pizza på piraten

Publicerat 2012-02-29 kl 20:36:42 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 2 st
Ska iväg om 3 minuter och käka pizza med Stefano försöker para ihop mig med hans kusin som också ska med. Det blir 2 par och sen jag och kussen... Har aldrig träffat honom men hoppas han är trevlig iaf.
På förmiddagen idag så red jag Chanel, Anteus och longerade Sangria. Skrittade även ut på Tompa en sväng. På eftermiddagen så kom Emilio och jag fick en hopplektion med Tompa. Han hoppade superfint och jag red väldigt bra. Gjorde en miss som vanligt och det är ju att jag inte hade tillräckligt med galopp till första hindret av den lilla banan vilket ledde till att han rev bakbomen, men ett ner hemma = ett ner mindre på tävling. Det bästa felen hemma är ju om hästen river för att han själv är oförsiktig eller för avslappnad, då lär de sig någonting och är mer försiktiga nästa gång.
NU ringde Stefano, måste rusa ner på gatan och möte dem!!! HA en bra kväll.
Kommentera här


Förberedelser inför tävling i Follonica

Publicerat 2012-02-28 kl 23:55:50 Allmänt Kommentarer 0 st
Imorgon förmiddag så komemr Emilio tillbaka. Han har varit på Sardinien i 2 dagar och haft lektioner/kurser. Imorgon förmiddag kommer hen tillbaka till stallet och då ska jag få hoppa med Tompa eftersom vi gör vår säsongsdebut i helgen på Follonicas internationella tävlingar. Det kommer tydligen gankska mycket folk!
Hittade mig själv på en in action bild haha. Uscha vad kallt det var i söndags i Arezzo...
Kommentera här


Dagen innan dagen D

Publicerat 2012-02-28 kl 23:31:21 Allmänt Kommentarer 0 st
Dagen innan den välkända underbara period som vi alla kvinnor är så tacksamma över att få vara med om en gång i månaden blir jag på så himlans dåligt humör. Eller jag blir så känslig och kan bryta ihop för minsta lilla. I måndags så fick jag tårar i ögonen för att Hialouber´t inte ville gå igenom hörnen ordentligt för att han var rädd för något. Samtidigt så skrattar jag nästan åt mig själv för att jag är så larvig. Grina för att hästen är rädd för ett hörn?? Han är alltid rädd för det hörnet liksom. Sen tänker jag alltid för mycket denna dag, alltid negativ, inget är bra, jag är sämst och det är jättesynd om mig.
Stefano min käre vän förstod så väl så vi åkte sen hem till hans mamma och pappa och åt lunch så att jag slapp laga mat själv. Hängde sedan hemma på hans gård hela eftermiddagen tillsammans  med Valentina och tittade på när Stefano höll en lektion för Federica. Tillsammans åkte vi sen till Coop och handlade och sen bjöd Stefanooch Valentina hem mig så jag åt middag hemma hos dem. tus att jag har dem annars hade jag legat i sängen och gråtit ch tyckt synd om mig själv hela dagen. PMS Viktoria det är jag det.
Kommentera här


Uppdatering

Publicerat 2012-02-28 kl 21:57:39 Allmänt Kommentarer 0 st
Ledsen för dålig uppdatering. Emilio är på Sardinien och kommer hem imorgonbitti och idag var Martina ledig så jag och Stefano har fått slita arslena av oss... Men solen skiner glada miner. Ska ducha nu sen skriver jag mer. Min lägenhet ser ut som om en storm dragit fram också...
Kommentera här


Dagens resultat från Arezzo

Publicerat 2012-02-25 kl 21:25:29 Tävlingar Kommentarer 1 st
Nonostante nollade i 5års klassen. Favolante vann 1.35 och Laius kom 2a. Morgane vann 1.40
Kapitol hoppade inget idag. Så en väldigt lyckad dag med andra ord. Imorgon så ska jag plocka upp Federica klockan 6.30 för hon vill följa med och titta på morgondagens tävlingar. Vid 7 så möter vi Emilio i stallet och åker till Arezzo. Ska bli så roligt!
Kommentera här


todays

Publicerat 2012-02-25 kl 21:17:31 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Kommentera här


Så härlig dag

Publicerat 2012-02-25 kl 21:03:33 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har jag ridit 5 hästar. Började med Hialoubet och han kändes väldigt fin. Mjuk och följsam. Däreftter så red jag Istrione. Det var ett tag sedan jag red honom men det kändes superbra idag. Sen stod Tompa färdig och väntade på mig och red honom ganska hårt då han var väldigt pigg. Fick jobba ganska hårt innan han vände sin pigghet till något possitivt. I slutet gick han otroligt bra. Därefter så red jag Anteus. Var ju 3e gången jag red den söte bebisen och han var väldigt duktig.
Efter lunch så red jag Orso för första gången. Han är en 4årig hingst e. Indoctro och jäklar vilken galopp han har!! Helt magisk känsla. Väldigt mogen då han lyssnar jättebra på hjälperna. Kan både öka och minska galoppen med hjälpa av bara sätet. Vid 15 så hade jag och Martina knappt något att göra så vi fotade alla hästarna med hennes kamera. Någon dag i nästa vecka så ska jag ta med hennes kamera hem och föra över alla bilderna så ni får se.
Kommentera här


4 bilder

Publicerat 2012-02-24 kl 21:52:46 Allmänt Kommentarer 0 st
Det har varit så varmt och skönt idag, 20 grader och sol!
Jag tog några bilder med min kamera men jag darrade så mycket med händer eftersom jag hade så mycket att stå i så alla bilder blev suddiga. Tog de här 4 i all hast med min mobil. Bättre än inget iaf.
Kommentera här


Säsongsdebut avklarad

Publicerat 2012-02-24 kl 21:28:01 Tävlingar Kommentarer 0 st
Att ha 7 starter innan klockan 11 på förmiddagen är ingen dans på rosor. Tur att vi sammarbter så bra säger jag bara. Jag fodrade vid halv 7 och sen åt jag och Emilio frukost i baren. Därefter hann jag mocka hälften av alla boxar och sen fick jag börja göra iordning första hästen. Hann inte gå på toa förens vid 12 mitt på dagen. Kissnödig som en gris var jag.
Alla hästarna har gjort väldigt fina rundor. Stefano nollade direkt i 1.40 på morgonen med hans 8 åring Annaley. Emilio tävlade för första gången med Favolante och Nonostante. Favolante är ju mötesrädd så på framhoppningen blev hon väldigt stressad. På banan blev det lite bättre men hon drog väldigt mycket till vänster, något hon inte gör hemma. Så Emilio rev en oxer med sitt knä för att hon sneddade så mycket i luften. Hon var annars säker på höjden 1.30 så hon ska gå 1.35 imorn. Nonostante hoppade 5års klassen och fick ett nedslag på 3e hindret efter det då höll han nästan på att bocka av Emilio...såg ganska kul ut. Därefter så gjorde han enormt fina språng. Kapitol hoppade fantastiskt!! Emilio hoppade bara halva 1.35 banan med honom.
Laius var lite ringrostig och fick med sig 2 bommar i 1.40 och Morgane ett skitpet i 1.35. Stefanos 5 åring fick ett ner och hans 6åring var nolla.
Imorgon så kommer jag vara hemma och rida alla hästar som inte är i Arezzo. Imorgon kväll eller tidigt på söndag mmorgon så måste jag åka tillbaka till Arezzo för att hjälpa till på finaldagen.
Kommentera här


Supertaggad

Publicerat 2012-02-23 kl 06:31:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Studsade upp ur sängen för en halv timme sedan. Har packat ner de sista grejerna och snart tar jag min lilla bil och kör till stallet. Trots att jag inte ska tävla den här helgen så tycker jag det ska bli superkul att följa med. Totalt 8 hästar har vi med oss så någon ledig stund tror jag knappst jag kommer få, men bättre att ha mycket att göra än inget. Tar med mig min kamera! På lördag så skriver jag här igen och lägger upp bilder och eventuellt filmer. Håll tummarna för Emilio och Stefano i helgen!!
Emilio och Laius i Arezzo förra året i september. Iår är han 8 år.
Kommentera här


Förberedelser

Publicerat 2012-02-22 kl 22:06:17 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Hela förmiddagen så red jag fram Emilios hästar som ska med på tävlingen; Morgane, Favolante, Nonostante, Laius och Kapitol. Sen hoppade Emilio med dem. Hanndärefter få en kort lektion med Tompa.
På eftermiddagen så fick jag hoppa en liten bana med Chanel. Känslan i trekombination gjorde min dag!
Resten av eftermiddagen spenderade jag med att tvätta ben och svansar och rykta, puttsa och fixa iordning. Imorgon åker vi efter lunch. På förmiddagen så ska jag få hoppa Tompa!
Kommentera här


Tävlingsplanering

Publicerat 2012-02-21 kl 20:49:52 Allmänt Kommentarer 1 st
Nu på torsdag så kommer jag följa med Emilio och Stefano till Arezzo. Det är nationella tävlingar. Jag ska bara följa med och hjälpa till på torsdag och fredag eftersom de ska ha med sig 8 hästar och många av dem kommer hoppa samma klasser. Sen åker jag hem på fredagkvällen så att jag kan vara hemma lördag och söndag och rida alla hästar som är kvar hemma.
Min och Tompas tävlingsdebut för iår blir nästa helg i Follonica. Det är en 2 stjärning internationell tävling, mjukstart. Klasserna bestämmer vi när vi är på plats beroende på dagsform och hur allt känns. LÄNGTAR !!!
Sen blir det Toscana Tour. Emilio kommer tävla alla hleger med olika hästar och jag kommer hoppa 2 helger och Stefano 2 helger, vi får turas om. Vilka helger det blir vet jag inte än. Men det kommer bli superroligt!
Kommentera här


Tandläkaren

Publicerat 2012-02-21 kl 20:03:29 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Idag har jag bara ridit 3 hästar. Eftersom Martina var ledig idag så har jag fått assistera tandläkaren som varit här idag. Han var verkligen väldigt duktig och noggrann. Han hade en supermodern utrustning! Stackars Tompa hade jättemånga vassa tänder, men nu är han så rund och fin i munnen. Ska bli spännande att rida imorgon.
Imorse var ridbanan ganska blöt eftersom de regnade inatt. Så jag red ut på Chanel. Har aldrig ridit ut här innan och Emilio sa att jag kunde rida vart jag ville så jag svängde upp i skogen på ett ställe och hittade en super lång och bra backe. Därefter red jag vidare frammåt men efter en del backar upp ioch ned så kom jag till en korsning med 6 olika vägar, eftersom jag var själv så valde jag att vända tillbaka. Red samma sväng på Tompa. Det är så otroligt fin utsikt när man är högst uppe på bergen!
Kommentera här


06.40

Publicerat 2012-02-21 kl 06:40:00 Allmänt Kommentarer 1 st
Godmorgon alla hestnerds.
Nu ska jag pallra mig iväg till baren och möta Stefano för en kaffe. Är supertaggad på att rida idag eftersom jag var ledig igår. Vi ska prata lite tävlingsupplägg idag också så det ska bli kul, så att jag får någon tävling att se fram emot.
Matilda la upp massa fina vinterbilder på sin blogg på henne och Didde. Saknar dem. Hoppas verkligen att vi hittat ett bra hem till Didde nu. Vore guld värt. Älskade polle!
Kommentera här


Ledig, hej då pappa och nya stövlar

Publicerat 2012-02-20 kl 18:16:57 Lediga dagar Kommentarer 0 st
Idag har jag varit ledig. Vid 10 så åktee jag och pappa till hästaffären för att jag måste vekligen ha nya stövlar och jag provade ett par och de satt som korvaskinn = perfekt! Visar bild på dem imorgon. Sa hej då till pappa, han kommer köra ändå till Munchen idag. Tog en sväng till stallet oh släppte ut Tompa i skrittmaskinen och stannade för att äta lunch med Martina och sen har jag varit och handlat och fyllt kyllskåpet till bredden.
På schemat nu på kvällen står städa, laga mat och skype med Maria.
Kommentera här


Min ögonsten

Publicerat 2012-02-19 kl 20:18:53 Allmänt Kommentarer 0 st
Kommentera här


Carnevale

Publicerat 2012-02-19 kl 20:03:46 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Dagen kunde knappt börja bättre än idag. Hoppade Tompa och han var så otroligt fin och jag red verkligen bra. Därefter så red jag Hialoubet och fick lite hjälp. Chanel red jag lite lätt, studsade över ett kryss i slutet och hon har en sån härlig hoppteknik. Longerade sedan Favolante 10 min och red henne efteråt och Emilio sa att hon såg helt fantastisk ut. En superbra förmiddag med andra ord.
På eftermiddagen gjorde jga rent alla hästar och alla träns och salar och åkte sedan hem tidigare med Valentina som var och hälsade på i stallet. Fick åkte hem 2 timmar tidigare för att jags ka hinna umgås det sista med min pappa som åker hem imorgon. Just nu har han tagit min bil för att hämta pizza nere i stan.
Den här helgen och 3 helger framöver så är det carneval i Follonica. Det var tjock med folk i stan nu på kvällen och vågarna genom centrum var avstängda och stillastående köer på de alternativa vägarna. Kul att det är liv i stan, men shit vad mycket folk!
Imorgon har jga en välförtjänt ledig dag. Igår jobbade jag så jäkla mycket så jag vill inte tänka på det. Idag sa Stefano ifrån till Emilio att jag inte ska behöva göra så mycket som jag gjorde igår utan att Martina måste höja sitt tempo lite.
Kommentera här


Lördag

Publicerat 2012-02-18 kl 19:51:46 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har det varit så varmt och skänt att jag varit utan jacka nästan hela dagen!
Jag jobbat som en blå idag. Red 4 hästar innan lunch och gjorde en del diverse andra saker. Efter lunch så ryktade jag 7 hästar. Tvättade allas ben och svansar. Puttsat alla 100 träns och sadlar och fixat och grejet och skyndat  mig för jag skulle hinna handla när jag kom hem. Vi har kommit hem runt halv 8 varje dag de senaste 2 veckorna så jag har inte hunnit handla. Idag kom vi hem vid kvart över 7 så jag sprang och har äntligen handlat mat!
Ikväll så ska jag hem till Stefano och äta pizza.
Kommentera här


--

Publicerat 2012-02-18 kl 19:46:35 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Igår så fyllde Giuseppe 3 år. Stefano och jag var och handlade presenter i förrgår. Han fick en jättestor traktor och en stor uppblåsbar boll med öron som man kan sitta på och studsa med. Han blev så glad!
I förrgår så hoppade jag Tompa, en kort liten bana på 1.10 och han hoppade otroligt runda och fina språng. Det är en sådan skillnad på honom. Nu när jag vill tillbaka så sätter han verkligen under sig. Förrut så görd ehan upp huvudet och släppte ryggen helt och bakbenen 10 meter efter. Nu behåller han galoppen på ett helt annat sätt, vilke gör mig så lyckligt!
Fick ju rida Anteus för första gången igår, Red honom även idag. Han är en 4 årig hingst efeter Argentinus. Otroligt okomplicerad och mogen. Supersöt är han också.
Kommentera här


Bilder

Publicerat 2012-02-18 kl 19:39:56 Allmänt Kommentarer 0 st
Den här fick jag av Claudia här om dagen, hon har gjort den själv, dock så har i:et ramlat av
Kommentera här


Videoinlägg

Publicerat 2012-02-17 kl 19:53:06 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Kommentera här


Tillbaka

Publicerat 2012-02-16 kl 21:46:32 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Nu har jag internet igen. Är mega trött. Har sovit 10 h på 2 dygn så snart somnar jag med huvudet på tangenterna.
Igår fick jag hoppa Favolante. Har hoppat henne en liten serie en gång innan så det här var första gången jag fick hoppa henna på riktigt. Så himla häftig liten polle hon är! En riktig fighiter. Det känns inte att hon är knappt 1.60 hög, hon har en sån kraft och teknik som får mitt leende att gå upp över öronen! Imorgon kommer jag lägga in massa bilder som jag tagit de senaste dagarna. Fick hoppa Clintino och Chanel idag också, men det berättar jag mer om imorgon kväll.
Nu ska jag sova 7 kvart i timmen. God natt.
Kommentera här


Slut på internet

Publicerat 2012-02-13 kl 21:30:58 Allmänt Kommentarer 0 st
Såg att mitt internet går ut imorgon. Eftersom det är San Valentino imorgon så tänkte jag åka till pappa och Julle i Castiglione så att jag slipper sitta ensam... tänkte kanska vara en gullig dotter och köpa blommor eller choklad. Ska försöka hinna med att köpa nytt internet också. Men imorgon så kommer jag inte hinna skriva något. Så ni får ha en mysig alla hjärtans dag!
världens finaste Fjompa
Min nya kärlek, Vampi
Kommentera här


Filmsnutt från idag

Publicerat 2012-02-13 kl 21:20:52 Videoinlägg Kommentarer 0 st
youtube ville inte sammarbeta för att rotera filmen så ni får vrida på era huvud istället.
Kommentera här


Finaste Olea

Publicerat 2012-02-13 kl 21:10:27 Allmänt Kommentarer 0 st
Olea var så fin när hon åkte imorse. Hon kommer få det bra hos sin nya ägare. Jag tycker kanske att det är lite tråkigt att den här damen köpte henne... Damen har ridit upp till 1 meter och vill nu ha en häst för 1.10. Olea har gått världscuper, flertal 1.60, Calgary Grand Prix i Canada etc etc. känns inte som att hon är en häst för bara 1.10. Men alla hästar är till salu till rätt pris och ville damen betala flera miljoner för Olea för att hoppa 1.10 så visst. När damen var och provred förra veckan så hoppade hon ett litet kryss 3 ggr, ett räcke på 50 cm och en oxer på 70 cm sen var damen nöjd. Olea var lång som en kamel och gjorde allt. Damen är "känd" för att köpa otroligt fina hästar men sen aldrig sälja dom, utan när de är pansionerade så får de gå hemma på deras gård i en stor hage och vara lyckliga. Så det känns ju bra. Lite tråkigt bara att hon inte hamnar hos någon som verkligen kan utnyttja hennes kapacitet, detta år skulle ju bli Emilio och Oleas år!
Kommentera här


Dagens

Publicerat 2012-02-13 kl 20:37:21 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
den tråkiga grejen som hände imorse var att Olea åkte till sin nya ägare. Har inte velat skriva nogåt om det innan det var helt klart. Men imorse körde Emilio henne till Pisa där han mötte de nya ägarna och de lastade om för att ta med sig Olea lite mer norrut i Italien.
Så Stefano, Martina och jag har varit ensamma i stallet och vi gjorde i princip ingenting fram till 11. Hade snöbollskrig med Stefano, vilket jag förlorade... Vid 11 var både ridbanan och skrittmaskinen tinade och jag hann rida Favolante och Chanel innan lunch. Efter lunch så red jag Tompa, Hialoubet och sen longerade jag Stafanos 6åriga sto Sangria med papparellin.
Alla hästarna kändes helt okej. Favolante och Tompa var ganska pigga men kom bra till arbete i slutet av passen. Vad det gäller Hialoubet så är det något som har hänt med oss tillsammans, det går så otroligt bra och jag bara njuter varje sekund. På seneftermiddagen så fick alla gå en sväng i skrittmaskinen.
Här är en film på när jag longerar Sangria. Longeringsvoltet var fortfarande frusen så vi var i en sandhage istället.
Kommentera här


Rider ni inte vid minusgrader?

Publicerat 2012-02-13 kl 20:11:37 Frågor & Svar Kommentarer 1 st
Fick två frågor om vi inte rider när marken är frusen och det är minusgrader och varför. För att vara helt uppriktig så vet jag inte. Bara för att ridbanan är frusen så kan vi ju rida ut en sväng. Men en anledning är nog att det är en asfalterad nerförsbacke mot ridbanan och den blir ju ganska halkig när det har varit snö nu. Sen så för att vara ärlig tror jag det är för att de tycker det är för kallt för att rida... italienare ni vet. Sen kan jag ju inte direkt säga att jag minnsan tänker rida min häst. Visst han är ju min men han ingår ju i hela stallet och samma regler gäller för honom som de andra. På gott och ont. Ont i de här fallet hehe...
Kommentera här


Fruset

Publicerat 2012-02-12 kl 21:01:45 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 2 st
Det är otroligt hur vädret kan variera bara 30 min bort. Här där jag bor i Follonica finns det inte en snöfläck. När vi är 15 min från stallet så är ängarna vita och på sista sträckan till stallet så är det höga snövallar på sidorna av gatorna. Ridbanan var vit och skrittmaskinen frusen fram till lunch. Förmiddagen spenderade jag med att rykta hästar. På eftermiddagen så fick alla gå i skrittmaskinen. Det är så segt verkligen. Vi som kommit igång så bra så blir det sånt här väder!! Idag har iaf mestadelen av snön tinat bort och på kvällen när vi åkte hem så var ridbanan av bra. Så jag håller tummarna på att det inte blir minusgrader inatt...
Imorgon bitti så sker en tråkig sak som jag skriver om mer imorgon :(
Kommentera här


-

Publicerat 2012-02-12 kl 20:48:59 Allmänt Kommentarer 0 st
Igår så blev jag ledig för att Emilio ringde på morgonen och sa att det var en halvmeter hög snö i stallet. Så jag tillbringade hela dagen i Castiglione med pappa och Julle. Jag gjorde mest ingenting. Hjälpte Julle att bila lite i väggarna.
Stallet som ni ser på översta bilden är det stallet som Tompa står i.
Kommentera här


Filmklipp på Chanel

Publicerat 2012-02-10 kl 15:06:00 Videoinlägg Kommentarer 0 st
Här är Chanels första tävling med Emilio. 5års klassen i Arezzo i oktober förra året. Det var "kallt" därför rider han med jacka.
Kommentera här


snökaoset kan slänga sig i väggen

Publicerat 2012-02-10 kl 11:10:31 Allmänt Kommentarer 0 st
Jag tänker inte sitta inne och rulla tummarna hela dagen bara för att det är snökaos. Ska ta en snabb ducsh och sen kör jag till huset där pappa och Julle renoverar för fullt. Julle sa att han ska laga en god lunch så jag kommer mer än gärna.
Igår så klättrade jag och Chanel i branta backar och hon tyckte det var superroligt!!
Kommentera här


Lite filmklipp på Kapitol

Publicerat 2012-02-10 kl 10:47:29 Videoinlägg Kommentarer 0 st
När jag ändå inte har något att köra så har jag klickat runt och hittat lite filmer. Här är några filmer på Kapitol.    
När de vinner Italienska Mästerskapen 2009. Jag vet att det är dålig kvalité...
När de vinner Grand Prixen CSI 5***** i Madrid
Det är var första gången Emilio såg Kapitol. På Sicilien och han var 7 år.
Kommentera här


igår VS. idag

Publicerat 2012-02-10 kl 10:40:18 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Det är ändå fascinerande hur vädret kan växla från ena dagen till den andra. Dessa bilder tog jag igår, det var 10 plus och strålande sol.

IDAG

Kommentera här


SNÖKAOS!!!!!

Publicerat 2012-02-10 kl 10:32:59 Allmänt Kommentarer 0 st
DET SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖAR! Det är andra gången på 28 år som det verkligen snöar här. Jag och Stefano åkte till stallet tidigt imorse och vi stannade för att Stefano ville köpa snökedjor då de informerat på TV att det är obligatoriskt. Vid 8 börjar det snöa ordentligt så Emilio ringer och säger att vi ska skynda oss att åka hem igen. Martina bor ju i närheten av stallet så hon får vara själv med alla hästarna idag. De kommer stå i boxarna och vila. Men det blåste verkligen snöstrom i stallet. Här där jag och Stefano bor så är det knappt någon snö alls, det har inte alls lagt sig på marken så som i stallet.
OBS! När jag skriver att det är mycket snö så menar jag att marken knappt är täckt med snö, att hälften smälter när det når marken. Men här är det kaos. De senaste veckorna så har omkring 350 personer dött pga av kyla, för att husen här är inte utrustade ordentligt med varken element eller isolerade fönster. Alla ombeddes stanna hemma utan att gå ut. De skolbussar som behöver åka upp lite i bergen har en extra skolbuss stående med snökedjor som de kör upp när de ska hämta barnen. Men de flesta skolor är stängde när det är sånt här snökaos.

Egentligen är det ju knappt någon snö överhuvudtagetoch det är runt 0-4 grader. Men eftersom kommunerna och folket hä inte alls är utrustade för sånt här väder så utbryter total panik. Jag skrattar mest åt hela situatuionen, speciellt när Stefanos mamma ringde när vi var på väg hem och skrek för att hon var så orolig över hur vi skulle komma fram. Vägarna var rena och fälten runtomkring var gröna, det var 4 grader och småsmå flingor i luften. SNÖKAOS!!!
Kommentera här


Sov gott vi hörs imorn

Publicerat 2012-02-08 kl 21:06:11 Allmänt Kommentarer 0 st
Jag hittar inte bilderna som jag skulle lägga upp på Hialoubet när han var ung, får leta mer imorgon. Nu ska jag laga mat tills imorgon sen ta en snabb dusch och därefter väntar sängen.

En gammal bild på mig oh min andra häst Isottella
Kommentera här


Insmetad i olja

Publicerat 2012-02-08 kl 21:01:18 Allmänt Kommentarer 1 st
Ska berätta en rolig sak som hände i måndags. Jag skulle möta Stefano kvart över 7 vid baren och jag fick lite bråttom på morgonen. Jag har gjort en sallad dagen innan men glömt att ha på lite olja som jag kommer på precis innan jag ska ut geneom dörren. Så jag öser på (lite för mycket) olja och stänger locket och springer iväg. När jag sätter mig i Stefanos bil så tittar jag på min jacka och den är full med olivolja!!! det har runnit på mina favoritridbyxor men sån tur är så räddade jag bilsätena i sista sekund. Stafanos Alfa Romeo är hans älskling så det skulle vara fint om jag oljat ner hans säten! På baren så erbjöd sig snälla damen att jag kunde få gå in på deras toalett för att få bort det värsta.
När vi komemr tillstallet så ska Stefano självklart berätta detta för ALLA plus att han alltid ska överdriva när han berättar saker som jag gjort eller gör och alla skrattar. Men jag bjuder på det. Mina händer blev iaf mjuka och fina.
Kommentera här


Kapitol var lös idag!!!

Publicerat 2012-02-08 kl 20:55:02 Allmänt Kommentarer 1 st
På eftermiddagen idag när jag jag höt i stora stallet så hör jag helt plötsligt ett himlans tjut. Jag tittar in i stallet och ser Kapitol som står och nosar på Istrione genom gallret och skriker sådär på varandra som hingstar gör. jag får hjärtklappning och färsöker lungt gå fram till honom men han vänder och ut på den asfalterade gårdsplanen. Det är mass hästar i hagar runtomkring och jag ser får masa bilder i huvudet hur Kapitol kommer hoppa in i hagarna och skada sig och de andra och flera miljoner kastas i sjön... Jag springer som en galning till andra stallet och skriker på Martina och Stefano, jag rycker åt mig massa grimskafft och grimmor och slänge till folk som bara står och glor. Jag springer efter Kapitol allt vad jag har och Stefano tar andra hållet runt stallarna. Vi möts på mitten och Kapitol har stannat vid uteboxarna. Ingen skada skedd men usch vad rädd jag blev. Nu när han gav spermar igår också så är han ju lite extra lättupphetsad också. Nu har vi stängt hansboxdörr med en extra kedja, jag vet inte hur han lyckades få upp dörren innan. Men nu är det extra regling på den!
Kommentera här


Storm

Publicerat 2012-02-08 kl 20:40:57 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag har det varit ganska ånga plusgrader så ridbanan var bra, MEN denna fruktansvärde vind vill aldrig ge sig. Ni vet när det blåser så mycket att det känns som aatt man knappt kan andas för att all luft blåser iväg?! hade bestämt mig för att rida idag så jag började med Tompa och han var över alla förväntningar. För ett år sedan sulle det vara omöjligt för oss att rida när det blåste så mycket  som det gjorde idag. Nu är det som att han knappt bryr sig och han gick superbra även idag! Red därefter Hialoubet och även han gick väldigt avslappnat och bra. Känns som om vi är i form nu! Ängnade även förmiddagen åt att göra iordning några hästar åt Emilio och släppa in och ut några hästar i skrittmaskinen. På eftermiddagen så red jag Chanel på tävlingsgräsbanan. Hon har ju bara gått i skrittmsakinn nu i 3 dagar så i början var hon ganska vild, men ju mer jag jag var bestämd och koncekvent med att hon skulle komma till arbete och i slutet hade hon en galopp som jag kommer drömma om inatt!
Kommentera här


Sötisgrisen

Publicerat 2012-02-08 kl 07:00:00 Allmänt Kommentarer 0 st
Den här morgonen ser jag fram emot att kanske kunna rida på tävlingsgräset med Hialoubet, om banan fortfarande är frusen. Hittade en del bilder på Jalle när han var ung och fortfarande hingst. Ska lägga upp dem ikväll.
Hialoubet, bild från 2010
Kommentera här


Älskade vännen

Publicerat 2012-02-07 kl 22:00:11 Allmänt Kommentarer 0 st
Hittade den här bilden...
e. Carnute - u. Danza del Terriccio - morfar. Baloubet Du Roeut
Usch jag blir så ledsen så fort jag ser en bild på honom. Påminner mig om den där hemska morgonen förra året. Han som skulle till 6års mästerskapet och vinna allt den morgonen. Jag minns hans förlamade kropp, det ända han kunde röra var benen och de rörde sig i desperation, han ville resa sig men kunde inte, flugorna som satt i ögonen, hålet i pannan, blodet... Jag minns att jag satt med honom tills han tog sitt sista andetag. Han som skulle bli något stort lämnade oss redan vid 6års ålder. Så otroligt hemskt, värsta morgonen i mitt liv. Vår vackra underbara Liscio <3
Kommentera här


Dagens

Publicerat 2012-02-07 kl 21:36:45 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Idag fick alla pollar gå i skrittmaskinen på förmiddagen. Det blåste som satan. Jag skrittade Tompa och Hialoubet på stora fälttävlansbanan, upp och ner för sluttningarna. På eftermiddagen så fick vi lov att rida på tävlingsgräsbanan, VILKET UNDERLAG!! Helt otroligt gräs. Trots kylan så var det super! Längtar till tävlingarna som hålls här i mars. Jag red Favolante och i höger varv gick hon fint, men i vänster varv när vi fick medvind så blev hon lite väl vild emellanåt. Därefter så longerade jag Anteus. Anteus är en 4årig hingst e. Argentinus. Jag har aldrig ridit honom eller longerat honom, så idag var första gången. Han är otroligt jobbig att hålla på med då han alltid vill ha någonting i munnen för att han ska stå stilla eller inte bitas. Vilket är en väldigt dålig vana som han antagligen fått lära sig när han var mindre. Men han är samtidigt stallets sötaste häst. Han är helt bedårande och har en enorm kapacitet. Trots den starka vinden så var han väldigt duktig att longera (med undantag från när jag skulle byta var och trä igenom linan genom bettet och över nacken, det var nästintill omöjligt.)



En gammal bild på Anteus som 3åring. Detta är så typiskt honom.
Kommentera här


Spermaveterinären

Publicerat 2012-02-07 kl 21:18:46 Allmänt Kommentarer 1 st
Igår åkte jag ju till stallet trots att jag var ledig i hopp om att ridbanan inte skulle vara frusen. Självklart var den frusen hela dagen plus att det var storm. Men hela förmiddagen ägnade jag och Stefano tillsammans med spermaveterinären som jag kallar honom. Förra året så hade Kapitol bara licens för att frysa spermar men detta år så har han även fått licens för färska. Han va ju i Frankrike i november förra året, men nu har det kommit en del beställningar här hemma i trakterna så eftersom vi har en veterinär som är specialiserad på detta så gör vi det hemma. Dock i ett annat stall här på anläggningen eftersom han vet precis vad som gäller när han kommer i närheten av det. Har några av er varit med när man tar spermar ifrån en hingst? Vet ni hur det går till?
Kommentera här


De 3 isbjörnarna

Publicerat 2012-02-05 kl 21:33:48 Allmänt Kommentarer 1 st

De 3 söta isbjörnarna låg och solade idag, så kom en busig hund och ville busa hela tiden.
Kommentera här


Så glaaaad

Publicerat 2012-02-05 kl 20:46:00 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
idag på morgonen så var fortfarande ridbanan frusen så vi ryktade alla hästar noggrant och sen vid 11 var skrittmaskinen okej så de flesta fick gå i den en sväng. På eftermiddagen så var ridbanan tina och jag red Tompa. Vilken känsla det var att rid ahonom idag. Det är verkligen en stor polett som har trillat ner hos oss! Nadia kom i slutet av passet och hon sa att han såg helt fantastisk ut. Hon sa även att när en häst inte blivit riden på 2 dagar och sen skrittat en dag och sen går såhär bra som Tompa gjorde idag så betyder det att arbetet vi gjort de tidigare dagarna har visat resultat och att hästen har lärt sig någonting. ÅÅh jag bara njöt i galoppen, hur han kom under sig så otroligt i samlingarna och var kvar i formen och höjde ryggen flera meter kändes det som. Älskar min Tompa! Ska bli jätteroligt när tävlingarna börjar, jag är så nyfiken på hur vinterns arbete kommer löna sig på banan.
Red därefter Hialoubet. Samma med honom, vilken känsla!!! Fick lektion av Nadia, men det mesta hon gjorde var att stå och le och säga suuuuper! Ibland är det nog bra för hästarna att få en liten kort pause i arbetet för att saker och ting ska få landa lite, både för hästen och ryttaren.
Är egentligen ledig imorgon, men jag struntar i det. Har ju knappt ridit något de senaste dagarna så jag åker till stallet imorgon ändå. VILL RIDA!!
Kommentera här


Såhär ser det ut där vi äter lunch

Publicerat 2012-02-04 kl 22:14:05 Allmänt Kommentarer 1 st
Kommentera här


Sovmorgon

Publicerat 2012-02-04 kl 19:35:33 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 1 st
Imorse så fick jag ocg Stefano sovmorgon. Ridbanan var frusen idag också. Alla hästar har gått i skrittmaskinen. Tompa skrittade jag precis innan lunch på stora gräsbanan. Har inte så mycket att skriva om eftersom vi inte kan rida när banan är frusen. Jättetråkigt. Nu när Tompa verkligen går bättre och bättre varje dag så vill jag rida honom så 100 gånger om dagen!! Så typsikt tt det ska bli svinkallt nu. För 2 veckor sedan var det 15 grader, vart tog värmen vägen?
Imorgon får jag och Stefano lite sovmorgon igen, vi åker hemifrån vid 8. Hittade lite bilder på telefonen som jga tänkte lägga in senare. Har lite skvaller om tjatbrallan också som jag ska berätta.
Kommentera här


Svinkallt och förbannad

Publicerat 2012-02-03 kl 18:28:39 Allmänt Kommentarer 3 st
Ridbanan var frusen idag så vi har bara kunna gå med hästarna. Jättetråkigt. Det är runt 0 grader men det blåser iskallt.
Den sista timman i stallet var jag så jäkla förbannad! Det var en 40 kvinna som står i stallet och pratar med Stefano. Hon har 2 jättefina hundar, varav en av dem gnäller, typ grinar för att det är kallt och rätt som det är rycker hon åt sig ett dressyrspö och slår till hunden rakt över ryggen för att den ska vara tyst. Jag var inne i foderkammaren och hörde snärten och går ut för att se vad det var. Jag ser henne med spöt och hunden med svansen mellan benen och ett tydligt märke över ryggen. Hunden fortsätter gnälla och hon ryter åt den. Papi öpnnar dörren och släper ut hunden i smyg. Den fortsätter gnälla och hon tittar sig omkring och frågar var hunden är, jag säger att den är ute och hon börjar stega iväg för att smälla till den igen. Jag ställer mig ivägen och ber om att få spöt. Jag tar det ur handen på henne och hon stirrar på mig medans jag sätter tillbaka spöt där de ska vara. Så säger hon "jag kan sparka på hunden istället, jag behöver inget spöt. Nästa gång så drämmer jag till dig med spöt" (alltså mig). Hunden springer iväg så fort den får syn på kvinnan och jag står kvar ett tag.
Jag visste inte vem denna kvinnan var men får sedan reda på att det var han som äger hela anläggningens dotter. Men jag skiter faktiskt fullständigt i det! Jag kan inte stå och titta på när någon slår sin oskyldiga hund som gnäller för att den fryser och vill gosa. Okej, det är inte min hund och inte mitt ansvar men när någon gör sådär så lägger jag mig i hur mycket jag vill! Gjorde jag rätt eller skulle jag vänt mig och låtsats som om jag inget såg?
Kommentera här


det sved i plånkan

Publicerat 2012-02-02 kl 20:56:34 Allmänt Kommentarer 0 st
Min hyresvärd var förbi för en timme sedan och jag fick betala elen jag börbrukat sedan november. Det kanske inte var så mycket egentligen men i min tunna plånbok så sved det rejält. Imorgon måste jag tanka också men det får jag göra med Emilios kort sån tur är.
Nu ska jag laga mat så att jag har till lunch imorgon, sen duscha min underbara 4 minuters långa dusch och sen soooova.
Älskade Hialoubet
Kommentera här


förvånad

Publicerat 2012-02-02 kl 20:50:48 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
eftersom Tompa kliptes i förrgår och vilade igår så trodde jag att han skulle vara en aning galen idag, med tanke på att det var iskallt och storm. efter 2 luftsprång i början så var han en kung. Hur underbar och lyhörd som helst! Även Hialoubet som jag red innan gick superbra och Chanel som jag red efter gick även hon väldigtbra. Emilio sa till mig att det inte är någon slump att alla hästar som jag rider går bättre och bättre nu, utan han sa att han ser att många pusselbitar har fallit på plats de senaste dagarna i min ridning. Eller som han sa till Stefano "det ser ut som att även svensken börjat lära sig att rida nu!" De är så snälla mot mig de där två när de gaddar ihop sig.
Kommentera här


Pizza med P

Publicerat 2012-02-01 kl 19:41:53 Allmänt Kommentarer 0 st
Nu ska jag ner till pizzerian på hörnet och äta stans bästa pizza med pappa. Smaklig måltid till er andra!
Kommentera här


Hand walk all day long

Publicerat 2012-02-01 kl 19:36:18 Vardag i stallet i Italien Kommentarer 0 st
Italienare är rädda för - dåligt väder i allmänhet. regn, snö, kyla och vind. Idag har vi inte ridit någon häst utan vi har gått med alla på fm respektive em. Idag var det verkligen kallt, ca 2 grader och det blåste som satan.
Inatt så hade det faktiskt snöat en del i bergen så man såg att bergen runtomkring hade vita toppar. Papi och Stefano var som små barn när vi åkte till stallet imorse. De glodde genom fönstren hela tiden och skrek SNÖSNÖSNÖ!!! På motorvägen gick det i 60 km/h för det var lite slask... Varning för snö och halka på radion hela tiden.
Ibland stängs även skolorna för att det är för kallt för barnen att gå ut.
En italienare som håller på med hästar skulle inte klara sig i Sverige. Punkt slut.
Kommentera här


RSS 2.0