Lördag

Publicerat 2013-04-20 kl 20:36:50 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
hoppade Boston och Ribiskaya på förmiddagen, båda var bra förutom att Ribiskaya var lite väl glad över att få hoppa! Men hoppa högt gjorde hon, gott och väl. Annars är det inget speciellt som hänt idag. Valde att inte ha någon ledig dag den här veckan eftersom jag är ledig hela nästa. Så imorgon åker jag till stallet som vanligt. Ska ju hoppa Lilla Q! 
Kommentera här


Krämer hästbutik

Publicerat 2013-04-19 kl 21:26:16 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Efter jobbet idag så bestämde jag mig för att åka till en stor hästsportbutik som ligger 30 min bilväg bort. Jag hade aldrig varit där innan bara åkt förbi. Problemet var bara att jag inte kom ihåg vilken riktning jag kört när jag åkt förbi butiken, om det var mot flygplatsen eller mot Mainz, vilket är totalt motsatt håll. Kände mig nästan säker på att det var mot flygplatsen så jag kom väl halvvägs dit innan jag gav upp och insåg att min magkänsla hade fel. 1 timmes omväg bara men jag hann till butiken 10 minuter innan de stängde och hann köpa Matildas födelsedagspresent. Det var därför jag åkte dit, men jag kände mig lite avundsjuk på matilda så jag köpte en likadna till mig själv. Kan inte visa vad nu men jag gör det i nästa vecka! 
 
För att hitta till Krämers webbshop klicka HÄR
Kommentera här


Kunder

Publicerat 2013-04-19 kl 21:19:30 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Fransmannen provade 5 st av våra hästar. Lilla Campina var först ut och när jag hoppade fram henne sa han att nej tack med än gång. Thilo bad honom att kolla en gång när jag hoppade hela banan och därefter ett högt räcke. Han ändrade sig fort och provade henne och de hoppade så högt. Lilla Campina är 5år och ganska liten (tyvärr för liten för honom) men himlans vad sjukt fint hon hoppade!! 
 
Därefter provade han Pitti, (en av Melanies hästar) och de passade väldigt bra ihop och han gillade henne mycket. Visade sedan Acodetta och han gillade även henne, det är svårt att inte tycka om henne då hon är världens enklaste och ärligaste. Sedan provade han California (Melanies andra häst) jag såg inte men det gick tydligen bra. Sist men inte minst visade jag Showtime för dem och min önskan slog igenom - han ville inte prova henne. För att hon var inte hans stil. Passade ändå på att hoppa henne och så högt har jag nog aldrig hoppat med henne som vi gjorde. Jag trodde Thilo skämta när han höjde för sista gången, men jag kunde ju inte banga precis. Showtime bryr sig aldrig om hur högt det är, hon hoppar likadant bara snäppet högre. Jag kissade däremot i brallan...
 
På eftermiddagen så hoppade jag med Lilla Q och han var ganska vinglig i början men efter några språng så hängde han med mera på noterna. Han hoppade så högt över sista i kombinationen en gång att jag tappa allt genom att hålla mig kvar i språnget, haha han är så underbar min Lilla Q. 
Kommentera här


Donnerstag

Publicerat 2013-04-18 kl 20:28:15 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Kunden hann inte komma hit idag, utan han kommer imorogn bitti istället. Jag hann iaf med allt på förmiddagen som jag skulle och på eftermiddagen så red jag 3 och longerade 2.
 
Lilla Q var riktigt duktig som vanligt, hoppas Thilo hinner att hjälpa mig att hoppa honom någonting i helgen eftersom jag åker hem i en vecka på måndag. När jag kommer tillbaka har jag en dag på mig att rida honom sen ska vi tävla den 1 maj, hans första tävling någonsin. Thilo (min chef) har lovat att trimma honom under tiden jag är hemma. 
 
Längtar efter att få komma hem och träffa familjen, sova i min egen säng och njuta av den fantastiska utsikten över havet från mitt rum. 
Kommentera här


Soliga onsdag

Publicerat 2013-04-17 kl 21:14:39 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Ännu en supervarm dag - svettigt! Kände mig så trött på att rida runt runt idag så la ut 4 galopp bommar med långa avstånd och lekte mest med de flesta hästarna. Direkt efter lunch hade vi kunderfrån USA för två hästar och de skötte sig alldeles utmärkt. Imorgon kommer en fransman som bor i USA för att titta på hästar mellan 4-8 år - alltså alla?!  Tror inte vi visar alla men iaf 6 hästar måste jag nog visa. 
 
Det var en intensiv eftermiddag, sammanlagt red jag 7 hästar + de 3 jag red på förmiddagen i 25 graders värme, jag känner mig minst sagt lite trött i kroppen. Imorgon ska jag hinna med att rida 4 pollar + bada dem som ska visas för kunden på eftermiddagen. 
 
 
Orelaterad bild, men tycker den är lite cool
Kommentera här


mindre än en vecka kvar

Publicerat 2013-04-16 kl 21:13:12 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Idag har det varit lika varmt och skönt som igår. Jag måste bara komma ihåg att sätta på mig linne imorgon får jag har redan fått synliga streck efter T-shirten, hatar bonnabränna! 
 
Lilla Q var så gullig idag, eller - först bet han mig i handleden för han trodde jag hade godis - men sen när  vi skulle rida så satt jag upp på ridbanan utan att longera. Vi skrittar ett varv sen fångar något hans uppmärksamhet och han stannar, jag sparkar till honom lite för att han ska gå framåt men det blir uppåt istället! Han drar tyglarna ur händerna på mig och bockar upp och ner åt sidan och hamnar rakt i en stor vattenpöl och blir så överraksad att han står helt stilla och vet inte åt vilket håll han ska gå för att komma ut ur vattenpölen. (Ett mirakel att jag satt kvar, jag har lärt mig hans moves nu). Han gick med väldigt sakta och försiktiga steg ur vattenpölen och därefter var han helt underbar och koncentrerad. Använde oss av både cavaletti och galoppbommar. Efteråt fick han en lång dusch och äta massa gräs i solen. 
 
 
Den här bilden är från i vintras, sadeln har åkt fram en del på bilden. Han växer i sadel varefter han får muskler på bogarna. 
Kommentera här


25 grader och sol

Publicerat 2013-04-15 kl 20:24:06 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Helt underbart väder, ÄNTLIGEN!! Har ridit i T-shirt och duschat hästarna i solen. Så härligt! 
 
Åt lunch på kinabufén med chefen. En riktigt bra måndag helt enkelt. 
 
 
Campina ville inte vara med på bild...
Kommentera här


Slappdag

Publicerat 2013-04-14 kl 15:38:34 Jobb i Frankfurt Kommentarer 1 st
 
 
Idag är jag ledig och har verkligen ingeting att göra. Allt är stängt, dock skiner solen ute så tänkte att jag skulle ut och springa men kom  på att jag inte har några springskor längre... 
 
Spenderar nog resten av dagen i soffan med mina favorit chocklad Kellogs flingor och Big Bang Theory. Man får väl tillåta sig själv att vara riktigt slapp en dag i veckan när jag resten av veckan rider 8 hästar om dagen, eller?
 
Kommentera här


Filmer från igår - Showtime och Acodetta

Publicerat 2013-04-14 kl 12:17:33 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
 
Kommentera här


Damascus

Publicerat 2013-04-13 kl 21:28:41 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Klickade runt på videos på chefens youtube kanal och helt plötsligt kom ju jag upp. Älskade lilla Damascus och jag hoppar bana för första gången
 
 
Kommentera här


Dagens resultat

Publicerat 2013-04-13 kl 20:36:30 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Är väldigt nöjd över dagen. Fick en lite surprise imorse innan vi skulle åka när chefen kommer in i stallet i vanliga ridbyxor och inte vita, så frågar han mig om jag kan rida hans häst på tävlingen för han vill inte rida om det kanske regnar! Haha undra om han är italienare egentligen - fast han har ju bott i Dubai i 8 år så det måste vara därför. Men  inget mig emot jag rider gärna hans häst. Så istället för 2 hästar i 120 så fick jag 3. Lite stressigt då det var ca 35 starter. Startade först och hann inte gå banan då de helt plötsligt sköt fram startiden och de framför mig kom inte till start, jag som hade tänkt att titta på dem när de red för att kolla avstånd och vägar. 
 
Men men jag red på känsla och det gick helt ok, stackars Ribbis klev av mega stor in i kombinationen dit det (som jag märkte) var antingen ett frammåt eller tillbaka avstånd på. Lilla gumman hade inte en chans till B-hindret så vi fick ta om det och då gick det bra. Därefter var jag felfri med både Showtime och Acodetta och vi kom 4e och 5e placerad. Båda var första gången jag tävlade (Acodetta tror jag aldrig jag hoppat en bana på innan) och jag hoppas verkligen att jag får göra det igen! Det fanns ingen unghästklass för Showtime i 120 så hon fick hoppa mot klockan med de vuxna hästarna och det gjorde hon ju med bravur! 
 
Dessvärre hann jag inte ta en ända bild på hästarna då jag hade väldigt bråttom mellan varje start, den ända jag tog var den här
 
Kommentera här


fredag hela veckan

Publicerat 2013-04-12 kl 19:21:06 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Har varit på förvånansvärt bra humör idag, kanske för att det är tävling imorn? Har suttit och trimmat hela mars utan en ända tävling, äntligen är det dags! Jag hoppas bara att regnet håller sig borta, idag har det varit soligt och sen vräkt ner. Vaknade inatt av att jag trodde taket skulle ramla in...
 
Allt är packat och Showie är knoppad. Ska ta emd mig kameran imorgon så ni får se hur fina pollarna är som jag får tävla. 
 
Tonfisksallad och några avsnitt Big Bang Theory - sen hopp i säng.
Kommentera här


Showtime och Ribiskaya

Publicerat 2013-04-11 kl 19:35:00 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Det har varit väldigt varmt och fint väder idag, men eftersom det regnade hela natten så var utebanan för geggig så har varit tvungen att rida inne hela dagen ändå...
 
Hoppade Showtime och Ribiskaya lite högre och båda skötte sig alldeles utmärkt, imorgon blir det lösgörande arbete och därefter är de fit-for-fight inför lördag!
 
 
Kommentera här


mäster kock och världens bästa vän

Publicerat 2013-04-11 kl 19:30:00 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Fick gulligaste brevet + en present av Paulina idag
 
 
Förutom att jag är världens bästa vän så är jag även en av världens bästa kockar! Sitter och njuter av min egna hemmagjorda potatisgratäng, till det perfekt tillgjord kyckling. Vill du bli bjuden på middag så är det bara att komma hit en dag.
Kommentera här


Lilla Q har blivit stor kille

Publicerat 2013-04-10 kl 18:53:32 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
Idag har det regnat och varit soligt omvartannat. Hoppade Campina ute imorse och hon var väldigt duktig. På eftermiddagen så hoppade jag Ribiskaya ute, inför helgen. Skulle hoppat Showtime ute också men då öppnade sig himlen så vi hoppade några språng inne i ridhuset istället. Hon är riktigt smart den tjejen, hoppade oxer åt fel håll in i kombination men hon är bara ännu mer snabb i sina framben, hon hatar verkligen att snudda vid bommar. Ska hoppa henne imorn lite högre ute eftersom lördagens tävlingar är ute. 
 
Quasimodo har fått 10 vuxenpoäng idag när jag satt upp och började rida utan att longera innan. Är han inte helt underbar? Han är världens gosigaste och klokaste. 
 
Kommentera här


nya tröjor och kinamat

Publicerat 2013-04-09 kl 18:36:59 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Tror jag har gäspat konstant sen jag gick upp imorse. Ikväll blir det hopp i bingen tidigt! Hela förmiddagen såg jag fram emot lunchen då jag tänkte sova men chefen drog med mig på kinarestaurang istället. Inte helt fel det heller men nu somnar jag nästan stående. 
 
har glömt att visa de två nya tröjor som jag fått. När de kom hem från Florida så fick jag ett par Animo ridstrumopr plus tröjan nedan,
 
 
I förra veckan så fick jag en Spooks fleece,
 
Kommentera här


Montag

Publicerat 2013-04-08 kl 19:03:12 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Idag har jag bara trimmat 7 hästar, inget speciellt. På eftermiddagen så hoppade jag även Theodor. Vi gjorde en försäljningsvideo på honom och han fick ha på sig sitt snygga hunter träns. Tog tyvärr ingen bild...
 
Nu står jag och skakar rumpa till svenska låtar och lagar min special kyckling-rätt. Ska gosa ner mig i soffan och titta på ett avsnitt av Ponnyakuten och sedan läsa boken Fifty shades of Gray som jag har blivit helt "fängslad" vid, (ni som läst den förstår ordvittsen hihi). 
Kommentera här


Namnförslag på Q ?!

Publicerat 2013-04-07 kl 18:06:00 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Nu har mitt internet kommit upp i sitt vanliga sepeed igen. Tror jag råkade surfa upp alla Gig lite för fort förra månaden...
 
Nu i hlegen är det tävling och jag längtar så mycket eftersom jag ska få hoppa Showtime!!! Melanie har erkänt att jag rider henne mycket bättre än vad hon gör så nu ska jag få tävla henne. Tar även med Ribiskaya. 
 
Plus att den 1 maj så är det min älsklings tävlingsdebut. Jag och Quasimodo ska hoppa en klass för 4 åringar. Tror det är en 105-110, höjden är inga problem för honom det är bara styrningen som vi fortfarande inte riktigt har helt koll på. Men häromdagen så hoppade vi alla nya hinder på utebanan. Vatten, grindar och mur och han hoppade allt på första försöket. Han är alldels underbar! men ni måste hjälpa mig att hitta på ett namn till honom, han kallas ju för Quasimodo men det kan ju inte vara hans namn.. Han är efter Quo Vados (Quidam de Revel) x Capitol så namnet ska börja på Q. På Holstainer döpte de honom till Q Spirit men det är inte så fint... Så några förslag?
 
Kommentera här


Dagens stjärna

Publicerat 2013-04-03 kl 19:18:00 Jobb i Frankfurt Kommentarer 1 st
 
 
Den här hästen har jag paxat. Tänkte henne till lillasyster Matilda, men efter idag vill jag nog ha henne själv. 6årigt sto efter Stakkato. 
 
Kommentera här


Ensam igen

Publicerat 2013-04-03 kl 12:31:01 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Klockan halv 4 imorse skjuttsade jag Alida till flygplatsen. Hatar att säga hej då. Grät som en lipsill hela vägen hem. Jag tycker det är skönt att bo ensam men Alida är ju Alida, hon kunde ha stannat för alltid. 
 
Kom hem igen vid 6 och övervägde om jag skulle åka till stallet men jag valde att sova en timme till och åka till stallet som vanligt. Nästa vecka får vi hem 2 nya hästar från samma ställe i Spanien som Damascus kommer ifrån. Här är en utav dem.
 
 
Kommentera här


Dålig uppdatering

Publicerat 2013-04-01 kl 21:02:38 Jobb i Frankfurt Kommentarer 0 st
 
 
Alida är ju här på besök så uppdatering är inte den bästa som ni märker. Men jag tar varje sekund till att njuta av att jag har sällskap. Hon åker hem på tisdag morgon så tills dess får ni nöjja er med en video på när Damascus löshoppar. videon är från Spanien, där han stod innan han kom till oss. Idag hoppade vi bana för andra gången och han är så okomplicerad och gör allt så enkelt. En riktig pärla.
 
 
Kommentera här


RSS 2.0