten bana med 5 hinder. Han hoppade superbra i slutet när jag fick till det som jag verkligen behöver träna på nu i vinter. Det jag måste träna på är att slappna av mer, trampa ner mera i stigbyglarna inte bara foten utan hela benen, det är som att jag liksom drar upp benen utan att jag tänker på det. genom att jag slappnar av så sjunker ju benen ner och trampet i stigbygeln blir omdelbart bättre. Tränatränaträna. Sen så red vi ut och travade bland olivnlundarna jag red Chicago. Därefter så red jag Olea och nu på eftermiddagen så ska jag rida min älskade Graffio som åker nästa vecka till Philipphearts i Belgien... :(
Ikväll ska vi ut och fira Giulia som fyllde 18 förra veckan, vi ska äta på hennes pappas fiskrestaurant.
Imorgon lägger jag upp en ritning på den lilla banan som vi hoppade idag, och som även Philliphearts hoppade när han var här igår och provred.
Kommentera här


Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead

Publicerat 2011-11-11 kl 19:48:58 Allmänt Kommentarer 0 st



Never mind, I'll find someone like youI wish nothing but the best for youDon't forget me, I begged, I remember you saidSometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead
Nothing compares, no worries or cares
Regrets and mistakes, they're memories madeWho would have known how bittersweet this would taste?
Kommentera här


Min absoluta drömhäst

Publicerat 2011-11-10 kl 20:35:21 Allmänt Kommentarer 1 st
Graffio del Tericcio är min dröm häst! Den mest fantastiska häst jag någonsin ridit! Han är vacker, snäll, gosig, sötast, sympatisk, ALLT! Hoppar som en gud. Dessvärre så kommer Ludo Philippaerts och en av hans söner imorgon för att provrida Graffio och Chicago. Jag ska be inatt för att de inte ska tycka om Graffio. Jag vill ju ha honom. Graffio är verkligen perfekt. Finns bara ett ord för denna underbara häst, perfekt.
Kommentera här


Dagens

Publicerat 2011-11-09 kl 19:15:42 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 2 st
Köttfärspajen är inne i ugnen och jag  är så hungrig!
Innan lunch så red jag ut med Chanel, Chicago, Hialoubet och Tompa. När jag var ute med Chicago så var även Stefano och Emilio med och vi red genom floden och bort till alla olivlundar där vi travade upp och ner mellan kullarna. Efter det så tog vi 3 nya pollar och red ut en ny sväng. Vi kom längst med motorvägen till slut och Emilio tyckte det var jättekul att vinka till alla lastbilschafförer som då tutade, mindre roligt tyckte Stefano att det var eftersom han satt på 3 åriga Anteus hahah.
På eftermiddagen så damsög jag lilla lastbilen och fixa och grejja i stallet.
Chicagos mysiga mule
Kommentera här


I'm no beauty queen, I'm just beautiful me

Publicerat 2011-11-09 kl 14:18:46 Allmänt Kommentarer 1 st
Kommentera här


four photos

Publicerat 2011-11-08 kl 22:45:43 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


ei do Alida

Publicerat 2011-11-08 kl 13:55:42 Allmänt Kommentarer 1 st
Lämnade just av Alida vid tåget, dessa 10 dagar gick verkligen fort. Men det dröjer inte så lång tid innan vi ses igen eftersom jag kommer hem över jul.
Idag har det spöregnat ändå fram tills nu, så vi har skrittat längst med alléerna, jättekul. Fick låna Emilios regnkappa, jag såg nog ut som ett gående regnställ för den var lite stor... Nu har det iaf slutat regna och ska väl se till att få i mig någon lunch innan jag åker tillbaka till stallet för att ge eftermiddags hö och kvällsmat.
Alida och Tompis
Kommentera här


Bra, bättre, bäst - kvittar om man är en häst.

Publicerat 2011-11-07 kl 20:16:15 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


videoinlägg

Publicerat 2011-11-07 kl 14:45:20 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Kommentera här


time for a walk

Publicerat 2011-11-07 kl 13:48:15 Allmänt Kommentarer 0 st
Är ute på promenix med Alida på stranden. Ska snart hem så Alida får packa iho sina saker och sen slänger vi nog i hos lite lunch och därefter blir det stallet! Kommer ett videoinlägg senare... ;)
Kommentera här


6 november

Publicerat 2011-11-06 kl 20:05:07 Allmänt Kommentarer 0 st
Sitter och väntar på att middagen ska bli klar. Så otrloigt tragiskt att världens absolut bästa häst inte finns längre. fruktansvärt.
När jag var i stallet på eftermiddagen så kommer det än bil som tvärstannar på gårdsplanen och Hialoubets ägare kommer springade med tårar i ögonen och springer in till Jalle för att krama och pussa honom, hon såg allt på TV och ville bara krama om sin egen älskade häst :')
Annars idag så har det varit en skön dag, det spöregnade inatt så rida ut på alla pollar var det som gällde idag. Imorgon är jag ledig igen bara för att Alida åker ju hem på tisdag em.
Nu är maten klar, a domani.
Chanel och jag
Kommentera här


R.I.P Hickstead

Publicerat 2011-11-06 kl 19:48:32 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


Ledig dag med Alida

Publicerat 2011-11-04 kl 21:12:48 Videoinlägg Kommentarer 2 st
Kommentera här


Att våga ändra åsikt visar att man är klokare idag än igår

Publicerat 2011-11-03 kl 20:40:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


we<3it

Publicerat 2011-11-03 kl 20:13:00 Allmänt Kommentarer 0 st
note, quote, separate with comma, text, window - inspiring picture on Favim.com Like me, love me, adore me.
Untitled http://love2beloved.tumblr.com
Kommentera här


-

Publicerat 2011-11-03 kl 20:00:00 Allmänt Kommentarer 0 st
When an affliction happens to you, you either let it defeat you, or you defeat it...

Rosalind Russell
Kommentera här


Jag känner, alltså finns jag

Publicerat 2011-11-03 kl 19:09:57 Övningar Kommentarer 0 st
Solen skiner glada miner. Morgon promenad med Chicago och Istrione imorse. Därefter fick jag lektion med Hialoubet, tränade mycket på att ha honom rak för han svänger gärna ut med baken till vänster, men istället för att flytta ut baken så ska jag flytta in bogen, knepigt men fungerar väldigt bra när man rider på stor volt och sen gör det till en fyrkant och är noga i hörnen att flytta bogen in och håla baken på plats. Gick väldigt bra i slutet.
Red Tommie senloch fick lektion med honom, gjorde samma sak som igår. Eftersom han har skrittat i en vecka så var han ganska pigg när vi skulle hoppa studsövningar igår så idag fick han göra det igen, han var fortfarande pigg som en höna.
De blå är kryss och de svarta är små räcken. På meddellinjen är den bom-galoppsprång-kryss-bom
På långsidan så är det studs-5 galoppsprång-studs-3 galoppsprång-studs
För mig  så blev de 3 galoppsprången i slutet ganska korta för tompa va ganska taggad och det jag har svårt med är att när han är taggat så vill jag bromsa, men de resulterar bara i att sprången blir ännu längre, så det jag måste tänka på är att vara mer lätt i handen även om han är taggad till tusen.
Kommentera här


Istrione

Publicerat 2011-11-01 kl 21:50:27 Allmänt Kommentarer 1 st
Kommentera här


RSS 2.0