En fråga

Publicerat 2012-01-31 kl 21:29:50 Frågor & Svar Kommentarer 0 st
Jag fick en fråga från Sussi. Hon undrade hur man får ett sånt jobb som jag har.

Jag har ju fått mitt jobb genom att jag köpte Tompa, som Emilio ridit som unghäst och på så sätt fick jag kontakt med honom. Annars så rekommenderar jag hemsidan http://www.yardandgroom.com/ där det finns alla sorters jobb med hästar i hela världen. Vill man ha ett jobb som jag så tycker jag att man även kan fråga sin tränare om hjälp. Din tränare känner ju dig och kan vara som en referens.
Tack för din fråga!
Kommentera här


SNÖ?!

Publicerat 2012-01-31 kl 21:23:37 Allmänt Kommentarer 0 st
Alla säger att det ska snöa imorgon. En farbror i stallet sa att han sett snö 3 gånger på 50 år och ser fram emot imorgon. Visste det är ganska kallt, men snö? Nää det tror jag inte på. Möjligtvis lite flingor i luften som smälter så fort de når marken. Eftersom det är jag som kör denna vecka så känner de sig trygga med mig som chaufför eftersom jag är sååå van vid snö.
Kommentera här


PAPPA

Publicerat 2012-01-31 kl 20:42:42 Allmänt Kommentarer 0 st
På eftermiddagen överraskade pappa mig med att komma till stallet! Åååh blev så glad! När jag pratade med honom igår så sa han att han skulle åka direkt till huset och att vi skulle ses på onsdag. Blev jätte överraskad. Han hade med sig min nya tävlingshjälm, en svart Charles Owen Leather Ayr8 hjälm. Även ett par mörkblå John Whitaker ridbyxor och 2 vita. Alla passa perfekt. Nu är jag redo för tävlingssäsongen!
Den är dock mer svart än på bilden.
Kommentera här


sövd och rakad

Publicerat 2012-01-31 kl 20:32:53 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Imorse red jag Hialoubet och VAD BRA DET GICK! Han vilade igår så trodde att han skulle vara piggelin, men jag fick till det suoerbra och tänkte mycket på att jag ska vara rak i min sits och använda lite hand och mycket ytterskänkel. Emilio bara log och jag fick glädjerus genom hela kroppen!
Red därefter Chanel och sen fick jag lektion med Tompa för Nadia. Emilio red Istrione och Stefano red Be Cool samtidigt (de tre knäppaste hästarna i stallet). Så i början hoppade väl alla mest rakt upp och skrämde varandra. Men efter ett tag så fick det vara nog och Tompa skärpte till sig. Nadia tycckte det var jättemycket skillnad på min ridning sen förra veckan och att Tompa såg väldigt fin ut. Blir så glad när andra ser skillnad och jag får sådant bekräftat. Att det går framåt, för ibland har man ju perioder när man känner att allt bara står still och är allmänt bajs.
På eftermiddagen så hjälpte Martina mig att raka Tompa. Han är så rädd min älskling. Först sövde vi honom med ett medel, normal dos. Det hjälpte inte ett skvatt. Så vi fick ta det starkare, det räckte 20 minuter sen vaknade han på ett kick. Halva hästen gjord. Han fick lika mycket igen och Martina hann med andra sidan, de sista 5 minuterna fick jag ha bremsen på honom trots sövmedlet. Han tål en hel del men lilla polle. Benen och huvudet hann vi inte med. Men nu slipper han bli så svettig.
Vad det gäller sövmedel så tycker jag det är ganska läskigt. Jag får för mig att hjärtat ska stanna och att han bara ska ramla ihop. Eftersom vi måste ge ganska mycket till Tompa så har jag hjärtklappning tills han vaknar. Ikväll fick han ingen mat heller pga av sövmedlet.
Kommentera här


Taggad till tusen

Publicerat 2012-01-31 kl 06:22:00 Allmänt Kommentarer 0 st
God morgon alla pigga och glada.
Jag står och gör mackor som jag ska ha till lunch idag. Denna vecka är det jag som kör så jag ska snart hämta Papi och Stefano. Jag ser jättemycket fram emot idag och jag längtar efetr att få rida Tompa. För mig är en ledig dag i veckan viktigt. För att vila och (sköta mitt hushåll) men också för att tänka igenom det som jag lärt mig under veckan och låta det landa lite och hitta ny motivation inför de kommande dagarna.
Ikväll så kommer pappa!! Han åker direkt till huset men på onsdag kommer han nog till stallet och hälsar på, längtar efter papsen.
Kommentera här


Jordbävning

Publicerat 2012-01-30 kl 22:05:10 Allmänt Kommentarer 0 st
För 3 dagar sedan så var det en lätt jordbävning längst med kusten där jag bor. Eftersom stallet ligger mer innåt landet så märkte inte vi av någonting. Lite läskigt ändå med tankte på att jag bor ca 50 meter från stranden...
Kommentera här


En liten bana

Publicerat 2012-01-30 kl 14:01:21 Övningar Kommentarer 0 st
Här är den lilla banan som jag fick hoppa på Tompa i förrgår. Banan börjar på oxern, därefter linjen på långsidan med 6 samlade språng in i kombinationen och därefter räcket och en dogleg till oxern igen. Vi hoppade även banan baklänges, att man börjar med räcket och därefter linjen med 6 samlade språng (mer samlat eftersom man kommer ut ur en kombination) därefter oxern på en dogleg till räcket igen. Vi hoppade banan på ca 1.10 m.
Kommentera här


Ledig dag

Publicerat 2012-01-30 kl 13:44:18 Lediga dagar Kommentarer 0 st
Idag är jag som sagt ledig. Men klockan ringde vid 8 för jag var tvungen att flytta bilen till en gratisparkering. jag har städat min lägenhet och myst med en bok. Snart ska jag åka iväg och handla och sen ta en promenad på stranden.
Bilden är från internationella tävlingar i Follonica i mars förra året. Vi fick 4 fel i 1.40 finalen lilla rundan.
Kommentera här


Baby you light up my world like nobody else

Publicerat 2012-01-30 kl 13:27:05 Allmänt Kommentarer 0 st
I början av mars kommer bästis Ida hit till mig och gör mig sällskap på obestämd tid framåt. Det ska bli så otroligt roligt och skönt att slippa laga middag och äta själv. Kunna prata med någon när jag är hemma. Kunna hitta på saker tillsammans med någon. En person som känner mig utan och innan och som jag knappt behöver förklara vad jag menar, hon förstår allt. Vi tänker lika fast vi är så olika. Hon är min tvillingsjäl.

Alla bilderna är ganska gamla då Ida varit i USA hela förra året, första gången vi träffade varandra på jättelänge var i julas när jag var hemma i 4 dagar. Innan dess hade vi inte träffats sen den 14 november 2010.
Kommentera här


Horse Class TV

Publicerat 2012-01-29 kl 20:23:51 Allmänt Kommentarer 0 st
Nu ska jag hem tills Stefanos föräldrar för att titta på ett TV inslag om Emilio som de var och filmade i stallet förra veckan. Jag har tyvärr inte den kanalen så vi samlas alla hemma på Stefanos gård.
Imorn tänkte jag lägga upp den lilla banan som jag fick hoppa igår! Ha en fin söndagskväll!
Kommentera här


Dagens

Publicerat 2012-01-29 kl 20:00:05 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idagred jag Tompa direkt på morgonen och fick en hjälp av Emilio. I början var han lite motsträvig men jag var konsekvent och efter ett tag lossnade det. I slutet var han väldigt sammarbetsvillig och rak.
Fick därefter hjälp med Hialoubt. Emilio tyckte att jag red mesigt i början och koncentrerade mig för mycket på huvudets position. Han sa att när Jalle tar upp huvudet så ska jag höja handen och på med mer ben och vips så kom han i form igen.
Red Istrione ute på stora fälttävlansgräset och longerade sedan Nonostante som var väldigt pigg.
På eftermiddagen var jag babysitter till Giuseppe, vi lekte med hans små traktorer i sanden i skrittmaskinen.
Imorgon är vi alla lediga, även hästarna. Tompa kommer få gå en sväng i skrittmaskinen så att han får komma ut lite.
Kommentera här


I stallet jobbar jag tillsammans med...

Publicerat 2012-01-28 kl 20:55:49 Frågor & Svar Kommentarer 3 st
Stefano är 27 år och jobbar med hästar. Han har varit elev oss Emilio sedan 11 år tillbaka. Vi är bestfriends.
Papi heter egentligen Gabriella. Hon är 52 år och var body builder när hon var ung och efter det har hon jobbat som lastbilschaufför och åkt runt i hela Europa. Hon älskar cross och djur. Hon är vegtetarian och älskar alla djur som finns på vår jord. Hon har en son som är 11 år och en häst som är 28 år. Hon har jobbat hos Emilio i snart 2 år som hästskötare.
Martina som började som hästskötare förra veckan är 22 år och hennes mamma är från Linköping. Martina har vuxit upp i Rom och flyttade till Grosseto för 2 år sedan för att utbilda sig till hovslagare och nu bor hon kvar.
Sen är det ju Emilio och hans fru Nadia och deras snart 3 åriga son Giuseppe.
Sedan är det ju även en del som jobbar på själva anläggningen, de mockar och tar hand om alla kossor osv.
Kommentera här


4 bilder

Publicerat 2012-01-28 kl 20:30:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Enda dagen i veckan som det är molningt är när jag harmed mig kameran, lite typiskt men här är några av bilderna.
Tävlingsbanan
Kommentera här


Rak i ryggen

Publicerat 2012-01-28 kl 19:51:44 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Igår så åt jag middag hemma hos Stefano och hans tjej så hann inte vara inne och skriva något alls.
Idag så hoppade vi en liten bana. Tompa gjorde fina språng och hn lyssnade förvånandsvärt bra på mina hjälper både före och efter hindrena. Det var första gången vi hoppade en lite bana sedan början av November.
Lektionen som jag fick av Nadia härom dagen var verkligen givande. Jag fick rida med en grej som man har bakom ryggen och hakar fast i överarmarna på båda sidor för att jag ska vara rak i ryggen, rak i min sits och vara mjuk i handen (med den grejen kan man knappt använda hänaderna alls) vilket leder till att jag måste göra allt med min sits och mina ben. VILKEN SKILLNAD! De första varven i trav var som en annan häst! Denna grej gjorde underverk. Sen fick jag ta av den i slutet och hoppa ett litet kryss och mamma mia. Nu rider jag med den där greje som ofta som möjligt. Rider även utan den ibland (när Stefano har den) för att jag måste ju lära mig att klara av allt även utan den.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag skriva lite om alla vi som arbetar i stallet. Lite bilder tänkte jag lägga upp också.
Kommentera här


Ett klipp från igår

Publicerat 2012-01-28 kl 19:39:55 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Longerade Tompa igår för lite omväskling.
Kommentera här


Mina tidigare pollar

Publicerat 2012-01-26 kl 23:08:56 Frågor & Svar Kommentarer 2 st
Fick en fråga om jag kunde berätta om mina tidigare hästar. Självklart kan jag det!
Jag fick min första häst när jag var 9 år. Innan det hade jag ridit på ridskola i många år och haft låne-hästar på somrarna. Min första B-ponny hette Elleein "Ella". Hon var vit och hur mysig som helst. På henne tränade jag nog upp min balans väldigt mycket. Kommer ihåg att jag ramlade av 5 ggr på en träning en gång. Fick placeringar upp till Lätt B. Gav bort henne när jag blev förstor och numera bor hon i hästhimmlen.
När jag var 11 år så var jag och mamma på Globen horse show och såg ponnyhoppningen där Safed´s Frosty var med. Han rev första hindret i finalen och jag tyckte att han såg dötrist ut. Men min gudfar puschade på mamma så vi åkte till Sundsvall mitt i december och jag fick provrida Frosty i 1 meter snö utomhus och han gick knappt fram. Hoppade sammanlagt 5 språng i snön. Veckan efter provade jag en annan C-ponny som jag blev helt kär i. En dag kommer mamma till skolan och knackar på och ber att få prata med mig och hon säger att hon köpt Frosty!! Jättekul säger jag men jag tänker neeeej jag ville ju heller ha den andra.
Jag har min mamma och gudfar att tacka för utan Frosty hade jag aldrig varit där jag är idag. (Den andra hästen kom aldrig längre än Lätt A).
Safed´s Frosty är en svensk född häst från Stuteri Svarta Hingsten i Sundsvall. Han är född -89 och är en gråskimmel. Han hade hoppat många SM innan jag fick honom och gått i Globen 2 ggr. Tillsammans med honom hoppade vi SM under alla år, Baltic cup i Norge, Sverige och Danmark. Vi vann faktiskt vår första MSV A start i Vetlanda, (jag kvalade till msv A dagen innan och visste inte ens vad en A-final var för något.) Men vi vann hela midsommarcuppen som enda dubbelnolla, och jag blev jättebesviken över att jag inte fick något täcke. För prispengarna köpte jag en ny kavaj. Frosty är en helt fantastisk häst och han fyller 23 år i sommar och han hoppar fortfarande de största klasserna. Här är en bild på Matilda och Frosty.
När jag var 14 år och var och tävlade i Oslo med Frosty så tittade vi lite på D-ponnysar. Veckan efter åkte jag ner till Borås hem till Familjen Mordenfeldt och provred Fridas båda D-ponnysar Debbie och Didde. Jag fastnade för Debbie med en gång och tyckte att Didde bara var stark och jobbig. När jag skulle provrida för andra gången så åkte vi till en annan gård för att hoppa vattengrav och där var det tvärstopp med Debbie. Hon gick inte i närheten av vattengraven och jag blev jätteledsen. Blev övertalade till att rida Didde igen och alla tyckte vi passade så bra. Så vi köpte honom. Men jag var fortfarande ledsen över Debbie. Ju mer jag red Didde ju mer tyckte jag om honom. Han heter Dawn Drifter och är född-91 och importerad från Ireland. Innan vi köpte honom så hade han placeringar i SM och Baltic cup.
Vi vann vår första Msv A (precis som med Frosty). Vi hoppade otaliga SM och ställde upp i Baltic cup många gånger. Har även tävlat i Italien, Belgien och på Åland med honom med massor av placeringar.
När jag var 15 så kom vi med till Globen, Prins Karl Philips pris och jag åkte av på sista hindret i omhoppningen i finalen och kom näst sist, eftersom alla var felfria och grunden förutom en. Iår var bara 2 st felfria i grunden eller hur?
Didde är en helt fantastik häst som hoppar upp till Msv B nu. Han är en riktig kämpe! Här är en bild på Didde pch Matilda. Nu letar vi ett nytt hem åt Didde där han kan hjälpa ännu en litet ryttare att komma upp i klasserna.
Efter Didde så köpte vi en annan D-ponny som heter Prästgårdens Krumme, en skimmel. Han hade gjorde jättefina resultat och var placerad i massvis av Msv A. Jag vet inte vad de gjort med den hästen men jag klarade av att få en placering i Lätt A. Han var mest bara krånglig och inte samarbetsvillig. Han såldes till Italien och vad jag hört så var det ingen som kunde få bukt med honom så nu går han i en stor gräshage och lever livet.
Bobby köpte vi när jag var 15 år och började bli för stor för Frosty. Bobby är imoprterad från Ireland och det hade fifflats med hans ålder när han kom till Sverige. Eller de som köpte honom blev lurade om att han var äldre och började med tävlingar med en gång och Bobby tyckte allt gick för fort. En tandläkare konstaterade sedan att han var minst 2 år yngre än vad de dåvarande ägare trodde. Hur allt gick med pappaer hit och tid har jag ingen aning om. Han är iaf född -98 och heter Killeen Bobby. När vi köpte honom var det en tjej i Kungsbacka som red honom och han hade gått någon Msv B. Det var min kusin som hjälpte mig att hitta honom med tips från Parmler. Bobby är mer som en storhäst att rida och det blev ganska nytt för mig så det tog ett tag innan vi kom ut ordentligt. Vi har placeringar upp till Msv A, dock inte i Sverige utan bara i Italien. Här är en bild på Matilda och Bobby. Matilda rider honom fantastiskt bra!
Efter Bobby så såg jag en dag i ridsport att Holmèns B-ponny Ascot var till salu. Ascot var min dröm ponny men jag var ju alldeles för stor för honom och fick inte ens tävla B-ponny längre. Alida hade börjar rida Frosty en del och tyckte att det var ganska kul. Matilda hade ridit på ridskola i ½ år. Jag övertalade mamma att åka ner med Alida och Matilda till Skåne för att provrida Ascot. Alida var alldels för stor och Matilda vågade knappt trava. Men på något vänster så lyckades jag övertala mamma och pappa och vi köpte Ascot. Han är importerad från Danmark och född - 94. Han hade gått mästerskap i både hoppning och fälttävlan innan.
Efter många tårar så lärde Matilda sig rida lätt och därefter gick det bara framåt. De hade hur roligt som helst och Matilda är en mästare på omhoppningar tack vare Ascot. Nu har Ascot en ny litet ryttare.
Min första stor häst hette Outsider "Tootsie" (efter våran gamla segelbåt). Hon är från Holland e. Zuidhorn. Vi skulle köpa en snäll inte alltför dyr storhäst som jag kunde lära mig på. Snäll var hon väl, men ganska opålitlig. När vi skulle ta hem henne i samband med tävlingar i Norrköping så fick hon panik i lastbilen och pappa vägrade köra hem henne. Vi fick åka hela vägen hem med tom lastbil och jag grät hela vägen. Jag lyckades få en andra chans och visa att Tootsie inte var galen och den gången lastade jag henna ytterst utan bakbensydd och hon var hur snäll som helst. När jag skulle sitta upp på henna första gången hemma så slängde hon av mig med en gång. Jag fick börja varje pass med att longera henne. Jag lärde mig en hel del med henne och vårt bästa resultat var placerinagar i 1.30 och 4 fel i 1.40 (hoppade bara en 1.40). Här är en bild på mig och Tootise från Hammarö -08.
Sen tog Matilda och Alida över alla mina ponnysar och vi köpte Tompa, (hur Tompa blev min finns under kategorier). När jag kände att jag inte kunde utvecklas mer med Tootsie så bytte vi in henne mot Isottella "Issa". Det var i samband med Toscana Tour i Arezzo 2009. Den sista veckan så stod Tootsie mer på bakbenen och gick bakåt än vad hon gick framåt. Nu bor hon i San Marino i Italien och ägs av en 14 årig tjej som älskar Tootsie mer än allt i världen. Följer henne på Facebook och hon lägger jämt upp nya bilder med hjärtat och texter. Så jag vet att hon har det bra. De hoppar runt 90 cm.
En bild på Tompa och mig.
Det var egentligen inte planerat att vi skulle byta ut Tootsie men det föll sig ganska bra, för Alida skulle gå över till storhäst och Issa passade henne helt okej plus att jag tyckte om henne. Isottella är född -01 i Italien och är e. Oramé. Issa har hamnat lite i skuggan och nu rider Matilda henne, men hon är egentligen alldels för stor för Matilda och Alida har tappat intresset för att rida varje dag. Matilda tränar och åker ut på lite små tävlingar med henne. Isottella och jag har placeringar upp till 1.30. Här är en bild på Matilda och Issa.
Det här blev ett långt inlägg och imorn svarar jag på den andra frågan. Super roligt att ni ställer frågor!!
Kommentera här


Glad igen

Publicerat 2012-01-26 kl 19:49:43 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Tror att man ibland, iaf jag måste få gråta en skvätt och vara lite arg för att sen må bättre. Idag har jag hoppat omkring och skrattat hela dagen. Stefano har varit glad och vi har haft kul som vi brukar! Började med att longera Chanel och Favolante. Red sen fram Hialoubet till Emilio och därefter fick jag en lektion med Tompa. hann även med att skritta Olea 40 min. På eftermiddagen fick Olea komma ut på en skritttur igen. Grovrengjorde alla våra vardagssträns så nu är de som nya!
Vår sadelkammare är helt klar nu, måste bara puttsa alla tävlingssträns och sadelgjordar (det är säkert 50 st av varje). Emilio får grejer från Prestige, CWD och Verdues hela tiden. Igår anlände 2 par nya stövlar och ett par nya skor och chaps från Verdues. Det finns även hur mycket saker som helst som ligger kvar i sina plastpåsar. Hittade 10 nya verdues bensskydd idag och 10 nya Prestige. Vet ni hur snygga Prestige benskydden är?? Hittade även 1 par oanvända Free-jump stövlar och 5 par Free-jump stigbyglar med stigläder och några oanvända KEP Italia hjälmar med hans namn inristat på sidan. Om jag är lite avundsjuk? NEJ inte alls!
Nu ska jag laga middag (och lunch tills imorgon) sen ska jag svara på 2 frågor som jag fått!
Kommentera här


Tack

Publicerat 2012-01-25 kl 20:23:10 Allmänt Kommentarer 1 st
Den här tjejen gjorde min kväll bättre. Hon skrev ett fint litet inlägg och la upp en av mina videosar i sin blogg. http://dahlstrandemma.devote.se/
Tack fina du. Jag ska svara på din och en annan fråga från My imorgon.
Kommentera här


Trött, ledsen och längtar efter mamma, pappa och småsytrarna

Publicerat 2012-01-25 kl 20:21:04 Allmänt Kommentarer 0 st
Fick en superbra lektion av Nadia med Tompa idag som jag berättar om mer sen, först måte jag ut med lite grejer.

Jag tar ofta på mig för mycket saker oh säger sällan ifrån vilket jag inte mår bra av sedan. Men jag vill vara snäll mot människor i min omgivning och hjälpa till. Men tyvärr finns det många som utnyttjar detta och ger man dem ena fingret så tar de hela handen. Det som Emilio ber mig att göra ät klart att jag gör men ibland blir det lite mycket men jag biter ihop, för han ger ju mig träningar. Stefano har fler hästar att rida en vad jag har eftersom han har flera som han rider åt andra, vilket gör att han inte "hinner" göra rent dem så då ber han mig så snällt "gullegumman men jag har så mycket att göra du kan väl fixa iordning mina hästar, bestfriend". Jag tänker att hjälper jag honom hjälper väl han mig, men där är kruxet han har aldrig tid att göra samma för mig. Jag gör rent vissa av hans hästar, jag gör rent hans sadel, jag gör rent hans träns...När vi var påväg hem idag så ville jag höja värmen i bilen och så blir han förbannan på mig på låtsas för att jag trycker fel. Då sprack min bubbla och jag sa ifrån. han förstår ingen ting och tycker att jag är en grinig barnunge och så skrattar han och tycker att vi ska bli sams. Sen blir det samma sak imorn det vet jag. Jag var sur hela vägen hem och imorgon tänker jag göra mina grejer och om jag har tid över så kan jag hjälpa honom.
Den här kvällen så längtar jag supermycket efter min mamma, pappa och speciellt Alida och Matilda. Vill att Alida ska baka en god kladdkaka med massa grädde så att jag kan tröstäta. Har gråtit slut på mina tårar nu.
Kommentera här


kära ponnysar

Publicerat 2012-01-24 kl 21:38:02 Allmänt Kommentarer 3 st
Hittade de här fina bilderna från Timrå 2009. kommer ihåg att jag inte ridit ponny på jättelänge så följde jag med på en tävling och tävla på mina gamla D-ponnysar som min lillasyster Alida red då. Var inte längre kvalad till msv så fick hoppa lätt B och lätt A. Vann några klasser, lilla rundan och meetingpriset. Trots att jag inte ridit Bobby och Didde på väldigt länge så var det som om jag ridit dem varje dag. Nu rider min lillasyster Matilda (twissa.blogg.se) båda två och Didde är till salu.
Killeen Bobby
Dawn Drifter "Didde"
Kommentera här


lektioner och russinhänder

Publicerat 2012-01-24 kl 20:32:20 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag började jag med att longera Laius och det märktes att han vilade igår... Fik därefter en lektion med Nonostante och på de 30 minuter som jag red så var det som en helt annat häst i slutet. Det är väldigt nyttigt för mig att rida honom för allt som jag behöver träna på kommer fram när jag rider honom.
Fick lite hjälp med Chanel och Tompa också innan lunch. Tompa var lite halvt knäpp i blrjan pga av att han vilade igår. Han villa inte alls lyssna när jag skulle samla galoppen så fick vara ganska bestämd och gjorde nåra halter från galopp. I slutet samlade han galoppen som en gud, kände hur hela baktjärran kom under och hur hela ryggen höjdes.
Eftermiddagen spenderade jag med att grovrengöra alla sadlar, bett och träns. Fick russinhänder.
Nu ska jag göra iordning lunch till imorgon och jag har noll inspiration. Vill bara ta min 4 minuters långa dusch och sova.
Kommentera här


Mitt hjärta och min bästa vän

Publicerat 2012-01-24 kl 20:25:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


Glada miner

Publicerat 2012-01-24 kl 06:18:00 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 2 st
Har sovit jättebra och är utvilad, så nu ser jag fram emot vad den här dagen kan ge! Ska traska iväg mot baren och möta Papi och Stefano för en kaffe innan vi åker.
Hästarna får kraftfoder 3 ggr om dagen och vi blander ihop havre, pellets, något som liknar havregryn och majs. Majsen ser ni nedan och det är jättegod faktiskt! När Emilio och Nadias son Giuseppe är i stallet så vill han alltid hjälpa mig att ge mat, inte för att det är kul att fodra hästarna utan för att det är gott att äta majsen!
Kommentera här


The sky turning gold now

Publicerat 2012-01-23 kl 20:09:59 Allmänt Kommentarer 1 st
Kommentera här


Jalleballe

Publicerat 2012-01-23 kl 14:30:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Marta, Hialoubets ägare var i stallet häromdagen och tog massa bilder på hennes älskling. Här är 3 av bilderna.
Jalle och Papi
Jalle och Emilio
Jalle och jag
Kommentera här


Ska aldrig bli rörmokare

Publicerat 2012-01-23 kl 13:26:46 Lediga dagar Kommentarer 1 st
Nu är min lägenhet ren och fräsch och jag har hunnit tvätta en hel del. Var tvungen att renska avloppen i duschen och handfatet och FY F******N! Brukar inte tycka saker och ting är äckligt att göra men att rensa avlopp är på gränsen... Hur kan det samlas så mycket hår?! Jag brukar alltid vara noggran med att ta bort hår när jag borstat mitt hår. För hårstrån som inte sitter på huvudet tycker jag är lite snuskigt. En nackdel med att bo själv ärr att man måste göra alla saker själv. Det man tycker är svårt eller inte vill gör mamma eller pappa. Nu måste jag göra det själv. Gör inte jag det så gör ingen annan det heller.
Dett gäller inte italienare. Stefanos mamma tvättar fortfarande hans kläder och hans tjej städar hans lägenhet och lagar mat till honom. Stefano är 27 år. Lägg dock märke till att han inte bor hemma! Många italienare bor hemma tills de är 30+ för att det är bekvämt och för att mamman och farmor gärna har sitt lilla barn/barnbarn hemma. Gulligt? Nej, väx upp.
Kommentera här


Fina morgon

Publicerat 2012-01-23 kl 11:17:00 Lediga dagar Kommentarer 0 st
Frukost vid 10 på strandpromenaden i solen var helt underbart! Det är så varmt, behöver ingen jacka! På vägen hem blev jag dock förföljd av ett snusk som först åkte förbi mig i sin bil oh hängde ut med huvudet och gjorde pussljud, sen parkerade hans sin bil och började gå efter mig. Tog en omväg hem och lyckades skaka av mig honom. Usch vissa är så äckliga vad tänker de med? Inte hjärnan iaf...
Kommentera här


Laughing so hard that I feel a six pack coming on

Publicerat 2012-01-22 kl 21:40:14 Allmänt Kommentarer 0 st
Imorgon är det en efterlängtad dag för mig, för jag är nämnligen ledig för första gången sedan den 3 januari! Ska sova så länge jag kan (vaknar säkert vid 7). Ska äta frukost med Papi vid stranden. Sen måste jag städa, tvätta, byta lakan, byta glödlampor etc.
2 bilder från idag. Tvättade Laius svans idag för den var som ni ser på bilden gul. Förstår inte hur han lyckas för när han bajsar så håller han upp svansen rakt upp i luften.
Kommentera här


dagens övning

Publicerat 2012-01-22 kl 21:04:56 Övningar Kommentarer 0 st
Såhär ser ridbanan ut den här veckan, 2 stycken övningar. De röda strecken är galoppbommar. Idag har jag fått hoppa Tompa, Favolante (första gången) och Chanel. Vi hoppade fram i trav på ett litet räcke och sedan hoppade vi den övre serien. Alla hästarna hoppade bra men Chanel var nog den som gjorde det bäst. Hennes språng idag var helt fantastiska! Helt otrolig känsla över hindren!
Den här övningen är till för att hästen ska tänka själv och man ska egentligen inte ska göra så mycket mer än att vara lätt i handen. Det svåraste tycker jag är den sista galoppbomen. Efter sista oxern så är det 2 korta språng till sista galoppbomen och ut ur en serie eller kombination så kommer ju hästen med lite mer power och fart vilket gör att storleken på galoppen är en aningen större, men här så måste hästen komma tillbaka med en gång och det är lite trixigt om man har en häst som inte riktigt lyssnar tillbaka (Tompa). Nått som kan hjälpa då är att man höjer oxrarna endast i fram så att de blir överparallellt. Man ska inte hjälpa hästen inne i serien utan ligger hästen på så kommer den förmodligen få med sig den sista frambommen på oxerna och få sig en "jaha"-upplevelse och bli mer försiktig till nästa gång och baka av mer själv. Om inte så är det bara att låta hästen vara i en gång till. Övningen är till för att hästen ska tänka och se upp själv.
Kommentera här


Olika instruktörer

Publicerat 2012-01-21 kl 21:11:07 Allmänt Kommentarer 0 st
Nadia har även pekat ut ett av mina problem idag, och det är att jag använder alldeles för lite ytterskänkel. När jag svänger så flyter hela baken ut och jag lutar mig innåt och för ytterhanden över på andra sidan manken. INTE BRA. Händerna ska vara nära men på var sin sida, hästens mun är ytterst känslig och hästen fattar inte om man tar över ena handen på fel sida, det gör bara ont. Jag måste använde mycket mer ytterskänkeln och tänka på att vara rak och inte luta mig dit jag svänger. För om jag gör det och ska hoppa en fet oxer ur en snabb sväng, lutar jag mig innåt utan ytterskänkel så glider baken ut och när hästen ska stampa av så stampar den inte av lika mycket med båda bakbenen utan mer med inner, och om stackars hästen ska räcka över hindret så behövs avstamp med 2 bakben.
Jag tycker att det är väldigt bra att få hjälp av fler än en tränare om man har möjlighet till det. För alla lägger ju vikten på olika saker och övningar. Ingen kan ju se riktigt ALLT. Därför tycker jag att det är bra med lite variation, man får mer motivation och inspiration av det också. Jag tycker Emilio är superbra för han säger inte bara att jag ska göra på ett visst sätt för att det är bäst för stunden, utan han förklarar även varför och vad som händer osv. Han sätter alltid in det in sammahang med tävling. Man måste tex. kunna öka och korta sin häst fort för på tävling är det ju både korta och långa avstånd, då kan man inte ha en häst som inte lyssnar för då kommer ju gärna en eller flera bommar med.
Nadia och Emilio kompletterar verkligen varandra jättebra och jag tycker det är väldigt roligt att Nadia har börjat vara i stallet nu när vi flyttat hit. Nadia har haft problem med sin rygg så hon har inte ridit på 2 år, men igår satt hon upp på Chanel och så fint som hon gick vet jag inte om jag lyckats med någongång. Det är faktiskt också bra tycker jag om ens instruktör kan sitta upp på ens häst ibland och känna själv, för vi alla har ju vunnit världscupen från läkatren eller framför TVn, men när man sitter upp i sadeln så är det lite svårare.
Kommentera här


1 och ½ svensk

Publicerat 2012-01-21 kl 20:57:12 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag så började en ny tjej som heter Martina. Hon har lite anknytning till anläggningen Sementarecce plus att hennes pappa känner Emilio. Hon ska hjälpa till med att hålla ordning, göra iordning hästar, klippa, ge mat etc. Det roliga är att hennes mamma är svensk så Martina kan svenska!!! Så skönt att få prata svenska med en person som inte bara är i telefon, utan en som står livs levande framför mig. Slippa koncentrera mig och tänka på alla ord och grammatik när jag pratar italienska.
Idag började jag med att longera Favolante. jag undrar hur en häst som är så pigg och frammåt kan vara så otroligt SEG att longera!? Jag var ju mer andfådd än vad hon var efteråt, kanske för att jag inte hade något longeringsspö...
Därefter så red jag Tompa och fick hjälp av Nadia även idag. Övade mycket på korta och länga golloppen utan att hans ska bli lång. Problemet nu när vi börjat arbeta ordentligt igen är att Tompa tycker det är väldigt jobbigt så när vi samlar så tar han hellre bettet och gör som han vill. Men träning ger färdighet så i slutet av nästa vecka så ska vi nog ha fått ihop galoppen en aning.
Red även Nonostante innan lunch och vi travade och galopperade runt på den stora fälttävlansbanan. Han fick gå igenom pullermangraven, upp på en kulle, upp och nedför banken och genom derbyvattenhålet (utan vatten). Han tvekande inte en sekund någonstans utan tyckte det var mega roligt! Ha var ganska busig ibland speciellt när man byter galopp, för han rycker helt plötsligt tyglarna ur händerna på mig och tar ner huvudet mellan frambenen och börjar bocka. Tur att han bara är 1.60 så skulle jag ramla av så är det inte så långt till backen.
På eftermiddagen så har vi börjat flytta in alla saker in nya sadelkammaren och få ordning på alla tillskotts grejer. Emilio är ju sponsrad av FM Italia så det finns gott om tillskottsfoder av alla sorter, putsmedel, hovfett med mera.
Kommentera här


En fråga

Publicerat 2012-01-21 kl 20:13:52 Frågor & Svar Kommentarer 0 st
Fick en fråga om hur jag fick möjligheten till att jobba här hos Emilio som jag självklart ska svara på.

För 5 år sedan så lärde jag känna Emilio i och med att jag köpte Tompa. Sen under varje sommar så har jag varit på hans gård någon gång under sommaren för att hälsa på. Året innan jag tog studenten så började jag fundera lite på vad jag ville göra efter studenten. Sommaren innan studenten så kläckte jag ur mig idéen inför Emilio om att jag gärna skulle vilja komma och rida och jobba i hans stall. Han tyckte det lät som en bra idé. Tiden gick och sen innan VM i Kentucky så hade vi lite kontakt och han undrade om jag fortfarande ville komma osv. Vi hördes ingen sen när han kommit hem från USA och jag fick komma ner en vecka och provjobba. Direkt efter det så undrade han om hur snart jag kunde börja! På den vägen är det.
Vill man ut som jag så kan jag rekommendera hemsidan http://www.yardandgroom.com/ där finns det en hel del annonser. Annars så får man gräva i kontakter. Trots att det kanske känns som att man kanske inte känner någon, så gör man det. Man kan tex. fråga sin tränare, sin kompis tränare eller en bekants hästskötare etc.
Tycker det är väldigt roligt att fler börjat ställa frågor! Fråga på hur mycket ni vill, om allt.
Kommentera här


Sementarecce

Publicerat 2012-01-20 kl 21:25:02 Allmänt Kommentarer 1 st
En flygbild över området och anläggningen.
Hittade en bild från 2010 på Stefano från Sementarecce, vet dock inte vad det är för häst han sitter på. Den här vägen skrittar man på för att komma till ridbanan.
Kommentera här


Helt slut

Publicerat 2012-01-20 kl 21:16:01 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Kom hem vid 20.30 idag, har varit hemifrån 14 h...efter att vi slutat för dagen så åkte jag och Stefano till en ridsportaffär där vi mötte upp hans flickvän. Köpte lite grejer som vi behöver nu i det nya stallet.
Började med att longera Laius imorse och han var bara lite hingstig när Stefano gick förbi med hans 3åriga märr. Därefter red jag Tompa och jissös vilken trav han fick i slutet av passet! Jag blev helt genomsvettig men det var de värt (var säkert +15 grader idag). Red sen Favolante och använde några galoppbommar, även hon var superfin!
Efter lunch så red jag Hialoubet och fick hjälp av Nadia. Hialoubet går gärna i hög form vilket leder till att han inte använder sin rygg speciellt mycket, så vi jobbade mycket på volt och få honom att söka sig framåt nedåt. Eftersom han är väldigt pigg och känslig så är det ganska svårt, speciellt när jag måste sitta ner i sadeln. Han spänner sig lätt. I slutet så kände jag verkligen skillnad mot i början av passet. Ett tips jag fick av Nadia är att jag ska räta upp mig lite mer när jag sitter i sadeln. Räta upp mig och nästan svanka lite, man känner hästen rörelser mer då än om man sitter lite mer som en hösäck.

Även veterinären och hovslagaren har varit här idag. Veterinären gjorde de månadsvisa checkarna av hästarna.
Jag är helt slut nu, vet inte hur många hästar jag sadlat och gjort iordning både före och efter idag... Imorgon jobbar Papi igen tack och lov.
Kommentera här


Extra växel imorgon

Publicerat 2012-01-19 kl 21:14:56 Allmänt Kommentarer 0 st
Imorgon är Papi ledig så jag och Stefano kommer ha VÄLDIGT mycket att göra. Vet inte riktigt hur allt så gå ihop men det löser sig på något vis. Jag har föresten inte varit ledig på 2 ½ vecka... gasen är slut till spisen, lampan söder i både köket och sovrummet och tvättkorgen är överfull. Åker ju hemifrån 6.30 och kommer hem vid 18.30 är inte så superpigg på att städa och tvätta eller skruva glödlampor då om jag säger så. Hoppas att jag får en ledig dag snart. Känns som att det behövs!
Kommentera här


RGB vann ju Jerringpriset

Publicerat 2012-01-19 kl 21:06:34 Allmänt Kommentarer 0 st
Häromdagen van Ju Rolf G-Bengtsson Jerringpriset! Helt otroligt fantastiskt underbart!
Han är verkligen än en förebild den där mannen. Hatten av för Roffe, och Ninja såklart!
Kommentera här


Träning för Nadia

Publicerat 2012-01-19 kl 20:37:13 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Dagens hästar har varit; Chanel, Tompa, Hialoubet och Favolante.
Med Tompa så fick jag en lektion av Nadia (Emilios fru). Det var faktiskt första gången som hon hjälpte mig och jag tycker verkligen om hur noggrann och bestämd hon är. Har lite svårt att förstå ibland efterom hon talar intalienska med fransk brytning... Red igenom Tompa med ett ordentligt markarbetes pass. Imorn så ska jag har dressyrspöt när jag rider honom som hjälp. För det som jag måste vara mer uppmärksam på är att när jag samlar hästen så ska den fortfarande vara aktiv. Alla hästar jag rider dör när jag samlar dem. Speciellt Tompa. Det problemet har jag även när jag ska hoppa med hästarna. När jag ser en nära distans så samlar jag, men jag är alldels för mesig och det händer i princip ingenting och språnget blir istället lamt. Jag måste vara mer aktiv själv och speciellt mer KONSEKVENT i vad jag ser och vad jag vill. Är det en lång distans så ska hästen fram NU och är det en kort distans så ska hästen tillbaka NU, inget mellanting som bara blir just ingenting. Det svåre är bara att fortfarande göra allt med känsla och lätt hand.
När jag red Favolante själv på ridbanan precis innan lunch så var jag mega konsekvent i vad jag ville. Och hon var tjurig ett tag för att det blev mycket jobbigare helt plötsligt än när den tidigare mesiga Viktoria ridit. Men jäklar vilken skillnad det blev efter ett tag. Hade Emilio och Nadia varit där och ställt upp ett hinder på 2 meter hade vi flugit över lätt!
Imorgon är det en konsekvent Viktoria som sitter upp på första hästen klockan 8.00.
Kommentera här


Kukkeliku

Publicerat 2012-01-19 kl 07:45:00 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Självklart har vi med oss godis till de här sötisarna. Det är pappa med son och dotter.
Kommentera här


Lite bilder från idag

Publicerat 2012-01-18 kl 20:58:14 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Lilla Favis fastnade inte riktigt på bild...men måste bara säga att longeringsvolten är superfin!! Runt den så är det höga täta träd som växer så att hästen inte störs av saker utanför. Plus att in till mitten av volten så lutar det lite och så finns det en brunn, så när det regnar så rinner vattnet ner direkt i brunnen, smart.
Kommentera här


långkallingar eller inte

Publicerat 2012-01-18 kl 20:52:11 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Tar man med sig paraply så regnar det inte, tar man inte med sig paraply så regnar det. Precis så är det fast med långkallingar. Tar jag på mig långkallingar som idag, så är det självklart +12 grader, men igår  när jag inte tog på mig långkallingar så var det självklart kallt som satan. Kanske måste börja kolla på väderraopporten på tv? Fast jag gillar inte italienska tv...
Idag har varit ännu en bra dag. Emilio kom lite seanare idag så jag började med Chanel och hann rida henne innan jag fick lektion med Tompa vid 9. Arbetade med bommarna med honom idag. Han har ju så stor galopp så 5 galoppsprång för honom är normalt. Därefter fick jag lektion med Nonostante och det gick väl sådär. Longerade Favolante innan lunch också. På eftermiddagen så skrittade jag Olea ett bra tag på den stor afälttävlansbanan. Hjälpte därefter Stefano att klippa Orzo (den nya 3åriga hingsten). Var första gången han blev klippt så han var faktiskt jätteduktig! Det tar ju sån tid bara, hann bli mörkt så jag fick stå med en lampa och lysa för att Stefano kulle kunna se något, det är nämnligen ganska svaga lampor i stallet. Eller taket är så himlans hög rättare sagt.
Tog lite bilder med mobilen idag, lägger in de andra i ett annat inlägg.
Kommentera här


dagens bom-bana

Publicerat 2012-01-17 kl 21:15:07 Övningar Kommentarer 2 st
Idag så fick jag arbeta över dessa bommar med hästarna som jag red. 6 samlade galoppsprång mellan alla bommar. Den här övningen kan man ha liggande på banan hur länge som helst nästan för man kan variera så. Rida rakt fram, rida dogleg, snett, på volt. Variera mellan antalet galoppsprång så ökas svårighetsgraden.
För mig tog det ett tag innan jag hittade en bra rytm. Ddet är väl lite av mitt problem, att jag är lite seg i starten. Jag är ganska mesig i början liksom, sen efter ett tag så kommer jag igång och då går det jättebra. Samma sak är det när jag tävlar, får jag något fel så är det i början av banan. Men jag gillar den här övningen just för att man kan variera så mycket, det blir roligare då!
Kommentera här


Knas med texten

Publicerat 2012-01-17 kl 20:47:51 Allmänt Kommentarer 0 st
såg att det blev konstigt med stilen i förra inlägget, hoppas det går bra ändå för jag förskte fixa det men det vill inte sammarbeta med mig. Hoppas ni ser vad som står trots viss liten text.
Kommentera här


Alltid lika roligt med frågor!!

Publicerat 2012-01-17 kl 20:41:55 Frågor & Svar Kommentarer 1 st
Fick en del frågor av Alexandra som jag självklart ska svara på!
jag har följt din blogg nu ett tag och jag tycker att det är så modigt av dig att åka iväg så som du har gjort! Men det har även ploppat upp en del frågor. Du har varit där i ett år nu, hur länge hade du tänkt stanna?

När jag åkte hit i dec 2010 tänkte jag att jag skulle stanna tills det blev vår hemma, ungefär April. Nu är det januari 2012 och jag är fortfarande kvar :P Jag har egentligen ingen plan på hur länge jag ska stanna utan jag vill vara kvar så länge som jag känner att jag utvecklas. Den lägenheten som jag bor i nu har jag fram till sista maj, efter det så kommer jag nog att röra på mig.

tycker du att du har utvecklats mycket sedan du kom dit?

ABSOLUT!!! Jag har lärt mig så otroligt mycket! Om allt! Innan jag kom hit hade jag bla. aldrig ridit någon hingst, jag hade aldrig ridit någon häst under 6 år, aldrig hoppat någon häst som inte är min egen (förutom enstaka provridningar). Vad det gäller min ridning så tycker jag att jag utvecklats betydligt. Tittar jag på videor från 2010 och bakåt så ser jag verkligen skillnad på filmerna från speciellt slutet av 2011.

Hur ofta tävlar du?
Dessvärre så tävlar jag inte så jätteofta, eftersom jag får följa med när jag och min häst får plats i lastbilen. Från februari till oktober förra året så tävlade jag väl ca 1 helg i månaden, ibland 2.

Lixom vad är tanken att detta ska ge? :)

haha jaaa, vad är tanken...? Det är väl att jag ska bli bäst! Skäm o sido, tanken med att jag är här är att jag vill skaffa mig en massa erfarenhet. Se och lära mig hur en framgångsrik ryttare gör för att nå just framgång. Ta del av hans erfarenheter, vad man ska jag och inte göra, hur man ska gå till väga med saker och ting. Framförallt är väl ändå tanken att jag vill utveckla min ridning. Tävlingarna som jag får följa med på är ju ofta väldigt stora och svåra där många andra stora ryttare är på plats. Att få se hur dem gör på framhoppning med olika typer av hästar i olika typer av klasser osv. är guld värt.

Tack så mycket för dina frågor! Tycker det är superroligt och besvara dem för det får mig själv att tänka till lite. Ibland när saker och ting känns tung och jobbigt så läser jag sånt här och får perspektiv på det hela och inser att jag har det rättså bra ändå! Tack.

Kommentera här


minusgrader och walkie talkie

Publicerat 2012-01-17 kl 19:47:13 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Dessa italienare säger jag bara, vilka mesar! Imorse innan solen gått upp så var det ganska kallt. Frost på gräset och Papi var helt ifrån sig! "Det är ju nästan snö, som i Sverige!!!!" Det var ca -4 grader. VId 11 kunde vi ta av oss jackorna, vadå kallt?!
Idag har jag ridit Tompa, Favolante, Chanel, skrittat fram Olea och ridit fram Hialoubet till Emilio. Efter att vi ätit lunch framför öppen brasa så ryktade jag och puttsade osv hela eftermiddagen.
Emilio hade med sig 2 st walkie talkies idag till stallet och de fungerade perfect! Han ska köpa 2 till så vi alla kan ha varsinn. Just för att ridbanan ligger en bit ifrån stallet, plus för att det är ganska dålig täckning med telefonerna.
Finaste Nonostante, det finns jättefina hagar här. Jag hoppas att vi får lov att använda dem! Får kanske vänta tills nästa vecka och fråga. Känns lite som att vi tar över hela stället annars.
Kommentera här


Morning alla pigga och glada

Publicerat 2012-01-17 kl 06:20:00 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Då är klockan snart halv 7 och jag ska gå mot baren där vi möts för att dricka en snabb cappuccino. Åker bara med Papi idag för Stefano tar lilla lastbilen så vi packade med de sista grejerna igår. Ser fram emot dagen, nu är det så roligt att åka till stallet igen!!
Kapitol och jag på skritttur i förrgår
Kommentera här


Första dagen i det nya stallet!!

Publicerat 2012-01-16 kl 21:11:34 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Jag trivs redan jättebra. Trots attdet är lite kaos med sadelkammaren, snickaren blir nog klar imorgon med sadelkammaren i stallet där Emilio har sina hästar och där jag och Stefano har våra hästar så blir det nog klart i slutet av veckan. Det som är absolut bäst är; att inte behöva mocka, att vi alla äter tillsammans, att vi är alla tillsammans även på eftermiddagen. Åkte hemifrån hlav 7 imorse och kom he vid 19, så långa dagar blir det men vi har så roligt nu igen så det är de värt!
Innan lunch idag så red jag Tompa, Hialoubet, Chanel och Favolante. Alla var lite extra pigga för det är så mycket nytt att titta på. En sak jag älskar är att utanför ridbanan så ligger stora fälttävlansbanan med allt som hör till. Super för att variera lite i arbetet! I veckan så ska jag ta med mig kameran och försöka ta lite bilder så ni får se. Tog de här bilderna på min Tompa med mobilen, men ni kanske ser lite hur stallarna ser ut. Boxarna är ca 5x5 meter, som minihagar.
Kommentera här


Costa Concordias - Hur kan man krocka med en ö??

Publicerat 2012-01-15 kl 21:44:14 Allmänt Kommentarer 0 st
Ni har väl hört om lyxkryssaren som vält/gått på grund/krockat med ön Giglio?? Helt stört!! Påminner om Titanic fast denna gången var det en ö istället flr ett isberg. Kapten Francesco Schettino påstår ju att klipporna inte finns. Från vårt hus här så kan vi se ön Giglio och jag har själv varit där för ett antal år sedan och för det första så förstår jag inte vad kapten skulle där och göra! För det andra så är det förhållandevis nära land och en hel del andra öar och klippor runtomkring. Båten avgick ju från Chivitavecchia och att båten ska in och kryssa mellan öarna är helt oförståligt.
Kommentera här


Lång dag

Publicerat 2012-01-15 kl 21:05:04 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Var tidigt i stallet imorse för att hinna rida Hialoubet innan de skulle åka. Medans Emilio och Stefano åkte med varsin lastbil så stannade jag hemma och skrittade ut med Istrione, Kapitol och Olea. Vid halv 2 kom Emilio tillbaka och vi åkte hem till Stefano där hans mamma förberett lunch.
Tillbaka till stallet och lasta in de sista grejerna och de andra hästarna. Jag körde lila lastbilen med Stefanos 3åring i och hon var ganska vinglig i början. Det nya stället är verkligen bra. Boxarna är hur STORA som helst! Åkte hemifrån vid 7 imorse och kom innan för dörren vid 19.30, var tvungen att svänga förbi mataffären också. Har gjort en tonfisksallad till lunch imorgon. Det blir att ställa klockan tidigare än vanligt imorn för vid 06.40 ska jag möta Steafno och Papi vid en bar och dricka en snabb kaffe innan vi åker ihop.
Kommentera här


fiskfisk mera fisk

Publicerat 2012-01-14 kl 20:18:06 Allmänt Kommentarer 0 st
Nu ska jag iväg, kör på en fiskfläta bara för att jag är så komisk
Kommentera här


Saturday

Publicerat 2012-01-14 kl 19:04:32 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Idag var nästsista dagen jag mockat de där förbannade boxarna. Imorn ska vi tömma dem. Äntligen.
Det har inte hänt något speciellt idag. Jag har mest gjort allt av vana och tänkt imorn flyttar vi, imorn flyttar vi, imorn flyttar vi.

Ikväll ska vi allihopa iväg och äta middag på Giulias föräldrars fiskrestaurang. De tillagar ABSOLUT den bästa firren i stan! Dyrt som satan med fantastiskt gott! Ska mysa ner mig i min onepice och läsa min bok ett tag innan jag ska fixa iordning mig.
Kommentera här


Lerbad?

Publicerat 2012-01-14 kl 18:54:28 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 2 st
Favis hade gjort sig väldigt fin igår lagom tills att jag skulle ta in henne. Hagen är stor och det är endast lerigt på ETT ställe, där skulle hon självklart rulla sig. Lerkokor och riktigt färsk lera, yammiyammi.
Kommentera här


fredag den 13e

Publicerat 2012-01-13 kl 19:50:00 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Morsningkorsning. Idag har jag fått en lektion med Tompa och en med Istrione. Red meycket cavalletti bommar med båda. På tal om cavalletti bommar så ska jag berätta ett roligt missförstånd som hände i förrgår.
Vad det gäller olika språk hit och dit så blandar jag ihop allt ibland. Nu får jag alla lektioner på italienska och alla pratar bara italienska med mig. jag gör så gott jag kan men med Emilio pratar jag oftast engelska trots att han pratar italienska med mig. Till saken, i förrgår så red jag ju Hialoubet och skulle hoppa studsen. På engelska heter ju studs in-out och Emilio brukar alltid säga det. Men inte då. På banan finns alltså en stunds-serie, 3 trav cavallettibommar och 3 stycken galoppbommar. Emilio säger att jag ska komma på cavallettin på italenska. Alla språk snurrar i mitt huvud och jag kommer på galoppbommarna. Emilio skrattar och säger att "de där är barriere terra (galoppbommar), du ska komma på cavalletin" och pekar på studsen. Jag tittar på Emilio och säger att
- "det heter in-out och inte cavalletti"
- "på italenska heter det cavalletti"
- "på svenska är cavalletti travbommar"
- "jaha på franska heter studs le tius (stavning?)"
- "okej då kommer jag på le tiusen nu"
Så kan det gå ibland men jag lär mig nya ord varje dag. Kommer ihåg första veckan när jag var här och jag inte vissta att cambia mano betyder byta varv, för om man översätter det rakt av så blir det byta hand. Haha jag ställde hästen utåt och innåt innan jag fattade att jag skulle byta varv.
Kommentera här


Hey windows down, chillin' with the radio on

Publicerat 2012-01-13 kl 19:35:22 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
finaste Nonostante fick vila idag och var ute i hagen hela eftermiddagen. Tycker det är viktigt att speciellt yngre hästar inte ska jobba så mycket på banan varje dag. Det är viktigt att man varierar arbetet mycket och att de får någon vilodag i veckan för att de ska tycka att det är roligt!
Kommentera här


Arbeta och du blir stark; sitt stilla och du kommer att lukta illa.

Publicerat 2012-01-12 kl 20:32:32 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Idag var Emilio i Siena hela dagen för att ha möten med arkitekter. Så jag och Stefano hade fullt upp med att rida klart alla hästar på förmiddagen. På eftermiddagen var jag ensam som vanligt. Snartsnart flyttar vi!! Längtar så.
Nonostante var väldigt morgonseg imorse, han ville bara ligga och mysa!
Kommentera här


Varför vi flyttar

Publicerat 2012-01-12 kl 19:32:57 Frågor & Svar Kommentarer 0 st
Fick en fråga om varför vi ska byta stall så jag tänkte svara på det.
Det är så att den gården som hästarna står på nu är Emilios föräldrars gård och stall. Emilio har växt upp här. Förra vintern så blev Emilios nya hus klart efter en helrenovering. Detta hus eller herrgård ligger i Grosseto (25 min från stallet). Så där bor han nu med sin fru och sin lille son. Innan har han bott i ett hus 100 meter från hans föräldrars. Mer eller mindre kan man väl säga att Emilio vill "flytta hemifrån" lite. Hans nya hus har nämnligen marker som heter duga och där ska det byggas stall och allt. Blir formodligen klart i sommar. Bygglovet har drgait ut väldigt på tiden, så tills vidare så kommer vi alltså flytta till Sementarecce vilket ligger 10 min från Emilios nya hus. Vad jag förstått så vill även Emilio kunna ta emot fler hästar och nu har vi ju bara tillgång till 11 boxar. Plus att stallet nu är väldigt slitet, visst gården är charmigt, men det är gamalt. En annan anledning till varför vi flyttar är även för att för en månad sedan så fick ju mockargubben en hjärtinfarkt, han är nu återställd men ska inte jobba mer. Detta har inneburit att vi fått mocka. Emilio har försökt få tag på någon ny men utan att lyckas. På nya stället så finns det redan personal som mockar OCH ger hö både på morgon och eftermiddagen (jag är hur glad som helst över det här!!). Det kommer kännas riktigt lyxigt faktiskt och jag kan äntligen få börja rida mer igen istället för att mocka!
Jag har varit på anläggningen i Sementarecce en gång innan för ca 5 år sedan när jag tävlade ponny. Minns inteså mycket förutom sandbana och gräsbanan. Men Stefano har sagt att stallarna är fina och fräscha! Det bästa av allt är nästan att jag kommer slippa vara lika mycket ensam som jag varit hela vintern på eftermiddagarna.
Kommentera här


2 filmer på Jalle från Arezzo

Publicerat 2012-01-11 kl 21:03:11 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Checka in bakbenen ;)

haha den här videon är lite rolig i slutet, stackars Jalle som är världens fegis hoppar både lilla och stora banken och även pullermansgraven efter lite velande. Stackaren han blir alldels förvånad. Sötisgrisen.
Kommentera här


kära Hialoubet

Publicerat 2012-01-11 kl 20:54:17 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
heh hej alla fans. Det är fest! Jag dansar runt i lägenheten och är på asbra humör när allt plötsligt blir svart. Strömavbrott. Kul. Alla proppar var som de skulle men till slut löste jag det. Så jag får middagen även ikväll.
Det är faktiskt Hialoubets förtjänst att jag är på så bra humör. Hans galopp idag var helt FANTASTISK!! Emilio bara log och sa att det var super, och att när hästen är så bra så menas det att ryttaren också är bra! Gjorde min dag. Fick även hoppa en lång studsserie med honom (faktiskt första gången jag hoppat studs med honom). Det var första gången han hoppade sen senaste tävlingen i oktober så han tyckte det var väldigt roligt. Han är den typen av häst som man inte ska göra samma övning med allt för många gånger då han lär sig väldigt fort och vill ha nya utmaningar. Vilket innebär att han bara blir springig om man gör samma övning för mycket. Hoppade studsen 5 gånger och inför sista gången så fick jag rida lite vanligt innan jag kom för han blev lite väl pigg.
Till lunch så åkte Emilio, Stafano, tajtbrallan och jag till en restaurang där Emilio bjöd på lunch. Nu på kvällen har jag fyllt min kylskåp till bredden. Älskar fulla biltankar och fulla kylskåp!
Hialoubets ägare Marta är så söt, hon uppdaterar sin status på Facebook hela tiden om Hialoubet. Om hur han är världens bästa som finns, hur underbar han är, hur vacker osv osv. Igår lade hon upp en bild på mig och honom på sin wall, så gulligt.
Kommentera här


God tidig morgon

Publicerat 2012-01-11 kl 06:50:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Vaknade med hjärtklappning imorse och trodde att jag försovit mig. Men jag kunde ligga kvar hela 30 min till. Ibland blir det så att jag typ drömmer att jag försover mig och sen vaknar jag med ett ryck och tänder lampat och stirrar på klockan. Har försovit mig 2 gånger under min tid här, en gång när Emilio var i Rom och tävla så då märkte han inget. Andra gången var förra året när man skulle virda tillbaka klockan, jag tog fel på ett dygn. Så precis när jag vaknar av min väckarklocka så ringer Emilio och frågar vart jag är. Det var lite pinsamt men den dagen är nog faktiskt den internationella "komma-1 h-försent" dagen.
Nu ska jag knalla iväg till min älskade Toyota. Vi hörs mer senare!
Kommentera här


Tionde januari

Publicerat 2012-01-10 kl 21:46:58 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Go kväll alla fans.
Imorse fick jag en lärorik lektion med Istrione. Emilio satt även upp och visade mig. Jag måste öva på att vara mer avslappnad i min sits. Alltför ofta så jobbar jag åt hästen. Det märks väldigt tydligt när jag tex rider Istrione eller Nonostante eftersom de är lite sega. Emilio sa att en häst som är pigg behöver mer stöd av benen än en seg häst. Helt omvänt. Det han menade är att en pigg häst behöver ett jämt stöd med benen just för att det inte ska bli som elsktriska stötar så fort man lägger på benen. En seg häst måste lära sig att vara framåt och jobba utan att ryttaren manar på hela tiden. Därför så ska jag när jag rider i detta fall Istrione vara väldigt avslappnad i mina ben och knappt nudda honom, när han lägger latsidan till så på med benen i ett kick och lyssnar han inte så på med dressyrspöt med en gång. I slutet av ridpasset så var Istrione väldigt lyhörd och framåt.
Angående flytten så körde Emilio första lasset idag med lilla lastbilen. Om två dagar så kommer den stora lastbilen hem från verkstaden i Tyskland, så jag antar att vi i slutet av veckan flyttar hästarna!
Istri <3
Kommentera här


VI SKA FLYTTA!!!!

Publicerat 2012-01-10 kl 14:29:59 Allmänt Kommentarer 0 st
Vi kommer att byta stall!! Så skönt! Vi kommer att flytta till Sementarecce, det är 35 min bilväg så jag kommer få mycket längre men det är de värt. Jag skrivier mer ikväll för nu måste jag åkta tillbaka och rida Tompa och börja packa. Fick en jättebra lektion med Iatrione imorse också, men skriver mer ikväll om det.
jag är typ såhär glad över att vi ska byta stall;
trollface
Kommentera här


Svalkar vinden värmer solen

Publicerat 2012-01-09 kl 20:20:53 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Det är vår i luften. 15 grader strålande sol och ingen jacka!
Idag fick jag 2 lektioner. En med Laius och en med Nonostante. Laius red jag inte så länge för han gick väldigt bra. Med Nonostante så fick jag jobba lite mer. Han är ganska seg ibland, påminner en hel del om Istrione (kanske föratt de har samma pappa). Jag måste träna mer på att inte bry mig så mycket om formen på hästen utan att med en gång vara noggrann med att ha hästen framför mig, att det är de som är det viktigt! Ganska självklart egentligen, men jag tycker det känns lite fult, eller knas när hästen inte går i form. Men det viktiga är ju att hästen arbetar med hela kroppen, sen kan huvudet få vara i princip varsomhelst så länge pollen jobbar. Avslutade men en alldeles fantastik känsla med sötisgrisen Nono som nu är hela 5 år.
På eftermiddagen så var Emilio och Stefano i stallet så jag fick 1 h dötid mellan 16-17 då passa jag på att gå en sväng med Favolante och Tompa.
Favis
Kommentera här


Så var året 2011

Publicerat 2012-01-08 kl 21:39:50 Så var året 2011 Kommentarer 0 st
2011 måste ha varit det mest lärorika år i mitt liv. Jag flyttade ju hemifrån för första gången, till ett land där jag inte kan prata språket. Jag hade aldrig tvättat i tvättmaskin själv någongång, det var bara till att läsa innantill och lära sig. Att bo själv var gasnka tråkigt i baröjan men ny älskar jag det! Jag har bytt lägenhet 3 gånger iår. Den jag har nu är bäst.
I maj så var min bästisar Paulina och Sofie och hälsade på mig. Hela sommaren så var min familj här.
Vad det gäller ridningen så vet jag knappt var jag ska börja. Jag har lärt mig så OTROLIGT MYCKET! Fram till sommaren så steg all information mig över huvudet, men sen sakta men säkert började en hel del att falla på plats utan att jag behövde tänka på allt samtidigt. Jag har fått så  mycket erfarenhet speciellt vad det gäller olika hästar. Jag har fått rida och får fortfarande rida hästar som alla är olika på sina sätt.
Resultatmässigt så har jag och Tompa kanske inte gjort så bra ifrån oss, men det har inte heller var inte heller mitt mål att göra bra resultat utan mitt mål var att förbättra min riding betydligt och det målet tycker jag att jag abslout har uppnåt! Samma sak gäller Tompa, han har också blivit bättre. Alla tävlingar jag har fått följa med p åhar i princip varit internationella tävlingar på hög nivå, svårare än jag någonsin varit på. Att ha fått möjligheten att få följa med på dessa tävlingar har gett mig massvis med erfarenhet och inspiration!
Tråkigare saker under detta år har ju också hänt. Underbara Liscio dog i boxen i augusti. Fölen rymde från hagen och lekte framhör hingstarnas uteboxar och Liscio blev så upphetssad att han tappade kontrollen helt, resten sig och föll bakåt och slåg i huvudet så illa att han blev förlamad i hela kroppen. När vi hittade honom i boxenpå morgonen och veterinären kom med en gång så var han tvungen att ta bort honom med en gång. Den morgonen skulle Emilio åka med honom, Istrione och Laius till Arezzo för att hoppa Italienska unghästmästerskapen. Han fick åka utan Lisco. Usch det var en hemsk upplevelse, jag var med honom tills han tog sitt sista andetag.
Jag gjorde även slut med min pojkvän i september, strax efter min 20 årsdag. Efter 2 år varav jag varit i här i 10 månader så rann det ut i sanden. Jag vet att det var mestadels mitt fel. Jag vet att det var rätt beslut, det vet han med. Jag vill vara själv nu och bara kunna koncentrera mig på det jag gör här och nu. Efter ingen kontakt alls med honom ett tag så har vi nu börjat prata igen vilket känns jättebra. Vem vet, kanske blir det vi i framtiden igen...
Vad det gäller Emilios tävlingssäsong så har han haft en hel del oflyt. Hans speedhäst Morgane har gått i hage i 5 månader och startat 2 tävlingar iår pga av höger framhov. Vilan har gjort henne bra och nu rids hon normalt igen. Olea har vunnit en del men inte alls gått de stora klasserna som åren innan. Hon har arit väldigt stel i bakbenen och det har tagit hela det här året med massage hit och dit och sen en månad tillbaka så är hon i form igen. Kapitol har varit i bra form MEN innan sommaren så fick han ju en infektion i vänster öga så han knappt såg alls på det. I oktober så blev ögat helt bra igen. Chicago har gått en hel del stora klasser med fina resultat, men i mitten av sommaren så fick han hosta och massa slem i luftrören så han blev jättetrött och handfådd. Hialoubet trampa snett i början av året och fick börja tävlingssäsongen med att gå i hagen. Graffio var vi tvunga att kastrera i början av tävlingssäsongen för att han helt plötsligt från att vara en snäll hingst belv helt galen och aggresiv mot andra hästar.
Däremot så har unghästarna, speciellt 7åringarna Istrione och Laius gått super. Istrione har varit bästa rankade 7åring i Italien och även vann även championaten i Rom. Laius har varit tätt efter Istrione.
Hiloubet mådde bra av vilan och har gjort jättebra resultat i slutet av året och han kommer säkert kunna hoppa snäppet högre kommande säsong. Olea rör sig som en gudinna nu och Morgane kämpar på. Kapitol är ju kung och så länge hans öga får vara bra så kommer det säkert bli ett fint år för honom också.
Graffio såldes till Phillippearts och sen direkt vidare till någon YR i Belgein. Usch fällde en hel del tårar när han åkte. Jag fick förfrågan om jga ville köpa honom men hade inte råd. Han var min favorit och efter att han kasteraras blev han så himla gosig och snäll igen. En helt fantastik häst. Även Chicago åkte till Phillipaerts och nu för en vecka sedan så köpte Ludo honom helt.
Mina mål 2012 inom ridningen är att utvecklas ännu mer som ryttare och tävlingsmässigt så ska jag och Tompa sätta nollarna i de internationella 1.40 klasserna. Jag vet att det hänger mest på mig, att jag ska lyckas rida bra utan att falla tillbaka i gamla vanor. Mitt största mål är nog faktiskt att jag ska tvinga mig själv till att inte var en mes och bekväm mot första hindret. Får vi fel någonstans så är det i början för att jag inte börjar med en ordentligt galopp. Alltså jag ska våga ha en ordentligt bra galopp trots att han blir lite stark till första hindret!
Kommentera här


Brämhults juice kan slänga sig i väggen!!

Publicerat 2012-01-08 kl 20:49:56 Allmänt Kommentarer 0 st
Har just pressat massa apelsiner och har nu en hel karaff med egen juice!
Juste en liten hemlis, eller nej föresten jag berättar nästa vecka när allt är klart!
Kommentera här


Visning av stallet del 2

Publicerat 2012-01-08 kl 19:13:01 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Gjorde filmen i december då Kapitol inte kommit  hem ännu plus att nu finns det ju en till häst. Men ni ser hur det ser ut iaf.
Kommentera här


Börjar jag bli gammal?

Publicerat 2012-01-07 kl 21:03:14 Allmänt Kommentarer 0 st
Klockan är 21, jag är trött och ska gå och lägga mig. Går nästan alltid och lägger mig vid 21 nuförtiden, min kompis Maria retar alltid mig och säger att jag är en tant. Men det är mysigt och ligga och läsa tills ögonen inte orkar hålla sig öppna längre. Jag brukar ofta vakna vid 23 igen av att min läslampa förtfarande är tänd och att min bok har ramlat ner på golvet. Sen när jag ska läsa nästa dag så får jag läsa om de 2 senaste sidorna för att jag inte minns vad jag läst...

Nu ska tant Viktoria sova. Ciao på er andra nattugglor!
Kommentera här


Längtar till tävlingsstart

Publicerat 2012-01-07 kl 20:49:50 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Det gick ganska snabbt för veterinären att kolla hästarna, friska och krya. Tompa är alltis så galen när jag ska springa med honom (veterinärbesiktningar är ett helvete). När en vet. bara drar handen över honom så kickar han och hoppar rakt upp. När jag springer så är det mer han som springer med mig. Idag när jag skulle vända honom och springa tillbaka så fick han syn på gräs som var mycket mer intressant, hej jag har full kontroll not.

Nu börjar jag faktiskt bli riktigt tävlingssugen. Som det ser ut nu så kommer vi att åka till Toscana tour Arezzo iår. Förra året var vi inte där utan hoppade de 3***tävlingarna i Follonica ist, men det är ganska dåligt organisation så vi skippar det iår. Det är ju roligt med Arezzo bara det att det är så stört mycket folk och hästar, man får knappt plats att rida någonstans. Många svenskar åker ju dit och jag hoppas att Sylve kommer så jag får träffa honom igen. Även min vän Amanda som börjat rida igen kommer nog att åka dit och det ska bli så kul att ses igen, det var år och dagar sedan.
Tompa och jag i Arezzo i somras
Kommentera här


Hemma på lunch

Publicerat 2012-01-07 kl 14:06:44 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
God middag alla fans.
Imorse överraskade Papi och Stefano mig med att de kom till stallet vid 07.20! Anledningen var för att Papi skulle ta lilla lastbilen och åke och hämta en ny häst och jag och Stefano skulle mocka hela stallet själva för att Emilio skulle komma senare. Det var bara att sätta igång. Jag hann sen rida Tompa och Hialoubet. Den nya hästen är en 4-årig hingst (e. Indoctro) som ska ha megakapacitet. Känns som om det nästan bara är hingstar i stallet nu...
Nu på eftermiddagen så kommer den tyska veterinären Brems och ska checka igenom alla hästar. Han är alltid så noggrann så jag kommer nog komma hem ganske sent ikväll.
jag diggar veterinärernas små väskor som blir dubbelt så stora när man öppnar dem och viker ut alla fack
Kommentera här


Befana - 6 jan

Publicerat 2012-01-06 kl 21:30:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Idag är det något som kallas för Befana här i Italien. Det är en högtid där Befana är som våran påskkärring. Befana kommer med godis till alla barn. I mindre städer så samlas alla invånare och en utvald Befana kommer och delar ut godis. Många klär även ut sig.
Här är ett charmigt exempel;
Kommentera här


På rymmen

Publicerat 2012-01-06 kl 20:41:19 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag när jag gick med Kapitol på eftermiddagen så tyckte jag att Olea tjöt så mycket. Hon och Favolante står bredvid varandra och Oleas boxdörr är alltid öppen (fast med sån där gardin eller vad man ska kalla det som man sätter för så hon inte går ut) för att annars krubbbiter hon så mycket. Iaf, hon står jämt och nosar på Favolante och så tjuter de båda två som två kärringar. När jag var ute med Kapitol så tyckte jag att de lät mycket mer än vanligt och förklaringen till det fick jag sedan när jag kom in i stallet...
Jag hade glömt och stänga Tompas box ordentligt så han tog sig friheten att gå ut. Han stod med huvudet inne i Oleas box därför hon tjöt så. Här står Tompa och snackar med Hialoubet. Tompa är så snäll mot alla hästar han ska alltid slicka på dem i ansiktet. Konstigt nog så gick inte Tompa ut på gårdspanen, han måste ju faktiskt gå förbi dörren ut för att komma till Oleas box. Men glad för det är jag för om han gått ut samtidigt som jag gick med Kapitol så hade det blivit krig.
Kommentera här


Nyår

Publicerat 2012-01-06 kl 20:20:45 Allmänt Kommentarer 0 st
Jag tog massa bilder på nyår, MEN jag tog dem visst inte med min kamera utan med Alidas så jag får sno dem a henne när hon ger mig dem ;) Här är några extremt skarpa bilder som jag tog med min. Hela gågatan var full med folk och på stora torget var en stor scen med liveband och på torget vid strandpromenaden var en till scen. Vid 12slaget så var min kära pappa så söt, han gav en sjukt snygg ring till mamma!! Mamma börja såklart grina, så fina. Matilda-  "Vadå jag fattar inte, ska ni gifta er igen?!" haha.
Alida jag och Matilda dansade någon timme tills svetten rann och vi mötte upp mamma och pappa och gick hem till mig där vi trängde ihop oss allihopa. Emilio var så snäll att jag fick sovmorgon till 10 dagen efter.
Kommentera här


Tillbaka

Publicerat 2012-01-06 kl 19:17:51 Allmänt Kommentarer 0 st
Igår åkte min familj hem och jag fick tillbaka internet, så nu blir det UPPDATERING!
Jga har faktiskt hunnir umgås med familjen gaska mycket nu när de varit här. Nyår var super och jag lägger in lite bilder senare. I måndagskväll så hade vi bjudit hem några vänner på middag och i tisdags så var jag ledig och då åkte vi med några vänner till varma källor utanför Siena. Det var hur mysigt som helst speciellt när solen gick ner och det blev alldels mörkt. Vi brukar alltid åka till varma källor just på vinter för att det är så mysigt att kunna bada utomhus trots att det är kallt i luften. Vattnet är ca 38 grader och är väldigt svavelrikt vilket innebär att det stinker äggmök, det här stället var första gången vi var på och det stankt verkligen. Men man vänjer sig efter ett tag.
en av poolerna
Ska laga middag nu, tänkte skriva en sammanfattning av 2011 sedan.
Kommentera här


RSS 2.0