Halloween

Publicerat 2011-10-31 kl 19:33:45 Allmänt Kommentarer 1 st
Här sitter jag och tittar på när Alida agerar hemmafru, maten är i ugnen och cheesecake i frysen. Sen ska vi väl gå ut en sväng på stan, baren nedanför mig håller på att spränga deras högtalare så vi får se vad det blir denna blodiga dag.
Vädret är helt underbart, solen skiner och mitt på dagen är det bara t-shirt som gäller, perfekt ridväder! Alida och jag tog en skritttur med Chicago och Tompa imorse. Därefter red jag fram Hialoubet till Emilio som hoppade honom sen. Därefter fanns det ungefär 100 läderbenskydd som väntades på att bli puttsade. Det roliga är att jag aldrig sett Emilio använda ett ända par. De låg i en stor låda och i en kista. Hur fina som helst, frågade Emilio när han köpt alla dessa!?? Till svar får jag - No no, they give me these, cwd, dion, osv osv. Alla i läder, olika material, olika storlekar, olika former... Puttsade dem gjorde jag iag och drömde att jag ägde dem alla. Ner i lådan och kistan igen och där kommer de antagligen att ligga! Försökte ju ge Emilio en hint om att jag kanske möjligtvis kunde få ett par, men han förstod inte den hinten...
Kommentera här


Oggi viene Alida

Publicerat 2011-10-29 kl 14:07:47 Allmänt Kommentarer 0 st
Idag kommer min fina lillasyster ner!! det ska bli sè roligt verkligen, hon stannar i hela 10 dagar!
Sitter och slänger i mig pasta med tomat och zuccini, sen måste jag städa lite snabbt och sen tillbaka till stallet. Vid halv 7 kör jag till Pisa flygplats.
Innan lunch nu så red jag Chanel, hon var en riktig piggelina villemest busa hela tiden. Tompa travade och galopperade jag med längst floden och efter att ha sprallat av sig i början så blev han så superfin i slutet. Red Hialoubet inne på banan idag och han var fin som alltid.
Höststädningen i stallet har börjat ge resultat nu, i eftermiddag bli de nog klara. Jag slipper och städa för jag rider istället!
Kommentera här


de 3 underbara bommarna

Publicerat 2011-10-28 kl 21:58:01 Övningar Kommentarer 1 st
Under tävlingssäsongen när det är mycket tävlingar så vill man ju inte hoppa så jättemycket hemma med pollarna. Här hemma så har sommaren bestått av bommar, bla. dessa underbara 3 bommar. det är 5 galoppsprång normalt, och det är bara till att altinera från allt mellan 3-7 galoppsprång fram och tillbaka hit och dit. Denna övning kan man i princip göra varje dag, man rider ett dressyrpass och i slutet för att se om hästen verkligen är ärlig fram och tillbaka så passerar man över dessa bommar och då får du svaret, som ett facit. Lättast är att börja med 5-5 sen 5-4 sen 4-5 osv. svårast tycker jag att det är med långt till kort.
Vad det gäller hoppträning här hemma så har vi haft det uppläggen att om vi ska åka på tävling på torsdag så har vi hoppat små övningar på måndagen och sedan ridit ut eller lättare pass på tisdagen och på onsdagen hoppat en ganska låg kortare bana på, torsdag resedag och sen tävling fre-söndag. Detta upplägg tycker jag är väldigt bra. Sen om det är tävling 2 helger i rad, så har de fått vila på kommande måndag, ridit ut på tisdag och sen någon lätt hoppövning på onsdagen.
Kommentera här


T-shirt väder

Publicerat 2011-10-28 kl 19:39:53 Allmänt Kommentarer 0 st
Solen skiner och glada miner, trots att banan fortfarande var lite för även idag. jag började med Hialoubet och travade längst med floden. Sen när Stefano och emilio kom så tog vi Chicago, Olea och Istrione på en långtur genom floden och upp bland alléerna och alla olivodlingar. ridvägarna här är verkligen så vackra. Nu i oktober7november så skördas ju olivernna så det är en massa gubbar och gummor som kämpar på med alla tusen träd som finns runtom. Sen skrittade jag ut Tompa tillsammans med Stefano som red Anteus, en ny 3årig hingst som kom för 2 veckor sedan, superfin verkligen. Därefter var det storstädning, eller höststädning i sadelkammaren, Stefano slängde det mesta han fick syn på och Emilio sprang efter och "nej nej nej den där kanske vi kan ha användning för någon gång man vet aldrig" haha
På eftermiddagen kom Ellen (Emilios chafför), inatt åker hon och Kapitol till Frankrike där han ska vara ett tag för att göra små bebisar.
Nu ska jag laga mat och sen tänkte jag skriva lite om övningar som vi gjort mycket under sommar månaderna.
A dopo
Kapitol D'argoon
Kommentera här


Buongiorno

Publicerat 2011-10-28 kl 07:03:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


Lungo il fiume

Publicerat 2011-10-27 kl 22:37:07 Allmänt Kommentarer 0 st
I förrgår natt så regnade det, det har inte regnat på ca 1,5 månader så ganska skönt faktiskt. Men ridbanan är en pool så igår och idag har vi ridit längst med floden på alla hästar. Travade med Graffio men han blev så taggad av att Stefano och Ixia var framför så det blev mest galopp, han ville nog helst leka att han var Spirit och skena iväg kändes det som. Men på hemvägen lugna han ner sig, när han sprallat av sig det värsta.
Hoppas att banan torkar upp under natten för både Graffio och Tompa skulle nog må bra av ett markarbetespass imorn, de andra va ganska lugna idag, men 2 dagar skritt/trav sätter sina spår på dessa pollar...
Hoppas Emilio är i stallet imorgon också för idag var han hemma med lille Giuseppe som är sjuk.
A domani!
Kommentera här


min sommar var perfekt

Publicerat 2011-10-27 kl 22:23:55 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


Ny start - sammanfattning

Publicerat 2011-10-27 kl 20:10:33 Allmänt Kommentarer 2 st
Hej allihopa, nu börjar jag om och jag hoppas att ni vill följa mig lika flitigt som ni gjorde förut på den andra bloggen trots att jag var väldigt dålig på att uppdatera under sommaren.
Tänkte dra en lite sammanfattning av vad som hänt. Sommaren var FÖR varm, runt 40 grader varje dag. Men några tävlingar blev det bla. Arezzo CSI*** men stackars Tompa fick värmeslag...Banaia CSI*** som var en helt otrolig annläggning. Det är en rik familj som köpt så mycket mark att de byggt som ett eget samhälle. 5-stjärningt hotell (byggt som en stor borg), spa men varmakällor i bergen, golfbana och tävlingsplats för hopphästar. Det privata stallet var att dö för!! Tävlingsbana var stor och på gräs med en sjö i mitten för derby-klassen. Tompa nollade 2 dagar o 4 en dag, vår helt klart bästa helg detta år. Har även följt med på en del tävlingar som groom. Har ridit runt 5-6 hästar om dagen som vanligt.
Jag har helt enkelt jobbat som en gris och självklart lärt mig massor under den senaste tiden.
Athena och jag där jag bodde i somras, nu har jag en ny lägenhet mitt i stan och 50 meter från strandpromenaden = perfekt
Kommentera här


Helluuu!

Publicerat 2011-10-19 kl 22:07:45 Allmänt Kommentarer 0 st
Matilda Nerell här, Viktorias minsta lillasyster. Jag som gjort hennes header, och lite andra små detaljer på hennes blogg. Headern är bara just nu, tills hon får en riktigt fin header. Som ni ser är jag ju inte direkt proffs på att göra headers.. Tack för hjälpen Picasa, Paint och Pizap!
Jupp jupp, tänkte bara göra ett inlägg så det funkar osv. Hoppas Viktoria uppdaterar mycket för det skulle vara kul!
Ciao ciao!

Jag och Viktorias häst i julas när jag och familjen hälsade på henne i Italien.
Kommentera här


Välkommen till min nya blogg!

Publicerat 2011-10-19 kl 21:23:02 Allmänt Kommentarer 0 st

Kommentera här


RSS 2.0