ledig måndag

Publicerat 2012-05-28 kl 20:41:43 Lediga dagar Kommentarer 1 st
idag har jag varit ledig från stallet. har packat och fixat mestadels av dagen och på eftermiddagen så åkte jag till huset med en full bil. Njöt av kvällsolen på terassen och nu ska jag äta jordgubbar. Imorgon blir det till stallet igen som vanligt.
Juste jag har glömt berätta för er att jag fick hoppa Emilios förstahäst 8åriga hingsten Laius förra veckan. Jag fick hoppa en linje med 4 räcken med ett galoppsprång imellan varje. Han är ju så stor och ganska svårreglerad ibland just för att han har en stor och ganska långsam galopp. Hoppade fram på en liten oxer och jäklar vilken härlig känsla det var i språnget!! Linjen gick hur bra som helst och jag fick värtsa lyckoruset!!
Kommentera här


min skönhet

Publicerat 2012-05-28 kl 20:30:19 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


alla mammors dag

Publicerat 2012-05-27 kl 21:38:09 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Även idag så var Emilio hemma sjuk. Men vi hade tempo Martina longerade 5 jag red 4 och Stefano red 5. Borstade och gjorde iordning alla jag ridit efteråt och puttsade allting. Vid kvrt i 1 så åkte Nicoletta, Stefano och jag hem till Stefano och åt lunch hos hans föräldrar. Därefter åkte vi hem till Stefanos tjej Valentinas gård för att titta på hennes hästs nyfödda lillhingst och GP från Piazza di Siena i Rom. Ludger gjorde en helt fantastisk runda och omhoppning med Gotha och vann!
Imorgon är jag ledig och om allting går som jag vill så bokar jag biljetter till ... hihihi
Kommentera här


tjugo6e

Publicerat 2012-05-26 kl 22:55:18 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har varit den effektivaste dagen på länge. Emilio var inte i stallet idag och jag och Stefano la in en exktra växel för att hinna med alla hästar innan lunch. Martina sadlade alla hästar och jag red 7 hästar innan lunch och Stefano red 6 stycken, Martina longerade 3. Effektivitet på hög nivå.
På eftermiddagen så åkte jag till huset med bilen full med grejer eftersom jag måste flytta ut ur lägenheten den sista maj. på kvällen tänkte jag ta en liten skönt kvällspromenad i stan, det var tjockt med folk!! Kom inte fram på gågatan och strandpromenaden fick jag nästan knuffa mig fram. Helt sjukt var har alla dessa människor gömt sig under vintermånaderna?? Nu är det iaf allat annant än vinter. Igår var det 35 + vindstilla och tryckande klibbig luft. Idag blåste det lite sådan tur var annars vet jag inte hur jag skulle klarat av 7 hästar inna lunch.
På måndag kommer jag berätta en liten hemlis för er...
Kommentera här


videoblogg

Publicerat 2012-05-26 kl 20:57:48 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Kommentera här


nytt internet

Publicerat 2012-05-25 kl 22:54:21 Allmänt Kommentarer 0 st
Nu har jag äntligen förnya mitt internet.
Det är en hel del som hänt senast jag skrev och jag uppdeterar er mer om det imorn. Tack vare att vi hann rida nästan alla hästar innan lunch så han jag och stefano hem för att titta på nationshoppningen som gick i Rom idag. Det var en ordentlig bana men dock så gjorde väl inte Sverige så himlans bra prestationer... Däremot så gick det finfint för Italien. Tänk att Emilio och Kapitol varit nolla 2 år irad på nationshoppningen där. Nu lever Lapitol livet i en hage och jobbar bara med avel och Emilio bygger upp nya hästar som såsmåningom kommer nå dit där Kapitol var.
Kommentera här


tisdag

Publicerat 2012-05-16 kl 22:35:46 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
I söndags så tog Emilio med sig en ny häst hem från tävlingen. Det är en tjej i Napoli som inte har tid att rida på dagarna, så hon kommer bara för att tävla honom. Jag red iaf bland annat honom idag och det är den mest behagliga och enkla häst jag någonsin ridit. Kände mig som ett riktigt proffs haha. Liten, nätt och söt, han heter Winningboy och är runt 8-9 år tror jag.
Imorgon så åker Stefano och Emilio till CSI*** i Catollica med de bästa hästarna som jag trimmat hela förra helgen så det kommer säkert gå superbra!! ;)
Imorgon tror jag det kommer ytterligare en häst, en grå 7åring. Det betyder att vi alltså har 18 hästar sammanlagt och i helgen så kommer jag och Martina vara ensamma hemma med 13 hästar, men det kommer säkert att gå bra. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder i helgen och kanske någon video.
Kommentera här


Har klippt mig, kapade 12 cm

Publicerat 2012-05-14 kl 16:52:01 Lediga dagar Kommentarer 0 st
Kommentera här


Anteus

Publicerat 2012-05-11 kl 22:00:18 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Kommentera här


ensamma hemma

Publicerat 2012-05-10 kl 19:44:11 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag så åkte Emilio och Stefano till Perugia med unghästarna + Letitia och Rockma. Jag och Martina kommer ha en lugn helg med bara 7 hästar kvar hemma.
I förmiddags så var vi effektiva och hann rida och bada alla, på eftermiddagen så had ejag bara 2 kvar att motinera efter att de åkt. En god lunch åt vi hemma hos doktorsonen Luca (han som äger anläggningens son) som också åkte iväg på tävlingen med sina 2 4åringar. Vet inte om jag någonsin kommer bli van vid alla betjänter som springer omkring och gör allt hemma hos dem...
Idag har det varit 28 grader, sol och vindstilla = svettigt och det tar hundra år för hästarna att torka utan någon vind efter att man badat dem... De måste nämnligen vara helt torra innan vi ställer in dem i boxen, annars så kan de få hosta.
Kommentera här


en video från förra året

Publicerat 2012-05-08 kl 22:26:44 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Kommentera här


söka mig vidare

Publicerat 2012-05-07 kl 15:47:45 Mina tankar och funderingar Kommentarer 0 st
Jag har bestämt mig för att söka mig vidare. Jag har sökt jobb i Tyskland och hoppas på att få något jobb där. Jag har bestämt för det här för att jag känner helt enkelt att jag har fått ut det jag ville här hos Emilio. Det är inte att jag inte trivs det är bara att jag vill till något nytt! Nya människor, nya ställen, nya hästar, ny inspiration, nya erfarenheter, nya tränare.
Jag vet inte när detta kommer att ske men jag har iaf sökt. En lten anledning är också att den lägenheten som jag har nu har jag bara fram till sista maj sen måste jag flytta. Har jag inte fått något nytt tills dess så flyttar jag ju till vårat hus. Men med tanke på att vi renoverar och att hela familjen kommer i sommar så känns det lite kaos. Finns det hjärterum finns det stjärterum, men jag vill flytta till Tyskland!
Kommentera här


sjättemaj

Publicerat 2012-05-06 kl 19:39:12 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Imorse var jag återigen väldigt effektiv och fick alla hästarna sadlade. Red 5 pollar innan lunch. Letitia var helt underbar idag!!!
Lunch serverades hemma hos Doktor Mencarelli som äger anläggningen.
Efteråt så red jag hialoubet i regnet. Vid 4 så kom han som äger alla Terccio hästar med sin helikopter för att titta på när Emilio hoppade med dem. Orso, Oh Caro, Istrione hoppade bra men Nonostante hoppade super!!! Helt fantastisk häst. Han leker verkligen, med tanke på att han är 5 år och 1.58 hög och bara seglar över breda feta 1.35-1.40 oxrar så kommer han verkligen bli något för framtiden!
Nonostante
Kommentera här


5e i 5e

Publicerat 2012-05-05 kl 22:22:47 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
I förmiddags hade vi ett himlans tempo. Jag fick alla hästar sadlade så efter den ena var det bara att sätta på tränset på den andra. Red 5 hästar innan lunch. Istrione, Laius, Leitia, Chanel och Hialoubet. Efter lunch så spikade Stefano på Tompas ena framsko som han lyckades trampa av sig på något sätt igår. Longerade iaf både Tompa och Sangria efter lunch.
Imorgon så är Emilio tillbaka i stallet igen.
Kommentera här


4 maj

Publicerat 2012-05-04 kl 21:03:57 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Varmt och skönt med brända axlar så dagen har inte varit mer en superbra!Jag red 3 och longerade en innan lunch och är speciellt nöjd med Istrione. Den underbara muskelknutte till hingst var helt med på alla noter idag. På eftermiddafen longerade jag yttligare en häst och gjorde sedan rent och iordning alla andra + några till. Idag var det även Nicolettas 17 årsdag så i helgen kanske det blir kalas.
Ikväll så ska jag söka några jobb som jag hittat. Mer om det kommer jag berätta på måndag...
Kommentera här


yesterdays

Publicerat 2012-05-04 kl 19:33:43 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Igår red jag 3 hästar och longerade 4. Helt snurrig blev jag på eftermiddagen. Longerade bla Letitia och det var första gången, jag trodde hon skulle bli lite halvt vild men hon var helt fantastisk!! Lyssnade på minsta lilla. Hon ser verkligen ut som en helt annan häst, hon har förändrats så mycket sedan hon kom hit för en månad sedan.
Kommentera här


some weeks ago

Publicerat 2012-05-03 kl 21:07:33 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Kommentera här


onsdag

Publicerat 2012-05-02 kl 22:20:21 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har det inte varit en lugn stund. Emilio skulle hinna hoppa 5 hästar innan klockan 11 så Stefano stod på backen och hjälpte till medans jag red fram polle efter polle. Efter det så hann jag rida även Chanel och Letitia innan lunch. En väldigt effektiv morgon med andra ord.
Efter en kort lunch så började jag med Laius som vilade igår och det märktes minst sagd. I slutet av passet så kom han till  arbete ordentligt. imorgon ska jag börja med honom tidigt på morgon och hoppas att han går bättre. Därefter så red jag Luneburg (Nicolettas häst) och sen fick Tompa komma ut på en skrittrunda.
Dagens negativa är att jag har fått en tydlig bonnabränna och det är så fult! Jag måste börja rida med linne men jag tycker att det känns så naket...
Imorgon har jag 6 hästar att rida och fixa med.
Stefanos 5åring Be Cool
Kommentera här


mina prinsessor

Publicerat 2012-05-01 kl 18:33:44 Allmänt Kommentarer 1 st
Min superduktiga älsklings lillasyster vann sin första tävling med Isottella idag!!!
Kommentera här


1 maj

Publicerat 2012-05-01 kl 18:31:08 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Jag fick börja med min lilla favvo imorse Letitia och hon gick superbra,red inte så jättehårt för Emilio hoppae med henne igår och han sa att hon hoppade super och kändes som en helt annan häst sen han red henne sist. Sånt blir man alltid glad av att höra!
Chanel och IStrione red jag ett lösgörande markarbetespass på och både skötte sig utmärkt.
Med Tompa så hoppade vi några skutt oh det kändes helt okej. Han vilade ju igår och hade en anings överskottsenergi.
Till lunch så blev vi bjudna till anläggningens ägare. Massa personer och massa mat. Trevligt värre. Efter lunch så öste regnet ner och de hästar som vi inte hann rida på förmiddagen fick vila idag.
Imorgon så måste Emilio åka till Frankrike till på söndag så det blir jag och Stefano som får rida allihopa.
Kommentera här


RSS 2.0