Ingen uppdatering under helgen

Publicerat 2012-03-29 kl 22:41:13 Allmänt Kommentarer 0 st
Jag kommer inte att ta med mig datan till tävlingen så kommer därför inte heller uppdatera någonting under helgen bara så ni vet. Jag önskar er alla en fin helg och ni får hålla tummarna för oss!
Kommentera här


Eyy alla fans, jag är med i tidningen!!

Publicerat 2012-03-29 kl 22:36:50 Allmänt Kommentarer 2 st
Någon som vill ha en aoutograf?! Hialoubets ägare länkade en länk till mig där jag är med i motsvarande ridsport fast här i Italien. Kolla själva HÄR
En annan cool sak är att här finns det en hästkanal där det bara handlar om hästar. De sänds från stora tävlingar runtom i värden men även på "mindre"  internationella tävlingar som jag får hänga med på. Det har hänt många gånger att jag och Tompa har varit med i TVrutan när vi hoppat. Lite roligt faktiskt!
Kommentera här


Pontedera

Publicerat 2012-03-29 kl 22:31:34 Tävlingar Kommentarer 0 st
Imorgonbitti så åker vi med alla unghästar plus Tompa och Nicolettas häst Clintino till Pontedera. Alltså Anteus, Orso, Ocaro (nya 4åringen), Nonostante, Sangria, Bee Cool, Tompa och Clintino. Jag kommer bara hoppa på lördag och söndag. Jag har varit i Pontedera en gång med mina ponnysar för 5 år sedan och jag minns att gräsbanan är väldigt fin!
Häromdagen så kom ju min pappa ner hit och idag kom även mamma och Matilda. Alida är i Florens med sin klass och hon fyller hela 18 år imorgon. På måndag så ska jag och Ida åka och hälsa på henne. Kalasskoj (Y)
Jag ser väldigt mycket fram emot att tävla ihelgen och det ska bli spännande och se om Tompa sköter sig lika bra som i söndags. Idag var han väldigt tokig och knäpp när jag skulle bada och beta honom så det bådar ju gott!
Kommentera här


Torsdag

Publicerat 2012-03-29 kl 22:20:50 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Igår var en sån där dag då jag mådde allmänt upp och ner. glad ena sekund andra sekunden kunde jag börja gråta för minsta lilla. Vissa av er känner säkert igen er, PMS hej.
Idag är jag back on track igen. Började mprgpnen me en skrittur på Kapitol. Han ska åka till Frankrike imorgon. Red sedan Hialoubet och han var mega pigg. Kändes däremot som att arbetet de 2 senaste dagarna lönat sig lite. Red även på stora gräset idag. Red sedan Tompa på fälttävlansgräsbanan och travade och galopperade mest runt litegrann för att röra på honom och han var så nöjd så. Chanelina stod därefter på tur och hon gick fantatikskt bra. Efter lunch så red jag henne igen och då hoppade vi lite. Hon hoppade fantastiskt fint och jag red suoer. Det vi ska träna på nästa veka sa Emilio är att vi ska lägga ut galoppbommar med långa avstånd så att hon måste långa sin galopp. För nu när det är långa avstånd och jag vill länge sprången så blockerar hon rörelsen en del i kroppen och sprången blir nästan kortare istället för längre. Nästa vecka blir det många långa avstånd mellan bommar.
Resten av eftermiddagen bestod av att packa färdigt lastbilen och göra rent hästarna som ska med på tävling i helgen. Vi ska till Pontedera, det ligger i precis utanför Pisa.
Kommentera här


Tisdag

Publicerat 2012-03-27 kl 21:32:48 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Började dagen med en skrittur på Kapitol. Chanel stod därefter på tur och jag red henne själv på banan och jag fann henne väldigt bra. Hon vilade igår och var väldigt arbetsvillig idag! Red sedan Hialoubet. Vi började på banan men det var nästan omöjligt att få honom koncentrerad...Eftersom det var tävlingar i helgen så hade vi tagit undan alla våra hinder från sandbanan och ställt dem utanför banan. Hialoubet sket nästan på sig när han såg alla bommar och hinderstöd vid staketet precis utanför banan. Han är så otroligt larvig, rädd för minsta lilla. Sen så gick i in på tävlingsgräsbanan och då blev han som en helt annat häst. Där var det ju också massa hinderstöd och bommar, varför är han inte rädd för dem? Bara larv helt enkelt. Men när han blir "rädd" så blir han som blockerad i hela kroppen. Väl inne på gräset så fick vi en lektion för Emilio och han kändes väldig fin. Gräsbanan är ganska kuperad, så att jobba med att öka och minska galoppen i samma balans och form var väldigt nyttigt.
Red sen ut på Tompa, annars har han bara stått i hagen idag. På eftermidagen så red jag fram Laius till Emilio.
Idag kom min pappa också, och på torsdag kommer mamma och Matilda. De stannar över påsk. Alida åkte till Florens idag med sin skolklass och stannar till nästa tisdag och därefter så kommer hon hit. Så bli så roligt att träffa dem igen, senast var i julas.
Kommentera här


jag hade rätt

Publicerat 2012-03-26 kl 19:30:21 Mina tankar och funderingar Kommentarer 2 st
Jag är så otroligt glad över gårdagen vad det gäller Tompa. Det var ju superkul att vinna men det jag är så otroligt lycklig över är att han kändes så villig och glad! känns verkligen som att jag hade rätt med att jg jobbat honom för mycket inne på banan och han har stått för mycket i boxen. Nu har vi ridit inne på banan 2 ggr i veckan, han har vilat 2 ggr/vecka och de andra dagarna har vi bara ridit ut och kanske jobbat 10 min inne på banan någon gång ibland. Känns verkligen som en lättnad att vi är tillbaka på spåret igen. Blir så glad när jag känner att min älskling är glad!
Kommentera här


ledig måndag

Publicerat 2012-03-26 kl 19:17:58 Lediga dagar Kommentarer 0 st
Idag har jag och Ida haft en riktigt skön ledig dag. Storstädat och storhandlat har vi gjort. Lång promenad i det varma vädret på stranden och cappuccino på strandpromenaden. Nu är pastagratängen inne i ugnen och middagen serveras på balkongen.
2 bilder från Siena förra måndagen
Kommentera här


Finaste hästar

Publicerat 2012-03-25 kl 21:23:18 Tävlingar Kommentarer 1 st
Chanel var dubbelnolla och gjorde helt fantastiska språng inne på banan. De första 10 minuterna inne på framridningen var hon däremot helt galen. Jag höll nästan på att ramla av minst 5 ggr. Hon var värsta rodeohästen. Därefter blev hon helt normal igen. Glad helt enkel!! Var lite nervös innan vi gick in på banan, ville ju verkligen att det skulle gå bra nu när jag fått förtroendet att tävla henne. Fick jättemycket beröm efteråt vilket är superkul. Vi hoppade utom tävlan just för att jag är "för bra" för att tävla så lågt. Det är ett annat sytem jämfört med hemma. Annars hade vi kommit 2a.
TOMPA VANN 130!!! Min älsklings kille hoppade alldeles fantastiskt och nollade. Han kändes så villig och glad. På framhoppningen var han en aning knäpp vilket är precis som han ska vara, då hoppar han bäst vilket han också gjorde. Speciellt roligt att vinna på hemmaplan, hade en hel fanclub!!
Ida har varit till mycket hjälp, hon hade aldrig varit på en hästtävling innan och fick hjälpa mig på framhoppningen och allt. Hon tog även bilder och filmade lite som jag lägger upp imorgon när jag är ledig.
Chanel och Ida på promenad
Kommentera här


sjukt. lång. dag.

Publicerat 2012-03-24 kl 20:58:34 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 2 st
Jag är otroligt trött. Började att rida 4åringarna idag igen och Anteus var väldigt okoncentrerad i början. Men efter att ha jobbat ett tag så fick jag honom att fokusera på mig istället för på allt annat. Red därefter Chanel och hon kändes väldigt bra, känns bra inför imorn. Vi skrittade fram inne på banan för att kolla på alla hinder eftersom fröken är ganska tittig av säg. Därefter skrittade jag ut på Kapitol i 40 min.
Martinas man kom med pizza så lunchen var mer än god. Direkt efter lunch så red jag Tompa innan alla som skulle hoppa warm up klassen, vissa hade redan kommit och Tompa blev lite halvt knäpp men de bådar bara gott inför imorn. Skrittade sedan ut på Bee Cool och lomgerade Sangria. Har badat både Tompa och Chanel och gjort dem fina. Har även fixat alla grejer inför imorn.
Jag och Ida kom hem vid halv 8 och kylskåpet tomt. Pasta med burktomatsås blev det till lördagsmiddag MUMS!! haha
Ikväll får vi komma ihåg att ställa fram klockan en timme. Sova mindre och upp tidigare imorn, kalaskul. Whatever, jag längtar supermycket tills imorn. Chanel kommer hoppa 115/120 och Tompa 130.
Anteus
Kommentera här


JAG SKA FÅ TÄVLA MED...

Publicerat 2012-03-23 kl 22:03:56 Tävlingar Kommentarer 3 st
CHANEL!!!!!
Jag är så himlans glad!! Jag ska få tävla med Chanel en klass på söndag. Det är ju bara jag som rider henne och efter att jag hoppade henne i onsdag så foreslog Nadia att jag skulle tävla med henne men jag trodde aldrig att det skulle bli så. Emilio pratade med hennes ägare igår och de var väldigt positiva. Jag menar de har ju hästen i stallet för att Emilio ska rida och tävla och ändå får jag möjligheten att göra det. Känns såklart som en bekräftelse på att han tycker jag rider henne bra och att han även litar på mig eftersom han inte kommer vara med på tävlingen. jag tycker det är superkul och fick en rejäl boost till mitt självförtroende. Lilla damen har ju inte tävlat sedan i oktober men vi ska göra vårat bästa! Jag har aldrig tävlat en häst som ägs av någon annan. Men någon gång ska vara den första!!
Jag är supertaggad inför söndag. Ida ska vara med som hästskötare och kameraman. Ni får hålla tummarna för mig Tompa och Chanel!!
Kommentera här


Fredag

Publicerat 2012-03-23 kl 21:53:32 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har det varit fullt upp. Red 4 hästar innan lunch idag. Började med 4 års hingstarna och båda två var väldigt duktiga. Orso var ganska ryckig med huvudet i början, att han drar tyglarna ur händerna på mig. Men jag insisterade och var bestämd med handen och efter ett tag så accepterade han det och fick en helt annan bjudningen framåt. Galoppen kändes helt underbar! Red sedan Nonostante och han gick otroligt bra idag, väldigt pigg och fräch och positiv. Skrittade därefter ut en lång sväng på Kapitol.
Efter en snabb lunch så longerade jag Sangria och Bee Cool. Därefter så red jag och Nicoletta ut men Tompa ch Clintino. Tompa var ganska busig och rädd för det mesta, ett gott tecken på att han är glad!
Imorgon är det warm up class som börjar klockan 15. Så måste hinna rida alla innan dess.
Kommentera här


underkatten Astro

Publicerat 2012-03-22 kl 20:33:03 Allmänt Kommentarer 0 st
Daniels katt är helt otroligt. Han är som en liten hund. Hänger alitd efter Daniel, han kan sitt, stanna, vacker tass, hoppa, kom hit osv.
Kommentera här


skrittdag

Publicerat 2012-03-22 kl 20:22:29 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Jag och Stefano var på en långskrittrunda med Istrione och Annaley imorse. Gjorde därefter iordning Istrione inför helgens tävlingar. Skrittade sedan ut på Kapitol och badade honom efteråt. Hela förmiddagen har annrs gåt åt för att packa in allt i lastbilen etc. Vid 11 så åkte Stefano och Emilio med Istrione, Hialoubet, Laius, Morgane och Annaley till Toscana Tour i Arezzo. De kommer hem på söndag.
Martina och jag åt tidig lunch och vid 13 så skrittade jag ut en runa på Chanel som fick nya skor på kvällen. Skrittade ut en sväng på Nonostante och red ett även ett tag på banan och han var förvånandsvärt pigg med tanke på att han hoppade mycket på stora gräset igår. Longerade sedan Sangria. Tompa har fått gå i hagen hela långa dagen och han var supernöjd över det.
Till middag och jag slängt ihop kycklingklubbor med fetaost och klyftpotatis, hoppas min sambo tycker om det!!
Orso och Martina
Kommentera här


sötis bebis

Publicerat 2012-03-21 kl 22:05:03 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


gräsbana

Publicerat 2012-03-21 kl 21:38:04 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har alla hästarna fått hoppa banan på gräset. Det är verkligen otroligt bra underlag, ser verkligen fram emot söndag när jag ska få tävla. Tompa hoppade bra idag, vi fick lite problem med den korta linjen på 7 språng efter trekombinationen. Jag satte inte riktigt tillbaka direkt efter, utan bara de sista 4 sprången. Försökte sträva efter att korta alla sprången lika mycket utan att blockera rörelsen, fick till och med in 8 jämna språng en gång.
Fick även hoppa Chanel och de första sprången när vi hoppade fram på grusbanan så hoppade hon mig totalt hur sadeln! Hon är så härlig för hon har en sådan fantastisk väl teknik, blir alltid så glad när hon gör sina otroliga spårng. Idag var hon väldigt taggad och hoppade väldigt väl, dock ville hon köra sitt egna race lite och blev ganska stark. Hade iofs bara ett 3-delat bett. Brukar ha ett vanligt 2-delat med ordentligt åtdragen nosrem och det passar henne bättre.
Annars idag så har jag varit ute på en skrittur med Kapitol, longerat Morgane och bara rida fram alla hästar till Emilio som han hoppade sedan.
Kommentera här


Tajsdag

Publicerat 2012-03-20 kl 22:29:32 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Tompa stod först på tur imorse. Vi skrittade ut en sväng och sedan fick vi en kort lektion av Emilio, max 10 minuter och han kändes vekligen väldigt fin. Emilio skrattade och sa att ju mindre jag och Tompa trimmar desto bättre går det när vi väl ska rida ordentligt, och det ligger verkligen något i det! Chanel var nästa häst till rakning, vi fick skutta över lite hinder och hon kändes väldigt bra. Väldigt jämn och hyffsat stadig i handen.

Red därefter fram Hialoubet åt Emilio. Idag testade vi ett hackamour och martingal och det kändes faktiskt bra på honom. Såg en film på min kompis blogg som var på Jalles pappa Baloubet du Rouet. Rodrigo red ju honom ofta på hackamour och Jalle är verkligen så otroligt lik sin pappa vad det gäller allt. Hopptekniken, färgen, formen, karaktären, allt.

Red även Nonostante på förmiddagen och han kändes väldigt bra för början. Idag har vi ställt upp en banan på tävlingsgräsbanan och imorgon ska alla hästar få hoppa där. Jag ska få hoppa med Chanel och Tompa, (lite fusk eftersom jag ska tävla här på hemmaplan på söndag, så vi får träna både på gräset och hindrena, mohaha). Det enda som blir jobbigt imorgon är att brodda allt hundra hästarna...tur att Martina jobbar imorgn, hon var ju ledig idag.

Försöker ladda upp bilder från när jag och Ida var i Siena igår men det går mega segt så ska försöka igen imorgon.
Kommentera här


Orso

Publicerat 2012-03-18 kl 20:03:00 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Orso blev superglad när han fick komma ut i sandhagen igår
Kommentera här


kinda good day

Publicerat 2012-03-18 kl 18:53:15 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Vi började med att rida ut en lång sväng allihopa tillsammas. Jag red Hialoubet. Därefter så red jag fram Nonostante åt Emilio och jag fann honom väldigt väl direkt vilket var skönt eftersom vi fick kämpa ordentligt igår. chanel stod sen på tur och hon var riktigt pigg idag. Efter att hon sprallat av sig en del så kom hon fint till arbete. Red även Tompa en liten stund på banan idag bara för att imorgon så kommer han bara gå i hagen. Testade ett nytt bett på honom, ett tvådelat pesoa med en ring och som blir rakt när man tar i det. Han kan nämnligen bli ganska stark ibland men detta bettet hjälpte inte så mycket. Plus att jag fördrar att han honom stark för då vet jag att han är motiverad och har vilja.
Longerade även Stefnaos 5 åring Bee Cool och han rörde sig otroligt bra. Vi fick ledigt hela eftermiddagen så vi åkte till tävlingsplatsen i Follonica och tittade på Grand Prixen. Nu är de 3 tävlingsveckorna färdiga där så antar att alla åker vidare till Arezzo som börjar nästa vecka.
Ida har varit med mig hela dagen idag också. Imorgon är jag ledig och vi ska åka och bada i varma källor som ligger utanför Siena.
Fina jalleballe
Kommentera här


Lilla sötisen Chanii

Publicerat 2012-03-17 kl 20:24:34 Allmänt Kommentarer 1 st
Hur underbart söt och vacker är Chanel?!
Kommentera här


Vildsvin

Publicerat 2012-03-17 kl 20:11:31 Allmänt Kommentarer 0 st
Alida hade rätt. När jag och Stefano var ute och red häromdagen så stötte vi på 2 stora vildsvin. Såndan tur var så var dem på andra sidan av ett viltstängsel. Men de var faktiskt väldigt fina och inte alls rädda. Hästarna var dock lite skeptiska...
Kommentera här


Hans Horn

Publicerat 2012-03-17 kl 20:08:25 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har Hans Horn varit i stallet hela förmiddagen och haft lektioner för Emilio. Jag hann rida Chanel och Favolante innan han kom. Båda tjejerna gick superfint och jag fick skutta över lite små hinder med Favis. Red även Tompa en stund på banan idag, imorgon får han komma ut på en runda i skogen.
På eftermiddagen så fick jag en lektion av Emilio med Nonostante. Han är den minsta hästen vi har, 1.59 hög men han är nog den hästen som kräver mest ridning. Han gick riktigt bra i slutet men jag fick kämpa ett bra tag. Han är ju bara 5 år men otroligt mogen och hinderklok!!
Det har varit en ganska lugn dag eftersom Emilio red de flesta på förmiddagen för Hans.
Nu ska jag och min sambo Ida lana VD ;) Vi hörs mer imorgon.
Kommentera här


Underbar bild

Publicerat 2012-03-17 kl 06:32:30 Allmänt Kommentarer 1 st
Hialoubet och kissekatten
Kommentera här


Igår

Publicerat 2012-03-17 kl 06:29:57 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Igår så jobbade vi de flesta hästarna över upphöjda galoppbommar. Vi hade 5 galoppbommar på meddellinjen. Jag fick göra övningen med Chanel, Hialoubet och Tompa. Tompa var superpigg och stark och jag är så glad!!
Jag skrittade även Orso ute på stora gräset och han blev helt vild när 2 föl släpptes ut i en hage som ligger ganska nära. Han stegrade sig rakt upp flera gånger och han är ju så ung så han har ju inte riktigt koll på allt när han ställer sig rakt upp, var ganska rädd för att slå över några gånger men jag lyckades få in honom på en liten volt i trav och kom till slut upp till stallet. Det mest obehaglig var när jag travde ut från banan och han tvärnitar och ställer sig upp samtidigt som han snurrar runt. Som en skitenvis ponny. Om jag ska rida honom idag igen så kommer jag ta med mig dressyrspöt för han hade ingen respekt alls för mina skänklar igår. Det kan ju faktiskt gå riktigt illa.
På eftermiddagen så red jag ut en sväng på Laius. Nu väntar en lång dag igen och idag ska jag rida ut på Tompa.
Ha en bra lördag!!
Stallet som Stefanos hästar och Tompa står i.
Kommentera här


7 hästar

Publicerat 2012-03-15 kl 23:51:05 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Idag har jag knappt suttit stilla en sekund. Började med en skrittur på Orso. Därefter så red jag fram Hialoubet åt Emilio. Red med kandaret även idag och det kändes mycket bättre än igår. Fick sendan en lektion med Chanel och vi fick hoppa 4 små hinder på volt med 5 jämna språn emellan. Det svåra är just att få alla prången jämna och ha en bra rytm. Speciellt med Chanel också eftersom hon är så känslig och gärna springer lite både framför och efter hindret. Men efter några varv så fick vi till en bra och jämn rytm.

Skrittade sean iut på en lång tur med Stefano. Jag red Anteus och S red Annaley. Imorgon ska jag berätta vad vi träffade på för djur. Kan ju avslöja att jag nästa bajsade på mig. Kan ni gissa vad vi mötte för djur??

PÅ eftermiddagen så fick jag en lektion med Laius och vi travade lite cavlletti. Fokuserade mycket på att få med yttersidan helatiden. Han är ju så otroligt stor att rida, men när jag får till det så är det en riktigt härlig känsla! Fick sedan lite hjälp med Clintino också. Det var andra gången jag red honom och det kändes riktigt bra, Emilio var mycket nöjd.

Sist men inte minst så fick min stjärna komma ut på en lång skritrunda och vi hittade en supermysig väg. Det är så otroligt vacker natur runtomkring och, vill ut i skogarna och hitta ridvägar!!

Imorgon väntar en ny dag och jag hoppas jag och Stefano rider ut med några på eftermiddagen för jag hittade ett ställe där man kan rida igenom en liten bäck. Nu är det sovdags för mig och vi hörs mer imorgonkväll!!
Kommentera här


kortärmat

Publicerat 2012-03-14 kl 22:13:43 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har det varit så himla skönt väder! Varmt och vindstilla. Började med att rida Hialoubet. Emilio ville testa att rida på ett mindre kandar för att testa. Så jag fick rida fram honom på det och jag föredrar att rida på vanligt bett trots att han kan bli ganska stark imellanåt. Vet inte riktigt vad Emilio tyckte men han såg inte helt övertygad om uppbettslingen...
Efter det så red jag Favolante och fick en lektion av Nadia. Det gick hur bra som helst. Hon påminde mig om att sitta rakt över hästen, jag har nämnligen tendensen att luta mig lite myket åt det hållet jag svänger och därmed  använder jag inte ytterskänkelt tillräckligt. Men det räckte med att hon påminde mig och att jag tänkte på det. Lilla Favis är min nya favorit bland alla hästar!! Älskar att rida henne.
Red därefter Chanel. Hon var lite bråkig i början men genom att jag insisterade med det jag ville få igenom så gav hon med sig ganska snabbt och gick så otroligt fint. när man får henne på sin sida så arbetar hon verkligen för en. Red halva passet ute på stora gräsbanan för att växla miljö lite.
Efter lunch så longerade jag Sangira och hon var hel vild i början men efter att ha låtit henne springa av sig så slappnade hon av väldigt bra. Skrittade sen ut en sväng på Tompa. Vi hittade lite nya vägar. Gick även förbi en hingst åsna som blev helt till sig när Tompa ville stanna och titta. Den gav ifrån sig ett gnägg som säkert hördes flera mil!!
Kommentera här


Idaaaaaaaaaaa

Publicerat 2012-03-13 kl 22:12:23 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Nu har bestis kompis!
Idag har jag ridit 4 pollar på förmiddagen. Bland annat lilla Favolante. Har saknat den lilla sötisen när hon varit och tävlat och hon var alldeles underbar att rida idag.
På eftermiddagen så fick jag hoppa banan med Tompa och vilken skillnad det var på hans språng jämfört med tävlongen förra helgen!! Min älskling har verkligen mått bra av att bara få gå ut i hagen och bli riden lite lätt. Jag berättade för Emilio att vi bara ridit ut de här dagarna och vi kom överens om att jag bara ska rida lugnt med honom och ut mycket i skogen, och hagen!
Imorgon är Martina ledig så jag och Stefano får lite extra att göra. Vi hörs mer imorgon kväll!!
Kommentera här


en bana

Publicerat 2012-03-12 kl 20:59:04 Övningar Kommentarer 2 st
Här är banan som Emilio hoppade med alla hästarna inför helgens tävlingar i Arezzo. Jag fick även hoppa banan med Chanel. Det är en ganska kort bana med många hinder som kommer ur sväng och därefter en sitans med 4 långa galoppsprång och sista linjen in i kombinationen är 6 korta där man lätt kan använda sig av bågen för att få mer plats.


Tävlingarna har gått bra för Emilio. Morgane vann en 1.40 och Favolante vann 1.40 med joker. Anteus gjorde sin första tävling som 4åring med ett ner på 3 dagar. De andra gick också bra men vann inget.

Stefano hoppade sin 3e 1.45 på stora gräset i Arezzo med Annaley med ett nedslag. Sangria kom 2a i 6års klassen i söndags.
Kommentera här


Namnsdag och födelsedag

Publicerat 2012-03-12 kl 19:55:03 Allmänt Kommentarer 0 st
Idag har jag namnsdag och min halvbror fyller 32 år! Grattis till oss!!
Riktigt länge sedan, jag älskade att åka med på brorsans skateboard.
Kommentera här


Tompa och jag

Publicerat 2012-03-12 kl 15:43:20 Mina tankar och funderingar Kommentarer 1 st
Jag har som sagt tänkt en hel del på Tompa på senaste. Har inte delat med mig så mycket men nu vill jag skriva av mig.

När jag och Tompa bodde hemma i Sverige och tävlade så gick det bra. Vi blev ganska ofta placerade och fick en hel del nollor i både 1.35 och 1.40. Fick vi nedslag så var det alltid mitt fel. Tompa var alltid så in i helvete jobbig att veterinärbesiktiga. Att tränsa i lastbilen tog ca 10 minuter. På framhoppningar så fick jag hela tiden hålla ett extra öga på alla andra för att Tompa inte skulle få ett ryck och flyga in i någon annan. En vilding helt enkelt, men väl inne på banan så vände detta tokeri till något positivt och han använde sin vildhet uppåt och framåt. Han hade en sådan glöd och ville verkligen hoppa och göra bra ifrån sig.
När vi red hemma så var jag väldigt sällan nöjd över ett arbetspass med honom just för att han var rädd för alla hörn, rädd för ett träd, rädd för en bil, rädd för allt. Riktigt olydig och kaxig helt enkelt. Jag red honom ca 5 dagar i veckan och annars gick han alltid i hage och skrittmaskin. Att rida ut själv var ju inget som ens fanns på kartan, han vågade gå ungefär 100 meter längst med grusvägen sen var det tvärnit. Var någon annan häst med så var det inga problem alls. Men trots allt detta strul hemma så var han ju ändå så bra på tävlingsbanan.
Nu när vi har varit här i Italien i 1 år och 3 månader så har jag utvecklat min ridning otroligt mycket och jag har lärt mig massor. Även Tompa har utvecklats och blivit mycket lydigare och mer lätthanterlig. Jag rider honom 6-7 dagar i veckan och resten av tiden står han iprincip i boxen då det är brist på hagar och de flesta hästar inte går ut i hagar här. Det är en annan kultur vad det gäller att tävlingshästar också kan gå ut i hage. Men vi kan rida ut utan sällskap och han är kung på ridbanan. Allt känns så perfekt, alla övningar, ALLT. Han är otroligt lydig och även vetrinärbesiktningarna på tävlingarna går bra nu.
MEN vi är aldrig felfria. Förra året hade vi 5 felfria rundor och 5 placeringar. Okej vi åker på väldigt svåra tävlingar, nästan bara internationellt. Banorna och allt är väldigt svårt. Men när vi kommer in på banan så är Tompa för lydig. Jag trodde alldrig jag skulle kunna säga det om honom men han är för lydig. Han har inte samma glöd längre som för ett år sedan. Min ridning är nu så mycket bättre än för ett år sedan. Tempot, galoppen, distanserna, allt är så mycket bättre. När jag kommer ut efter att ha ridit en rund och fåt 3 ner så säger Emilio alltid samma sak; att jag red superbra men att Tompa inte lyfter tillräckligt på benen helt enkelt. Det finns inga förklarningar till hans nedslag. Vetrinärcheckarna hemma går han igenom utan anmärkningar. Borde det inte gå bättre på tävlingsbanan nu när allt stämmer? Varför blir det tvärtom? När jag red sämre gick det bättre på tävlingarna och nu när allt känns bra så går det betydligt sämre?

Jag har tänkt mycket det senaste och pratat mycket med Stefano. Det jag kommit fram till är egentligen en ganska enkel slutsats och lösning. Tompa är inte glad längre. Han är van vid att vara ute hela dagarna och sedan bli riden. Nu står han i boxen 23 h om dagen och rids 1 h. En häst som alltid har haft det så är van vid det men Tompa är van vid något helt annat. Han mår inte bra av att stå stilla i en box hela dagarna (jag tror inte att någon häst mår bra av det, men nu koncentrerar jag mig på Tompa). Tompa har helt enkelt tappat sin glöd genom att jag ridit för mycket på ridbanan, nötat för mycket på hans form, på hans lydighet etc. Vi har knappt ridit ut någonting sedan vi flyttade till nya anläggningen. De gånger han fått gå ut i hage de senaste året så har jag verkligen sätt hur glad han blivit.
Häromdagen så tag jag saken i egna händer och frågade ägaren till anläggningen om jag får låna en av de fina gräshagarna till Tompa, för jag klarar inte av att se min älskling ledsen längre. Sen i torsdags så har Tompa gått ut varje dag och han älskar det. Han fick vila i fredags och i lördgas och söndags så skrittade vi ut. Idag får han vila och resten av den här veckan så ska vi bara ta det lugnt och leka när vi rider. Jag har inte pratat så mycket med Emilio om det här eftersom han inte varit hemma. Men imorgon så ska jag berätta vad jag har kommit fram till. Jag känner ändå min häst bäst. Jag vill ha tillbaka min vilding som älskar att tävla och göra bra ifrån sig. Vill få tillbka hans vilja att göra bra ifrån sig. Får Tompa gå ut varje dag nu och ta det lugnt några veckor framöver och bara leka när vi rider så hoppas jag att vi snart kommer vara i form igen!!

Kommentera här


KONY 2012

Publicerat 2012-03-12 kl 12:59:59 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


underbart

Publicerat 2012-03-12 kl 12:48:46 Lediga dagar Kommentarer 0 st
idag är det en helt fantastisk dag och jag är på strålande humör. Jag städar och förbereder inför att bästis kommer imorgon. Har gjort plats i gareroben osv. Längtar ihjäl mig tills imorgonkväll när jag ska möta Ida på tågstationen, kan knappt fatta att det är sant!
Idag kommer jag uppdatera bloggen om allt jag sagt att jag ska. Nu är det Euphoria på högst volym så kommer jag snart vara klar med städningen.
Kommentera här


Yankees Pub

Publicerat 2012-03-10 kl 19:22:44 Allmänt Kommentarer 1 st
Ikväll ska jag ut med Nicoletta och därefter åker vi hem till henne och sover sen åker vi tillsammans imorgonbitti till stallet. Har 20 minuter på mig att bli klar och jag har inte duschat än!!!! Så hinner inte skriva om dagen men kan säga att det varit STORM. Hade svårt att rida lätt i motvind... HAr ridit 4 och longerat en. Nu är det snabba puckar som gäller om jag ska hinna göra mig iordning! Vi hörs mer imorgon kväll.
Kommentera här


Longeringsvolt/rundkorall

Publicerat 2012-03-09 kl 22:44:57 Frågor & Svar Kommentarer 0 st
Kommer ni ihåg att jag skrev att jag gillade att longera med papparelli (repgrimma)? Fick då en följdfråga om vi har en rundkorall. För att vara ärlig så var det första jag tänkte på att grimman är mera rödfärgad än korallfärgad, men visst den är ju rund precis som ett rep. Men jag tyckte det var en ganska konstig fråga så antog att jag inte förstått rätt. Jag sökte upp vad rundkorall egentligen betyder och vad jag förstott så är det samma sak som en longeringsvolt. Inom natural horsemanship så kallar man longeringvolt för round pen eller rundkorall. Man lär sig något nytt varje dag.

Mitt svar på följdfrågan är att JA vi har en rundkorall. Hur bra som helst. Vi har även en annan inhängnad som är till för att löshoppa hästar. Kan ta kort på den imorgon så ni får se.
Kommentera här


Solen skiner glada miner

Publicerat 2012-03-09 kl 22:36:05 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har varit en ganska slapp dag. Jag red Chanel, Laius och Hiloubet på förmiddagen. Tompa har fått gå ute i en stor gräshage hela dagen. På eftermiddagen så så tog vi en massa kort med Martinas kamera. Hoppas att jag kan få bilderna i veckan för vill så gärna visa er!

Vi blev inbjudna till Dr. Mencarelli (han som ägar hela alltihopa). Vi blev inbjudna till hans hus för han ville visa massa foton från förr, bla på när hans dotter red. Till äldre personer i det här landet så ska man alltid tilltala dem med NI. Mario som han heter är även apotekare och tilltalas därför som Doktor Mencarelli, hans efternamn. Ni kan ju tänka er hur länge jag övade på att få ihop en korrekt artig mening när jag skulle fråga om jag fick släppa ut Tompa i en av gräshagarn...
Kommentera här


Internationella kvinnodagen

Publicerat 2012-03-08 kl 23:25:49 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Grattis alla kvinnor för idag är det väl våran dag? Imorse fick jag massa grattis och jag förstod ingenting förens efter ett tag. Fick även choklad och mimosa av Melanias mamma, så himlans gullig!
Annars ber jag om ursäkt för dålig uppdatering idag. Nu på kvällen så skjuttsade jag hem Nadias hund till Stefanos föräldrars gård för att hons ka vara där över helgen. Stannade på midddag och kom inte hem förens nu. Stefanos föräldrar är så snälla, första gången jag åt tillsammans med dem utan Stefano.
Annars idag så har jag ridit en hel del pollar. Chanel var mycket bättre och jag fick hoppa banan som är uppställd. Imorgon kommer jag lägga upp skissen. BLve påmind om att jag måste komma ihåg att vara mer följsam med handen i svängarna för det blir lätt att jag blockerar min hand och därmed hästens rörelse. Det kommer tydligt fram just när jag rider Chanel eftersom hon är så otroligt känslig i munnen och ändrar sin balans på en helv sekund. Just därför är det extra viktigt med henne att vara lätt och följsam i handen. Trots att hon är känslig i munnen kan hon bli riktigt stark emellanåt. Hon är inte helt lättriden den lilla damen men när jag var noggrann med att vara mer följsam genom svängarna så blev sprången mycket bättre och även ridbarenheten efter hindret mycket bättre.
På eftermiddagen så åkte Emilio och Stefano iväg. Så i helgen är jag och Martina ensamma med 8 hästar. Jag har alltså en egen groom hela helgen för mig själv, kan det bli mer lyx? ;)
Kommentera här


bästa invandrar kompis

Publicerat 2012-03-07 kl 22:52:36 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Måste bara skriva att vi har så roligt i stallet. På förmiddagarna är vi alla så seriösa och noggranna men sen när alla hästar har ridits och alla är lite halvt trötta så flamsas det ofta till ordentligt. Vet inte hur många gånger Stefano brottade ner mig i stallgången idag... Jag är helt gul och blå. Men vi har så roligt med varandra allihopa. Stefano brukar säga att jag är hans bästa "invandrar kompis" hahaha. Jag kan säga att han är även min bästa "icke-svenska" kompis, vi pratar om allt mellan himmel och jord. Tur att vi går bra ihop eftersom vi umgås från 7 på morgon till 19 på kvällen!
Kommentera här


7 mars

Publicerat 2012-03-07 kl 22:45:59 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag började jag dagen med en skrittur tillsammans med Hialoubet. Därefter så red jag Nonostante. Det var ganska länge sedan jag red den lillen och han kändes verkligen fin och Emilio tyckte det såg väldigt bra ut. Fick trava över ett par cavallettibommar med ganska långt avstånd och trots att han är så liten så har han inga problem alls med långa avstånd. Tompa fick komma ut på en skrittur därefter.
Hjälpte sedan Emilio med att höja och sänka hinder när han hoppade med Orso. Därefter longerade jag Favolante.
På eftermiddagen så skrittade jag ut på Stefanos 5åring. Det var första gången jag red hans 5åring som heter Bee Cool och är e. Verdi. I helgen när Stefano och Emilio åker på nationella tävlingar i Arezzo så kommer jag få rida Be Cool hela helgen för Stefano ska bara ta med sig sin 6 och 8åring. Det ska bli roligt att rida honom men jag ska försöka övertala Martina till att hon för göra iordning honom både före och efter jag rider för att han är så himla jobbig att handskas med. Han är riktigt stor och valpig, biter och nafsar på allt. Han har inte riktigt någon koll på var han sätter sina fötter heller. Att rida är han såntur väldigt duktig men att bara få på grimman är en svettig uppgift...
Skulle få hoppa Chanel på eftermiddagen också men hon rörde sig inte riktigt rent i traven. Igår kändes hon ju så fin!! Hoppas det bara är något tillfälligt.
Resterande eftermiddagen så packade vi klart allt inför helgen. Jag kommer som sagt stanna hemma och rida. Denna nationella tävling hålls på gräset i Arezzo och jag kan säga att jag är inte så överdrivet avundsjuk på Stefano som kommer få brodda 7 hästar om dagen...
Nu är det sängen som gäller för min del, det är en dag imorgon också!
Kommentera här


Många tankar som snurrar

Publicerat 2012-03-07 kl 21:58:44 Allmänt Kommentarer 0 st
De senaste dagarn ahar jag tänkt en hel del på min älskade Tompa. KOmmer ett utredande inlägg om alla mina tankar kring honom senare. Min underbara älskade vän som jag älskar obeskrivligt!
Kommentera här


mamma och pappa

Publicerat 2012-03-06 kl 22:00:43 Allmänt Kommentarer 3 st
Igår åkte min mamma in akut på sjukhuset för höger öga. Imorse opererades hennes högra näthinna. Jag förstod inte allt men jag önskar mer än allt att jag kunde varit med och hålla hennes hand. Min mamma som alltid har 100 saker i luften och egentligen alltid gör allt för mycket saker, måste nu vara stilla i 5-6 veckor och får iprincip inte göra någonting. Skulle vilja vara hemma nu och kunna hjälpa henne med alla saker som jag vet att hon vill/ska göra.
Även min pappa opererades idag, ena axeln. Detta var dock inte akut utan planerat långt innan. Har pratat med pappa och han mår alldeles prima, men mamma lät ganska ledsen i telefon. Hon måste sova på sjukhuset för observation även inatt.
Älskar min mami och papi så mycket, utan dem hade jag aldrig varit där jag är idag! Aldrig haft möjligheten att bo här och göra det jag älskar. Men just nu önskar jag mer än allt annat att jag kunde vara hemma och krama om dem. Hoppas att mina systrar gör det extra mycket <3
Kommentera här


Härliga dag

Publicerat 2012-03-06 kl 19:55:35 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 2 st
Trots attdet duggregnat hela förmiddagen så har det varit en rolig och bra dag. Martina var ledig idag så vi hade lite mer att göra men en dam som heter Marianne kommer alltid och hjälper till på Tisdagar. Jag började med att rida Chanel. Hon har haft en liten semester på 5 dagar eftersom jag varit iväg på tävling och var ledig igår. Det är bara jag som rider henne och när inte jag är i stallet så vilar hon. Hon får självklart komma ut men rids inte... Hon var verkligen över förväntan idag. Det gick väldigt bra och i slutet av passet så fick jag skutta över ett litet räcke som vi sedan höjde upp lite. Imorgon hoppas jag att jag får hoppa den nya banan som Emilio har ställt upp.
Därefter så red jag fram Istrione åt Emilio och sen red jag 4årig hingsten Orso. Det var andra gången jag red honom och han är helt fantatisk. Finns ingen i stallet som har en sådan intellligens, form och galopp som den hästen har!
Longerade även Stefanos 6åring innan lunch. Efter lunch så longerade jag Favolante. Longerade båda med bara papparellin. Jag gillar verkligen att longera med papparelli. Känns som att hästarna gillar det också, de blir mer fria och därmed avslappnade känns det som. Vad tycker ni om att longera med papparelli? Vet inte om det heter samma sak på svenska, men typ cowboy-grimma


Sangria -06 e. Four Pleasure


jag ser ut som en i de 3 vänner och jerry
Kommentera här


I see that look in your eyes

Publicerat 2012-03-05 kl 22:23:32 Lediga dagar Kommentarer 0 st
Idag har varit en riktig slappdag men imorgon är det upp och hoppa igen och stallet hela dagen lång. En dags ledighet i veckan från hästarna behöver jag för att åtminståne få vila lite. Om motivationen och inspirationen är lite låg så är en ledig dag bra tycker jag. För att hitta tillbaka till motivationen brukar jag titta på olika youtube klipp med allt från parodier på ponnyakuten till världscuphoppningar. Det får mig att komma på banan igen, för jag ska nå toppen en vacker dag!
Bild från i somras,
träffen med kusinen gick bra idag... hihi
Kommentera här


2 olika jag

Publicerat 2012-03-05 kl 15:07:15 Lediga dagar Kommentarer 6 st
Jag har tänkt på en sak på senaste. Förrut var jag alltid så himla blyg. Jag vågade knappt säga pip och höll mig mycket för mig själv ute på tävlingar för att jag inte vågade ta kontakt med de andra. Hemma och med mina vänner utanför hästarna så har jag alltid varit den som är livlig och gör konstiga saker. Jag är alltid väldigt öppen. Undra hur det kan vara så olika?! Som om jag är 2 olika personer. Kankse för att jag känner mig trygg med de vänner som jag känt i 100 år.
På senaste har jag kommit på mig själv att när jag känner att jag är i en situation där jag är blyg och inte vågar ta för mig så har jag tyckt att jag varit så töntig. Jag har börjat strunta i att vara blyg för det är så jobbigt. Jag har börjat låtsas för mig själv att jag inte är blyg och tar för mig istället. Som att jag stryker ett streck över blyga Viktoria och låtsas vara en självsäker Viktoria istället. Det är ju inte att jag försöker vara någon annan det är mer att jag inte orkar vara så tillbakadragen hela tiden. Folk utnyttjar sådant och kör över en. En vacker dag så kanske jag inte behöver låtsas vara självsäker utan har blivit så stark i mig själv att jag är det.
Varje gång jag tagit för mig och inte hållt mig i bakgrunden så har jag känt mig stolt över mig själv för jag vet att jag kan. Nu klockan 17 när jag ska träffa Marco igen kommer jag verkligen försöka vara självsäker och inte blyg. Blyga Viktoria hade aldrig gått med på att träffa en italiensk kille själv för andra gången som inte kan ett ord engelska. Min italienska är bra vad det gäller alla termer i stallet men utanför är den lite krassligare... Men jag övertalar mig själv om att jag är bra och att jag klarar det. Jag är självsäker.
Kommentera här


I'm free

Publicerat 2012-03-05 kl 13:18:21 Allmänt Kommentarer 2 st
Efter är efterlängtad sovmorgon så ska jag sätta igång med att röja upp efter stormen som dragit fram i min lägenhet. Vid 17 så ska jag möta upp Stefanos kusin igen...
Nu dansar jag tillsammans med damsugaren till denna låt, kan ni dansen??
Blir så full i skratt varje gång jag ser det, känns så 90-tal på något sätt
Kommentera här


Grattis JumpClub!!

Publicerat 2012-03-05 kl 13:08:31 Allmänt Kommentarer 0 st
JumpClubs ponnylag vann första Elitomgången i Heby och självklart var lillasyster Matilda och min älskade gamla ponny Frosty (23år) med i laget. Alla var nollor i både grund och omhoppning. Ni är grymma tjejer!!!
Kommentera här


Goodnight

Publicerat 2012-03-04 kl 22:27:39 Allmänt Kommentarer 0 st
Imorgon är jag ledig och det ska firas med att inte behöva ställa klockan! Därefter ska jag storstäda och tvätta. Runt 5 på eftermiddagen så ska jag träffa Stefanos kusin igen. Hade ju inga förväntningar alls senast så kunde ju bara bli positivt, vilket det också blev.
Helgens tävlingar sammanfattar jag med att jag är otroligt stolt över mig själv då jag ridit otroligt bra. Däremot så var Tompa lite ringrostig, så inför nästa tävling blir det mycket upphöjda cavalletti i både skritt och trav.
Har tittat på senaste avsnittet av både ponnyakuten och mello-festivalen så nu känner jag mig lite uppdaterad. Sov sött allihopa!
Kommentera här


Söndagen

Publicerat 2012-03-04 kl 19:29:04 Tävlingar Kommentarer 0 st
Istrione kom 3a i 1.35 och jag och Tompa fick inte alls till det idag så jag har lagt det bakom mig och tar med mig rundan från igår. Nu till helgen så blir det nationella tävlingar i Arezzo och jag vet inte om jag och Tompa ska med eller om jag måste stanna hemma och rida.
Emilio såg nog att jag var ganska trött på eftermiddagen idag så jag behövde inte följa med hem och lasta av hästarna. Skönt eftersom det blir värsta omvägen när jag bor 5 min från tävlingsplatsen. Dock är det ju söndag idag + sista carnevaldagen + bra väder så det tog med 15 min att hitta parkering i stan. Råkade slumra till i min fotälj 2 h också... Har varit i stallet 7.15 till 19 i 3 dagar nu så lite trött är jag. Men imorgon är jag ledig och ska ta pause från hästarna en dag.
Kommentera här


En dag imorgon också

Publicerat 2012-03-03 kl 21:58:24 Tävlingar Kommentarer 0 st
Nu ska jag ta mig i kragen och duscha sen sova. Behöver sömn. Imogon startar alla hästar innan lunch så vi 2 har vi nog packat in allt och vid halv 3 är vi hemma och har tid att rida några av dem som varit hemma på eftermiddagen.
My bad att jag skulle be någon ta kort på mig och kan ju be Nicoletta...men jag kan bli lite störd och okoncentrerad av att något står och tar kort på mig hela tiden när jag rider fram osv. Föredrar att inte ha det. På måndag tror jag att bilderna som tävlingsfotograferna tar kommer upp på deras hemsida så då kommer jag ladda upp dem så ni får se!
Imorgon är det 1.40 med joker som gäller. Joker hindret är 1.60 högt, förra året hoppade jag och Tompa 3 jokerhoppningar och var felfria och placerade i 2 av dem. Ska be Emilio att dra åt bakbenskydden lite extra innan jag går in på banan imorgon.
Puss och god natt alla fans!
Kommentera här


mobilbilder från idag

Publicerat 2012-03-03 kl 20:54:41 Tävlingar Kommentarer 0 st
Kommentera här


Lördagens tävlignar

Publicerat 2012-03-03 kl 20:01:38 Tävlingar Kommentarer 0 st
Idag fick vi ett ner i 1.35 jag red så himlans bra idag igen och är supernöjd över mig själv, jag är nöjd över Tompa också för han hoppade väldigt fina språng förutom på nr 3 som var den lägsta oxern på hela banan (trodde de nästan hade glömt att höja från 1.30 innan) Tompa tog med sig både fram och bakbom, som om han inte såg bommarna. Jag tar inte på mig det felet för allt var perfekt.
Är faktiskt lite förvånad och självklart stolt över mig själv. Det är första tävlingen på 4 månader och jag rider så himlans bra. Förra året var verkligen ett lärorikt år och jag känner hur jag har tagit ett steg uppåt i min ridning, kankse till och med 2 steg faktiskt hehe!! Jag får till en sån bra rytm och alla distanser sitter som smäck, det känns så lätt på något sätt. Fattas bara att Tompa ska lyfta på tassarna lite.
Fick tips av Nadia att jag ska börja med att skritta över uphöjda bommar hemma. Tompa måste få lite mer respekt för bommarna. Är han i bommarna när jag skrittar så måste jag visa att det är fel och korregera honom.
Är supernöjd över dagen, imorgon hoppar vi 1.40 med joker
Kommentera här


Morgondagen

Publicerat 2012-03-02 kl 22:06:28 Allmänt Kommentarer 1 st
Imorgon så hoppar jag och Tompa 1.35. Jag kan inte göra så mycket mer än att rida lika bra som jag gjorde idag. Ska försöka pressa Tompa lite mer på framhoppningen så att han kan få med sig några bommar där istället och bli mer försiktg på banan. Nu är det sängen som väntar för min del. Imorgon tar jag med mig kameran till tävlingen!
Kommentera här


It's friday

Publicerat 2012-03-02 kl 21:31:04 Tävlingar Kommentarer 0 st
Idag får jag tummen upp för min ridning och Tompa får tummen ner för att han inte lyfte på sin ben ordentligt. Finns verkligen ingen förklaring till hans nedslag idag. Det jag kan tänka mig är att han är lite ringristig eftersom det var första tävlingen för 4 månader. Banan var himla svår och trixig. Emilio sa att han tyckte det var den mest kluriga banan av alla klasser under dagen.
Emilio kom 3a med Hialoubet i 1.35 och även Istrione var nolla i den klassen men han red långsamt med honom. Laius fick även han med sig lite för många bommar. Imorgon får Tompa och Laius skärpa till sig lite.
Kommentera här


Sporrarna i magen...

Publicerat 2012-03-01 kl 22:59:54 Allmänt Kommentarer 0 st
Hahah nej skämt och sido! Men jag ser jättemycket fram emot imorgon och det ska bli så roligt att få tävla, senaste var för 4 månader sedan så nu jäklar! Det är en hel del bra ryttare på plats, bla annat den unge superduktige Martin Fuchs.
Nu ska jag hoppa i säng och drömma om rosa ponnysar på moln.
Kommentera här


1a mars

Publicerat 2012-03-01 kl 19:51:33 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Vår eller sommar? Idag har det varit stekande sol och 25 grader varmt. För två veckor sedan fanns det snö...
Emilio är sjuk så han var inte i stallet på förmiddagen så jag red Istrione, Chanel och Stefanos 6åring Sangria. Longerade även Tompa. Badade hästarna som ska på tävling mm. Så härligt att kunna stå ute och bada hästarna, äntligen! Efter lunch så kom Emilio och vi packade in allt i lastbilen. Hästarna är nu på plats och dessvärre står vi i de ruttna boxarna lite längre bort eftersom vi bara är här en vecka. De som stannar i 3 veckor står i de fina boxarna. Men ganska skönt ändå för det är mycket lugnare vid de ruttna boxarna. Det jobbiga är att det inte finns något vatten i boxarna så jag måste bära hinkar med vatten fram och tillbaka...
Imorgon så åker jag direkt till tävlingen (tävlingsplatsen ligger 5 min från där jag bor med bil). Tävlingarna börjar runt 10 tror jag så jag har gott om tid på mig och fixa alla hästar. Det är Laius, Istrione, Hialoubet, Tompa och Clintino (Nicolettas häst) som är med den här helgen. Imorgon så hoppar jag CSI** 1.30
Kommentera här


RSS 2.0