Hej då Italien, hej Tyskland!!

Publicerat 2012-06-26 kl 17:08:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Imorgon så flyger jag till Tyskland! Kommer sakna Italien super mycket och alla som jag lärt känna här! men jag kommer alltid att komma tillbaka hit det vet jag.
 
Jag ska försöka skaffa internet så fort som möjligt i Tyskland, men det kan nog ta lite tid.
 
Håll tummarna för mig att det kommer gå bra så uppdaterar jag er så fort jag kan!!!
 
 
Kommentera här


midsommar

Publicerat 2012-06-24 kl 19:30:50 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


packar för fullt

Publicerat 2012-06-24 kl 18:49:49 Lediga dagar Kommentarer 0 st
Igår så red jag Tompa på förmiddagen och resten av dagen så hängde jag på stranden. Så otroligt varmt att man inte kan ligga och sola mer än max 10 minuter innan man måste hoppa ner i vattnet igen. Lyckades bränna min rygg så idag har jag bara varit hemma och börjat packa inför flytten. Jag måste ju packa det jag ska ha med mig, sen kommer ju mamma med min bil i början av augusti så måste packa en väska som hon kan ta med sig också med de grejer som jag inte får plats med nu, och sedan måste jag packa alla grejer som ska hem till Sverige. Vet knappt vad jag har i vilka väskor längre, måste sätta lappar på dem! 
 
Idag är det min mammas födelsedag! Grattis älskade mamma!!! Önskadar att jag kunde vara med min familj och fira henne...
 
 
Kommentera här


Min sista arbetsdag!!

Publicerat 2012-06-20 kl 21:18:07 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag var min sista arbetsdag. Jag frågade Emilio igår om jag kunde få några dagars ledighet innan jag åker till Tyskland på onsdag och det fick jag utan problem. I 6 dagar så ska jag bara njuta av sol och bad och förstås åka till stallet för att rida Tompa. 
 
 
Stefanos 5åring Be Cool kommer jag sakna som tusan!! 
 
Juste har glömt att berätta att de byggt ut ridbanan. Den är lika bred som förut men de har gjort den längre! Blev superbra och skillnaden är enorm. 
Kommentera här


domenica

Publicerat 2012-06-17 kl 21:46:20 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har jag svettats minst 10 liter. Har ridit 5 hästar och longerat 1 i 35 grader, vindstilla och molnfritt! I helgen så har jag och Martina varit hemma ensamma eftersom Emilio och Stefano var på tävling i Arezzo med unghästarna.
Vi jobbar så himlans bra ihop och får alltid så mycket gjort när det bara är hon och jag. förra veckan så gjorde vi rent hela stora stallet och uteboxarna. Spolade rent med vatten och såpa. Igår så gjorde vi likadant med lilla stallet och det skiner som aldrig förr!
Imorgon är jag ledig och ska tillbringa hela dagen på stranden. Stefano och Valentina kommer vid lunch och joinar mig.
Ha en bra söndagkväll!!!
Kommentera här


Har fått jobb som assistant rider på stall Schockemöhle!!

Publicerat 2012-06-16 kl 23:13:01 Mina tankar och funderingar Kommentarer 1 st
Förra veckan så var jag ju i Tyskland för att provjobba, jag var på Paul Schockemöhles anläggningin i Muhlen. jag kom på söndagskvällen och blev hämtad på tågstationen av en svenska tjej som heter Malin. Fick ett rum i ett stort hus där 7 andra tjejer också bodde. fick en rundvandring på anläggningen.
På måndag morgon så var jag i stallet klockan 8 och fick följa med en kille som hette Jan till hans stall, där han är the main rider. Det var i stort sett mest ungahästar. Den första hästen jag fick rida var en 10 årig vallack. Jan visade mig till vilken av banorna jag skulle till. I mitten av varje bana så står 2 tränare, de sa till mig att rida fram och när jag värmt upp så skulle jag få hoppa. Hästen var supertrevlig och hoppade fantastiskt. Var inte så speciellt nervös för det kändes så bra, det ändå jag fick lite fjärliar i magen av var bär jag skulle hoppa en bana och tränaren skriker till alla andra ca 20 ryttare som är på banan att se upp för att jag ska hoppa banan. Alla stannar för att titta, red skitbra och hästen hoppa super.
nästa häst jag fick rida var en 4 årig vallack. Fick göra samma sak med honom. Blev lite förvarnad över att han går väldigt in med huvudet och hamnar lätt bakom skänkel. Vilket verkligen stämde, fick försöka hålla upp huvudet på honom hela tiden. när vi hoppade fram så gick det bra men sen när jag skulle hoppa banan så knasade det till sig. tränaren sa att hästen var väldigt grön vilket märktes. (var även första gången jag hoppade banan med en 4åring). Första delen av banan gick bra men sista linjen som var en oxer ur sväng från utgången till en kombination med 7 galoppsprång på linjen blev svårt för lilla pollen. Han tittade till på oxern hoppade rakt upp pch hamnade på bakbommen som gick i 2 delar!! Därefter blev han lite rädd och stannade ett flertal gånger. Men till slut vann jag över honom och vi fick till även linjen till kombinationen. Ganska pinsamt att göra sönder en bom när det var så många stora ryttare samtidigt inne på banan...
tredje hästen jag skulle rida var ett 6årigt sto. blev tillsagd att longera henne innan eftersom hon vilat dagen innan (alla hästar vilar på söndagar). Var även tvungen att leda henne till ridbanan sedan eftersom hon tydligen vägarar att gå annars. Tränaren hjälpte mig upp ine på banan och han sa till mig att inte kräva så mycket av henne i början eftersom hon tyligen kunde bli bitchig och stoig. Sådan tur var kom vi bra överens och vartefter krävde jag alltmer och hon var med på noterna och hoppade väldigt bra. Hoppade banan även på henne och det gick super.
Vid 12 var det lunch. Jag pratade med tränarenStefan Fischer som hjälpt mig att hoppa med hästarna och han frågade i princip när jag kunde börja jobba!!
På eftermiddagen gick jag tillbaka till stallet med Jan och jag fick markarbeta 3 hästar till. En 7årig vallack, en 4årig hingst och en 3 årig hingst. Det var första ången jag red en 3 åring och om ingen sagt att han bara var 3 år så hade jag gissat på 6. Han bytte galopp, ökade, kortade, ALLT! Helt underbar var han.
På kvällen så gick vi ut på Schyttsenfest (det var någon slags tillställningi stan) det var stora tält med liveband, bar och dansgolv. Vid 3 kom vi hem så 3 timmars sömn och sen upp igen. Vid 7 serveras frukost och sen ska man mocka sina boxar 5-7 st och senast 08.30 ska man sitta uppe på första hästen. Denna dagen så skulle alla trainers och main riders på tävling, så Jan hade gjort programmet. Jag och en holländska tjej som är beridare i det stallet som jag var blev alltså ensamma med ca 20 hästar. Hon hade haft öroninflammation så fick braa longera. Jag red iaf 6 hästar den dagen. De 3 som jag hoppat dagen innan + 3 nya treåringar. Alla 3-4 åringar ska man alltid longera innan man sitter upp. Alla hästar uppför sig evrkligen exemplariskt. Det jag var mest orolig över var att sitta upp, speciellt på de yngre. Men de var hur snälla som helst allihopa. Och såklart över att inte hitta rätt häst, alla hade en klisterlapp utanför boxen med sitt namn eller sin stam. För innan de har gjort sin första tävling så står bara stammen utanför boxen, efter sin första tävling om den är tillräckligt rba så får den sitt namn skrivet annars så åker den tillbaka till Lewitz (det är där som alla unghästar rids in innan de kommer till Schockemöhle).
Jag blev lite orolig över den sista 4åriga hingsten som jag skulle rida. Jag fick höra att den bara gått i skrittmaskinen de senaste 4 dagarna och senast som beridaren skulle rida så hade hon inte longerat den innan.. Den hade tydligen stått på stället och bockat som en galning. Men jag longerade honom ordentligt innan och han var en ängel att rida.
Eftersom inga trainers var på plats så red jag alla lite som jag ville. man bestämmer tydligen ganska mycket själv över hur man rider "sina" hästar. Var eller varannan dag så delas ett program ut över vilka hästar på anläggningen som ska hoppa. Klockan 18 serverades det middag.
Det var en upplevelse att vara där i 2 dagar och rida. Det var fullt ös hela tiden. Otroligt mycket hästar och människor överallt. Det är verkligen en hästfabrik. Första morgonen jag var där så fick 15 hästar lämna anläggningen och 9 nya hästar kom på eftermiddagen.
Jag kommer att börja jobba runt den 1 juli!
Kommentera här


Tillbaka i Italien

Publicerat 2012-06-13 kl 22:14:24 Allmänt Kommentarer 0 st
05.00 var det svinkallt i Muhlen, vid 17 så var jag åter tillbaka till min efterlängtade terass och dess värme. Imorgon berättar jag om min dagar och vart jag var någonstans. Har fått rida många fina hästar, bla en otrolig 3årig hingst! Har fått se många otroligt duktiga ryttare, varit på schytsefest fram till tidigt på morgonen osv. Imorgon skriver jag allt.

Ledtråd till vart jag var någonstans och provjobbade; han regerad allt med hästen Deister på sent 70 och tidigt 80-tal
Kommentera här


lörda

Publicerat 2012-06-09 kl 23:04:57 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
När jag och Martina var klara i stallet idag vilket vi blev ganska tidigt så spelade vi fotboll med Melania, Daniel och kusninerna Judita och Cesare som kommer från Rom över helgerna. vi hade superroligt och hittade på massa andra saker. Kommer sakna dem så mycket om det nu blir så att jag får jobbet i Tyskland. Berättade även för Dr. Mencarelli (han som äger anläggningen) att jag ska åka och provjobba och han hoppas väldigt mycket på att jag INTE får jobbet, haha. Han var så söt den gamle gubben och tyckte verkligen att det var tråkigt och synd att jag kanske kommer lämna hans gård. Men jag har ju inte fått jobbet än som sagt. Tog massor utav bilder och gjorde videosar idag men de laddar jag upp på onsdag när jag kommer hem igen. 03.30 ringer klockan inatt, önska mig lycka till!!
Kommentera här


Tyskland imooooorn!!!

Publicerat 2012-06-09 kl 22:58:18 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har jag ridit 5 pollar och sen har jag och Martina gjort rent resten av stallet som vi inte hann med igår. Det är så satans rent nu att det knappt syns att det bor hästar i stallet. Hoppas Emilio blir nöjd när de kommer tillbaka från Arezzo imorgonkväll. Det har gått bra för honom och Stefano både igår och idag. laius har blivit placerad i både 1.40 och 1.45 och Rockman vann lilla GP idag.
Kommentera här


Frostys födelsedag

Publicerat 2012-06-06 kl 20:01:01 Allmänt Kommentarer 0 st
Min älskade gamle ponny fyller hela 23 år idag!!
Utan denna lille plutt hade jag aldrig varit där jag är idag!
Kommentera här


tajsdag

Publicerat 2012-06-05 kl 21:28:10 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
idag var Mrtina ledig som vanligt så jag åkte iväg tidigare till stallet för att hinna ge hästarna både krafft och hö innn Emilio kom. Började med att rida Winnie och han har ju blivit riden av sin ägare hela helgen och ja... vi var inte riktigt överens i början plus att de hade vattnat banan lite mycket och han är så töntig vad det gäller vattenpölar, så helt överens var vi inte i början men i slutet så gav han med sig. Sedan så red jag mest fram hästar till Emilio. Han hoppade ett antal på gräsbanan idag. I helgen så åker de på nationella tävlingar i Arezzo med 10 hästar. Skulle gärna vilja följa med men jag måste stanna hemma och rida de som blir kvar hemma plus att jag ju åker till Tyskland tidigt på söndag morgon.
Ikväll så är det sista myskvällen med mamma. Hon åker hem tidigt imorgonbitti :( Nu ska vi dricka te och prata!
Kommentera här


fjärdejuni

Publicerat 2012-06-04 kl 23:03:47 Lediga dagar Kommentarer 0 st
Idag har jag varit ledig hela dagen och bara umgåtts med mamsen. Lunch och glass på stranden och lite shopping på eftermiddagen. Myspys.
Kommentera här


Tyskland

Publicerat 2012-06-02 kl 22:39:05 Allmänt Kommentarer 2 st
Den 10e-13e juni kommer jag att åka och provjobba i Tyskland!! Berättar mer imorn.
Kommentera här


2 juni

Publicerat 2012-06-02 kl 21:09:07 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Igår så fick jag hoppa med våra två 4åriga hingstar, Orso och Anteus och den nya 7åriga hästen Arino. Det var första gången jag hoppade med Orso och Arino. Vi började med en litet kryss med travbom framför och därefter en serie. Alla tre hoppade super, speciellt Anteus. Första gången vi kom på krysset i trav så sköt han mig ur sadel som en katapult! Han är så rolig att rida!
Idag Hoppade Emilio med de flesta hästarna på gräsbanan, så jag red fram de flesta åt honom.
en gnäggande Anteus
Kommentera här


RSS 2.0